Gökhan GÜNDOĞDU/Özkan YILDIRIM

  •    Muhtarım, öncelikle bizleri bu güzel mahallenizde konuk ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Hayati Arslangeri kimdir sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.


Elbette. 1964 Hayırlar Köyü doğumluyum, doğma büyüme bu köylüyüm. Tabii bizlere böylesine güzel bir olanak sağlamış olduğunuz için ben de sizlere  teşekkür etmek isterim. Liseye kadar Bursa'da okudum. Sonrasında çalışarak emekli oldum.2 sene kadar önce buraya tekrardan geldim. Muhtarlıktaki ilk dönemim 2019 seçimlerinde 2 aday vardı. Hayırlar köyü sakinleri benden yana oylarını kullanılınca böyle bir görev değişimi oldu. Köyümüzün 60’ı aşkın hanesi, 200'ün üzerinde de nüfusu bulunmaktadır. Geçmişte köyden ayrılan göçen ailelerimiz vardı, bizim temennimiz bu ailelerin geri gelmesi bu pandemi döneminde yoğun bir geriye göç oldu. Birçok bina yapıldı mahallemize tekrardan bu tabii bizi sevindiriyor bunun  artarak devam etmesini bekliyoruz. Çünkü burası çok güzel bir yer havası suyu gerçekten mükemmel ,beklentimiz bu yönde insanlar doğduğu yere sahip çıkarsa biz daha mutlu oluruz ve de yavaş yavaş da geri dönmeler başladı. Bunun artarak devam etmesini bekliyoruz.

  •     Bu bir buçuk yılda neler değişti? Ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız muhtarım Hayırlar Mahallesi'ne?


BİR ÇOK HİZMETİ GETİRDİK GETİRMELYE DEVAMEDECEĞİZ

Karacabey Belediyesi ile başkanımız ile  gerçekten aramız çok iyi. Su arıtma işini hallettik, kanalizasyonların temizliği yapıldı, kanallar temizleniyor greyderler geldi Küçük Dere diye geçer  oranında  düzenlemesi yapıldı. Bunun yanı sıra Cami etrafının düzenlenmesini yaptırdık. Cami içindeki halılar yenilendi elimizden geldiğince hizmetlerin gelmesini sağlamaya çalıştık.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

KÖY MEYDANI, PİKNİKALANI  VE PAZARYERİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Köyümüzde Meydan çalışması var. Bu konuyla ilgili Karacabey belediyemizin çalışması başladı. Pazaryeri çalışmamız var belediyemizin de gündeminde. Mesela yolun  ileriki  tarafına  bir çeşme yaptık ,bu meydandaki çeşme, Atatürk büstünün  hemen yanındaki çeşme yıkılacak. Bu meydan çift geliş -  çift gidiş olacak. Ağaçlık alanın orada Piknik alanı projemiz var. Belediyemizde bu projeyi uygun gördü. Hemen onun yanındaki boşluk alanda her gün açılacak olan bir köylü pazarımız olacak bütün dağ köylerinden mahallelerinden isteyen istediği ürünü satacak pazarımızda. Gerçekten bu pazar Hayırlar mahallemize hareketlilik katacak belediye ile bu yönde konuşmamız oldu onlar da buna olumlu baktılar. Eski  futbol sahası top sahasının olduğu yerde. Orada her yıl yapmış olduğumuz  şölenimizde yapılmaya devam edecek.  Hem piknik yeri gibi ,hem pazar yeri gibi bir planımız var. İnşallah bunu en kısa zamanda hayata geçireceğiz.

ALİ ÖZKAN BAŞKANIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER..

Su deposu ihtiyacımız vardı onunla ilgili Büyükşehir Belediyemize bilgi verdik, 2020 yılına BUSKİ planlamasına aldı.Bu da bizim için güzel bir haber olmuş oldu. Bizim bu bağlamda eksiğimiz yok Karacabey belediye başkanımız Ali Özkan'a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a BUSKİ Karacabey müdürü Hakan Bey'e yine Karacabey Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Vural’a  ve belediyemizin  diğer bütün müdürlerini yardımları desteklediği için buradan teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Zaten onlar her zaman bizim yanımızda oldular, İnşallah bundan sonraki süreçte de her zaman yanımızda olacaklar diye düşünüyorum. Köyümüze son olarak Milli bayramlarda işte en  son 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda köyümüzün meydanını bayraklarla süsledik, yine 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızda da  bunu devam ettirdik. Bundan sonraki milli bayramlarımızda da  devam ettireceğiz, böyle bir geleneği  sürdürmek istiyoruz. Bu da gerçekten de  çok güzel bir etkinlik olmuş oldu.

Muhtarım bizim sormak  istediklerimiz bu kadar son olarak sizde neler eklemek istersiniz. Tabii Hayırlar köyünde yaşayan vatandaşlarımıza da mesajlarınızı iletebilirsiniz?


ONLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Elimizden geldiğince hizmetlerin güzel bir şekilde mahallemize gelmesini sağlamak için uğraş veriyoruz, bu manada burada yaşayan insanlarımızın da yanımızda olmaları  bizleri kurumlar karşısında daha  güçlü kılıyor. Belediyelerimiz ile aramız çok iyi son olarak buradan başta Hayırlar Mahallesi'nde yaşayan insanlarımız  olmak üzere Karacabey'de ,Bursa'da yaşayan bütün hemşerilerime sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum.