Özkan YILDIRIM

  •      Mehmet Muhtarım, doğa çok güzel, etraf yemyeşil, çevresiyle yeşillikleri ile şelalesi ile güzel tarım ürünleri ile gerçekten Kösehoroz Köyü  bütün bu güzellikleri ile bizleri, ekibimizi  karşıladı. Muhtarım önce tabii sizi  isterseniz bir tanıyalım sonrasında elbette sorularımız olacak.


1988’DE KALKINMA KOOPERATİFİNİDE KURMUŞTUK

Öncelikle bizlere, köyümüze böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Mehmet Çakır , 1958 Kösehoroz Köyü doğumluyum doğma büyüme buralıyım .İlkokulu 1969 yılında  köyümüzdeki okulumuzda bitirdim, askere gidene kadar kendi hayvanlarımızı güttüm, çobanlık yaptım. Dönüşte düğün yaptım evlendim Karacabey harasında 1 sene çalıştım. Sonrasında oradan ayrıldım isteğe bağlı olarak emekliliğimi ödedim 2009 yılında da emekli oldum. 1988 yılında köyümüzde tarımsal Kalkınma Kooperatifini  kurduk. 5 sene Kooperatif Başkanlığı yaptım kendim bizzat 90'lı yıllarda. 2000 yılında bıraktım başkanlığı. 2019'a kadar hiçbir yere girmedim ve artık köyümüze daha fazla hizmet getirebilmek için hak ettiğimiz  hizmetleri getirebilmek için 2019 seçimlerinde aday oldum. Seçimde iki aday vardı, 4 oy farkla seçimi kazandım. Halkımız bu yönde tercihini gösterdi. Biz de işte bir buçuk yıldan beri hizmetleri getirmeye çalışıyoruz buraya.

MEYDANI BÜYÜTMEMİZ LAZIM

  • Pekİ muhtarım, bir buçuk yıllık süreçte ne gibi hizmetlerin buraya gelmesini  sağladınız?

Elimizden geldiğince çalıştık, çabaladık. Eski Okulumuzun önünde düzenlemeler yaptık, hemen orada vatandaşların daha güzel kullanmaları için beton dökme çalışmaları yaptık, ışıklandırma çalışmaları yaptık yine aynı bölgede. Sonrasında birkaç noktada parke taşı  döşemelerini gerçekleştirdik. Ama bitiremediğimiz  şeyler de oldu köy meydanında bazı çalışmalar yapmak istiyorduk, meydanı genişletmek ile ilgili. Çünkü buraya birçok meyve alımı için  gelen araçlar oluyor, burada  manevra dahi  yapamıyorlar, büyük sıkıntı oluyor. Bu konuyla ilgili mutlaka bu köy meydanında düzenlemeler yapmamız lazım. Burada işte taş duvar vardı. Çeşme  vardı çeşmeyi kaldırdık  fen İşleri Müdürü kepçe verdi buraları temizledik , duvarın kalıplarını da çaktılar ama diğer beton işleri ve tuğla  işlemleri  hala bitmedi. Buranın  bitmesini bekliyoruz, vatandaşta her gün gelip gidip buraya baktığında bize ne zaman bitecek diye benimle alay eder duruma geldiler. Gördügünüz elektrik direklerinin de biraz arkaya çekilmesi durumunda meydan çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Köy halkımızla belediyemiz arasında kurumlarımız arasında sıkışıp kaldım. 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

KÖSEHOROZ ŞELALESİ TURİZME KAZANDIRILMALI

Bizim burasının siyah inciri, cevizi meşhurdur, ayrıca  şelalemizde  meşhurdur ama işte buraya da bir iki araba geldiğinde sıkışıp kalıyorlar araçlar kamyonlar işler yavaş ilerliyor. Kösehoroz şelalemizin  2 kilometrelik yolu toprak. Tırnova Köyü yolundan ayrıldıktan sonra şelaleye gitmek için 2 kilometre var ama bu yol toprak olduğundan bazı noktalarda yağmur yağdığında sıkıntılar oluyor, arabalar gidemiyor yüksek araçlarla yada  traktörlerle  ancak gidiliyor. Kösehoroz Şelalesi gerçekten mükemmel bir yer ama  yol kötü olduğundan giden gelen olmuyor. Aslında mutlaka bu şelalelerimizin turizme  kazandırılması lazım.  Ayrıca yangın vanalarımızdan şikayetimiz var ,yangın vanalarının alt yapısının değişmesi lazım ,bu konuyla da ilgili dilekçe verdim ama maalesef bir gelişme olmadı yangın vanalarının  değişmesi lazım dediler ama maalesef gelen giden yok.

YOLLARIMIZ ELDEN GEÇMELİ

   Özellikle yollarımız bozuk Mustafakemalpaşa'ya bağlantımızı sağlayan yolumuz hem dar hem bozuk yol sorunumuzu mutlaka belirtmek istiyorum, yama üstüne yama yapılmış çok dar ve virajlı  orman yolu olduğundan büyük sıkıntı aşağı yukarı yola  kadar 2 kilometrelik bir bağlantı yolumuz var bu yolunda mutlaka bir elden geçmesi lazım.

KOMŞU KÖYLERE ULAŞIMDA BÜYÜK SIKINTI

    Bunun yanında yakın komşu köylere ulaşımı sağlayan yolların açılması lazım komşu köylerde bir cenaze falan vesaire olduğunda  aşağıdaki köylere inip  sonra tekrardan yukarı çıkmamız gerekiyor,anlayacağınız 20-25 kilometre kadar yol yapmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra tarlalara ,arazilere ulaşımı sağlayan arazi yollarının da  açılması lazım çakıl atılması lazım. Tarlalara, arazilere  traktörler gidilebiliyor ama  araçla gidilmiyor. Hayvancılık bitmek üzere ormancılık da bitmek üzere.

Ben Kooperatif başkanı iken 95 kişi iş alırken şimdi sadece 9-10 kişi  iş alabiliyor ormandan. Buraların havası suyu gerçekten çok güzeldir cevizi siyah İnciri, eriği, armutu, bamyası mükemmeldir. Bereketli topraklar anlayacağınız Ankara'dan Gaziantep'ten ceviz almaya gelenler oldu bu sene çok rağbet var köyümüz buraların bir tanesi. Ama maalesef hizmet anlamında hak ettiği hizmeti alamıyor köyümüz ben de insanlarımıza karşı mahçup oluyorum.

SATILAN ARAZİ BİZİM ARAZİMİZ..

Muhtarım röportajımız bayağı uzadı son olarak neler söylemek istersiniz ne gibi eklemeler yapmak istersiniz?

Karşı tarafta bizim Kestelek madeni var, madenin beri yanında derenin boyunda bizim 128 dönümü aşkın bir yerimiz var. Karşıda olduğu için oraya ada diyorduk, bize yıllar önce bir yerden gelmiş bize verilmiş. Oranın tapu vesaire gibi bilgileri de var elimizde. Onları da gösteririm size o ada 2020 Nisan’ın da satıldı. Satıldığından  haberimiz var ama bize bildiren yok ama Camandar Köyü hudutlarında olduğu için bize bildirmediler, satıldıktan sonra bunun yüzde on geri dönüşümü oluyormuş. Şimdiki para ile bir buçuk milyona  satılmış. Camandar Köyü hudutlarına olduğu için oraya geri dönüşüm anlamında hizmet yapmaya başlamışlar. Biz de bunu duyduk hemen el attık bu yanlış çünkü oranın tapusu bizde,  başvurularımızı yaptık ,bunun peşindeyim gerekirse bununla ilgili bu konuyu yargıya kadar taşımak istiyorum. Çünkü bizim köyümüzün hakkı, insanlarımız hakkı ,vatandaşımızın hakkı, son olarak buradan beni aday olduğum ilk seçimde destekleyen Muhtar olmamı sağlayan bütün Kösehoroz Köyü sakinlerine  selamlarımı iletmek istiyorum. Elimizden geldiğince hizmet etmek için çabalıyorum onları da tabii yanımda görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Son olarak buradan başta  Kösehoroz’da  yaşayan insanlarıma ,Mustafakemalpaşa’da ,Bursa’da yaşayan bütün hemşerilerime ve bütün vatandaşlarıma sevgilerimi ,saygılarımı  iletmek istiyorum esenlikler diliyorum.