Hava Durumu

Efsane geri dönüyor

Pınarbaşı Mahallesi Muhtar Adayı Ömer Cihan, muhtarlık döneminde yaptığı kaliteli hizmetlerle tanınıyor. Görev yaptığı sürede mahallelinin gönlünde taht kuran Cihan yeniden göreve talip.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2019 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2019 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Efsane geri dönüyor

Mine Cansu MAZI- Özkan YILDIRIM

2004-2014 yılları arasında Pınarbaşı Mahallesi’ne muhtar olarak güzel hizmetler sunan ve yeniden muhtar adaylığını açıklayan Sayın Ömer Cihan ile öncelikle geçmiş dönem çalışmaları, adaylık süreci ve projeleri olmak üzere güzel, kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

Ömer Bey öncelikle sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım…

Ben 1959 Bursa-Mudanya doğumluyum. 53 yıldan beri Pınarbaşı Mahallesi'nde ikamet etmekteyim. Kendi  işim olan tekstil sektöründen  emekliyim. 3301 no’lu Bursaspor kongre üyesi ve aynı zamanda Divan Kurulu üyesiyim. 2004-2014 yılları arasında iki dönem Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı olarak görev yaptım. O dönemlerde gerçekten mahallemize çok güzel hizmetlerin gelmesinde önayak olduk ama hala hazırda daha birçok sıkıntının mahallemizde baş gösterdiğini söylemek isterim. Şimdi yeniden muhtar adayıyım.  Mahallemizde yapacak çok İşimiz var, inşallah kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.

Neden tekrardan aday oldunuz? 

Neden aday oldum?  Geçmiş 5 yıl zarfında mahallemize maalesef hemen hemen hiçbir hizmet gelmedi.  Şu an büyük sıkıntılar var; mahallemizde başta Cilimboz Deresi’nin sonu olan   Aşıklar Sokağı’nın başı olan bölgenin temizliği gerekmekte. Yukarıdaki yamaçlardan çöp atılıyor; aynı zamanda bu taraftan da çöp atılıyor ve orası çöplük görünümünde. 1326 Pınarbaşı Spor Kulübü'nün maalesef binası yok. Belediyelerimiz ile irtibata geçerek güzel bir kulüp binası lokalini İnşallah 1326 Pınarbaşı Spor Kulübümüze  kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Öncelikli işlerden bir diğeri de tüm sokaklarımızın asfalt ve yol onarım işlerinin yapılması ile ilgili,  bu konularda da  mutlaka girişimlerde bulunacağız; Hoca Evi’nin elden geçirilerek tamir edilmesini sağlayacağız. Burada mahallemizin bayanlarının  sosyal faaliyetler yapması ile ilgili girişimlerde bulunacağız. Bunun yanı sıra Bursa’mızın hemen hemen en büyük parklarından biri olan Pınarbaşı Parkı'nda bir çok eksiklik  var. Allah nasip ederse çocuk parkımızı revize edeceğiz. Sonrasında Parkın içerisindeki kafe  vakıflara ait.

BÜYÜKLERİMİZ RİCA EDİNCE…

Kulübümüzün kullanımına tekrardan sunmak için belediyemizle, vakıflarla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla mutlaka diyaloğa geçerek bu konuya bir hal çaresi  bulmaya çalışacağız. Surüstü evleri var, onların istimlak sıkıntıları var, okul problemleri var okulun bir bölümünün  yıkılarak yenisinin  yapılması lazım. Geçmiş dönemde mahallemizin birçok bölgesine doğalgaz getirmiştik şu an çok az bir bölümünde doğalgaz  hala yok.  İnşallah bu küçük yere de doğalgazı getireceğiz. Muhtarlığımız sırasında mahallemizde her yıl belirlenecek bir zamanda geçmişlerimiz için Mevlid-i  Şerif okutulacak ve ikramlar dağıtılacaktır, aynı zamanda bunu geleneksel hale de getireceğimizi söylemek isterim. Yani Mahalle itibarı ile problemlerimiz çok, aile büyüklerimiz, ağabeylerimiz   toplantı  yapıp “bize tekrardan aday ol ekibini kur” dediler.  Biz de büyüklerimizin sözünü dinleyerek tekrardan aday olduk.

10 yıllık görev sürecinden sonra 5 yıl ara verdiniz. Şimdi tekrardan adaysınız…  Peki, mahalle sakinlerinin size olan yaklaşımı nasıl?

Teveccühleri ve destekleri çok yüksek. En üst seviyede... Ben zaten onun için aday oldum.  Mahallenin  %95'ini tanırım, çünkü 53 yıldan beri bu mahalledeyim; gençlerin ise tamamını tanırım. Spor kulübünün de binası olduktan sonra gençlerimizi spora yönlendirmeyi hedeflemekteyiz.  Şu an ortamlar kötü… Kötü alışkanlıklardan  onları uzak tutmak için  onları daha fazla spora yönlendirmemiz   lazım. Mesela burada İvazpaşa olsun, Pınarbaşı olsun, Alacahırka olsun… Oralarda da spor kulüplerimiz var, tesislerimiz var.  Bunların hepsini yazıyoruz, çiziyoruz. İnşallah sorunları bildiğimiz için adayız… Çocuklarım  burada  doğdu, şimdi torunlarımız da oldu…

Neyi, ne zaman, ne şekilde, nereye müracaat edeceğimizi bildiğimiz için adayız. Sonuçta birimler arası diyalog çok önemlidir.  Bunun Emniyeti var, Belediyesi var, BUSKİ’si, UEDAŞ’ı var; diğer birimler var. Bunların hepsini bildiğimiz için ve ilişkilerimiz çok güzel olduğu için bu konuda da avantajlıyız ve hemen zaten evimde mahallenin   girişinde gecenin  ikisinde de olsun, üçünde de olsun herkes  zili çalıp  sıkıntısını,  ihtiyaçlarını iletebiliyorlar. Her zaman onların emrindeyim. Bu aradaki 5 yılda bile sosyal faaliyetlerimiz iyi olduğu için her zaman vatandaşlarımızla beraberdik; onların sıkıntılarında yanlarındaydım.

Adetlerimize bağlıyız 

Peki, Pınarbaşı Mahallesi'nde hayat nasıl ilerliyor, insan ilişkileri nasıl?

Şimdi bizim burada örf ve adetlerimiz devam ediyor. Başka mahallelere pek benzemez, burada büyüğümüz bize bir şey söylediği zaman muhtar olmuşsun, belediye meclis üyesi olmuşsun fark etmez; büyüğün  sözü her zaman dinlenir. Bu örf ve adetler her zaman devam ediyor burada. Sabah gençlerimiz işe giderken mezarlıkların  arasından geçerken dualarını yapıp da öyle giderler. Cuma akşamları cami derneğimizde  Remzi Kaya hocamız dini ders verir, milli eğitimle ilgili bir sıkıntımız olduğunda Hasan hocamız vardır. Kendisi öğretmendir; ondan bilgi alabilirsiniz. Eski Bursa'nın örf ve adetleri mahallemizde devam etmektedir. Arkadaşlıklar, dostluklar çok güzeldir. Herkes bütün aileler birbirleriyle iç içedir. Dostlar, arkadaşlar, kardeşler arası diyaloglar mükemmeldir.  Eski Bursa'nın örf ve adetlerinin halen mahallemizde yaşandığını söylemek isterim.  Bunun yanı sıra bayanlar için olsun, aileler için olsun yakın yerlere ufak ücretler karşılığında gezileri kendi bünyemizde  gerçekleştireceğiz.  Pınarbaşı Parkı’nın  içerisindeki çocuk oyun alanları çok yetersiz. Mutlaka buraya fonksiyonlu, donanımlı aletler getirmek  için belediyelerimizle  irtibata geçeceğiz.

Ömer Bey son olarak Pınarbaşı Mahallesi sakinlerine  neler söylemek istersiniz? 

Pınarbaşı halkına bir şey söylememe gerek yok. 53 Yıldan beri buradayım. Onlar beni çok iyi tanıyorlar. Ben 1970 yılında bu mahallede bulunan okuldan mezun oldum. Onlar beni çok iyi  tanıdıkları için,  ben de onları çok iyi tanıyorum ve çoğunun  elinde büyümüşümdür. Çocukluğumu bilirler, yani biz her şeyi iyi bildiğimiz, yakından takip ettiğimiz için, işin içinde olduğumuz için yeniden aday olduk. Cenab-ı Allah   nasip kısmet ederse  1 Nisan’dan itibaren  işe koyulacağız. “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyerek sözlerimi tamamlamak istiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.