Fulya GÜVEN-Özkan YILDIRIM

2009 seçimlerinde muhtarlığı az farkla kaybettikten sonra, Hüdavendigar Mahallesi'ne hak ettiği hizmetlerin gelmesi adına yeniden adaylığını açıklayan Sayın Müslüm Öktem ile güzel değerlendirmeler yaptığımız keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Müslüm Bey sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında mahallenizde sizi adaylığa iten sebepleri bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşırsanız sevinirim…

Sözlerime başlamadan evvel bana böylesine güzel bir fırsat tanıdığı için agazete’ye ve değerli yöneticilerine teşekkür etmek isterim. Ben Müslüm Öktem, 1962 Ardahan doğumluyum. İlk, ortaokul ve liseyi Ardahan'da tamamladım. Sonrasında ise gıda işi yaparak ticaretle uğraştım. 25 yıla yakındır Bursa'da ikamet etmekteyim. Burada da uzun yıllardır gıda işi yapıyoruz “Öktem Market” adı altında; işletmecilik yapmaktayız. 2009 seçimlerinde mahallemizde muhtar adayı oldum ve az farkla kaybettim. Sonrasında 2014 yılında bazı sıkıntılar neticesinde aday olamadım, şimdi de artık muhtar olma vaktimin geldiğini düşünüyorum. Bu bağlamda bana desteklerini esirgemeyen bütün mahalle sakinlerime güveniyorum. Onlara güvendiğimden onların desteğini gördüğümden bu kutsal görev için Hüdavendigar Mahallesi’nde adaylığımı açıkladım.

Peki, Müslüm Bey neden aday oldunuz?

Neden aday oldum?  Bunu özellikle söylemek istiyorum: Türkiye'de ses getirmek için aday oldum. Muhtar nasıl olunurmuş  onu göstermek istiyorum.  Vatandaş beni bir kere arayacak sonrasında ben ona döneceğim. Git-gel mantığı kesinlikle olmayacak. Vatandaş bana kesinlikle “Neden halledemedin” diyemeyecek. Çünkü hemen geri dönüş sağlayacağım. Gerekli mercilere gideceğim, Belediye Başkanlığı yapmazsa, valiye çıkacağım, vali yapmazsa daha yukarıya çıkacağım. Azalarımızı toplayarak vatandaşımızın isteği doğrultusunda yapılması gereken her şeyi yapacağım. Belediyelerle mutlaka koordineli bir şekilde çalışıp en kısa zamanda sıkıntıları sona erdirmek için elimden geleni yapacağım.

Peki, mahallenizde ne gibi eksiklikler var Müslüm Bey?

Öncelikle mahallemizde trafik levhaları ile ilgili büyük sıkıntı var. Bent  Caddesi çok hızlı bir cadde, bu bağlamda defalarca söylemiş olmamıza rağmen set ve levhalarla ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Biraz ilerideki Fenerbahçe Futbol Okulu’nun önünde üç dört tane set var ama biz bu yola konulması gereken araçların yavaşlamasını sağlayan set işini halledemiyoruz, trafik levhalarını taktıramıyoruz. Bent Caddesi çok hızlı  bir cadde olduğu için mutlaka düzenli aralıklarla buraya iki üç tane set koyulması lazım. Sonrasında aydınlatma ile ilgili sıkıntılar var; belirli bir kısma kadar ışıklandırma varken sonrasında aydınlatma direkleri olmayan bölge başlıyor. Mutlaka bu bölgenin aydınlatma sıkıntısının sona erdirilmesi lazım.

İŞLEMLER ÜCRETSİZ OLACAK

B-39 ve B-17 numaralı otobüslerin Hüdavendigar Mahallesi’ndeki Karaağaç bölgesinden de geçmesi ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Mahallede eksik olan asfalt dökülmesi gereken yerler var. Bununla ilgili girişimlerde bulunacağız. Sonrasında seçimi kazanmamız durumunda azalarımızla birlikte kahveleri gezerek vatandaşlarımızdan birinci ağızdan sıkıntıları alacağız. Ayrıca muhtarlıkta yapılan işlemleri ücretsiz olarak yapacağız.

Elimizden geleni yapacağız

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

Mahalle sakinlerinin adaylığınıza olan yaklaşımını merak ediyorum?

Mahallemizin nüfusu 30.000’e yaklaşmaktadır ve 17 bin civarında  da seçmeni bulunmaktadır. Adaylığımı  mahalle sakinlerimiz çok iyi karşıladılar. Hatta beni zorladılar.  Ben birkaç arkadaşım  olduktan  sonra girdim. Bu süreçte “abi seni bekliyoruz, sana ihtiyacımız var, neden girmedin” gibi telkinlerde de bulundular.  Öyle kişiler beni zorladı ki bu süreçte ben de bu kadar çok vatandaşımız  istediği için adaylığımı açıkladım. Sonuçta 2009'da  bunun altyapısını oluşturdum, o seçimi çok az bir farkla kaybetmiştim. Sonrasında başta da söylemiş olduğum gibi 2014 adaylığım maalesef bazı sıkıntılı durumlara kurban gitti. İnşallah bu seçimlerde vatandaşlarımızın, mahalle sakinlerimizin de desteğiyle bunu başarmaya çalışacağız. Elimizden gelen her şeyi vatandaşımızla mahallemize sunmak için çalışacağız.

Azalarınızı ve danışma kurulu üyelerinizi bizlere  tanıtır mısınız?

Azalarımız; Talip Bozkurt, Hamza Bayrakoğlu, Nuri Sayan, Ömür Koç, Nermin Çelik, Raziye Gündoğan, Emin Aslan ve Erol Çelik’ten oluşmaktadır. Danışma kurulu üyelerimiz ise; Necmi Toptaş, Rıza Aydın, Rıdvan Beşli, Turgut Akınoğlu, Şinasi Atalay, Vahap Cansever, Bülent Aydın, Suat Karslı ve Ferit M. Osmanoğlu’ndan meydana gelmektedir.

Müslüm Bey vatandaşlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? 

Öncelikle 31 Mart seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Başta Hüdavendigar Mahallesi sakinleri olmak üzere bütün vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum.