15 Aralık 2018 tarihinde (biri 5 yaşında olan) 3 çocuğum ile teleferikle Uludağ’a çıktık. Elimde kayak kıyafetleri ve de küçük çocuğuma kalabalıkta göz kulak olma derdinde olduğumdan bilet alma esnasındaki yapılan yanlışın farkına varamamışım. Hal böyle olunca da işletmede durumu yanlış anlayan kasiyer bizden 2 tam 2 öğrenci ücreti, yani 130 TL almış. Ancak ne yazık ki ben bunu, akşam eve döndüğümüzde ve de fişe baktığımda anladım.

BİR HAFTA ULAŞAMADIM

Akabinde o gün yapılan yanlışı düzeltmek adına (nasıl olsa fiş bende düşüncesiyle) işletmeyi aradım lakin bir hafta kadar hiç kimseye ulaşamadım.  Ve ne hikmetse onca zaman telefonları açmayan görevliler, bir hafta sonra, görüntülere dahi bakmadan kasiyeri koruyarak, benim para üstünü saymadığımdan dolayı ve de geç aradığımızı bahane edip bir şey yapamayacağını söylediler!..

KİMSE UYARMADI

Halbuki 5 yaşındaki çocuk için tam bileti okutan görevliler bizi uyarma gereği dahi duymadı. Bizde 5 yaşında çocuk içinde küçükleri gösterir bilet verildiğini düşündük. Aksini düşünemedik çünkü…

Bu saatten sonra da bizden alınan fazla para mevzusunu maziye gömdük. Ancak başka insanların da mağdur olmaması adına yetkililerin bu konularda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sonuçta para kolay kazanılmıyor… Ve son bir dip not düşmek istiyorum: Uludağ skipass fiyatları çok yüksek. Dünyada böyle fiyat yok! Merak ediyorum Turizm Bakanlığı bu fiyatlardan haberi var mı? Neye göre belirleniyor bu ücret?

Saygılarımla

H.B.

***

Tahtakale taciz altında!

Sayın Osmangazi Belediyesi. Ne kadar farkındasınız bilmem, ancak sınırlarınızda bulunan tüm Tahtakale semtindeki kaldırımlar esnaflar tarafından işgal edilmiş durumda. Yetmezmiş gibi Tahtakale parkındaki tüm alanlar çayevleri tarafından işgal edilmiş bulunuyor! Dolayısıyla insan rahat bir şekilde bir bankta oturup nefeslenemiyor, birisini bekliyorsa da sürekli çayevi tarafından taciz ediliyor.

ÇAYCININ KÖTÜ MUAMELESİNE MAĞRUZ KALIYORUZ

Sonuç itibariyle, benim vergilerimle yapılan parkta ben oturamıyorum. Belediyenizin ilgisizliğinden dolayı çaycının kötü muamelesine maruz kalıyorum. Dört mevsim manevi yola kadar tente altını komple işgal etmiş, karşıya da aracını çekiyor, ürettiği pislik ve çöp bir yana trafiği kilitliyor ve kimsenin bu duruma dediği bir şey yok!

ÇOCUĞUM BİLE ŞİKAYETÇİ

Kaldırımlardan yürüyemiyoruz. Çocuk - kadın kaldırımda yürümesi gerekirken sürekli çarpışmamak için yola çıkmak zorunda kalıyor. 5 yaşında kızım bile birkaç gün önce bana “Baba beni buradan yürütme” diyerek şikayetini dile getirdi! Bu nasıl bir iş? Sonuç itibariyle defalarca kez sıkıntımızı dile getirmiş olmamıza rağmen, belediye kaldırım ve park işgallerini önlemiyor!

KİME NE FAYDASI VAR

Bilmiyorum bu kamusal alanların kullanımı benim gibi vatandaşların elinden alınarak ticari yerlere döndürmenin kime ne faydası var… Defalarca kez belediye başkanımıza ulaşmaya çalıştım, ayrıca Twitter hesabına da görüntülü olarak şikayetimi attım. Ama başkanımız ne yazık ki hiç oralı olmadı. Sormak istiyorum o yüzden. Görmedi mi, ya da bu umurunda mı değil?

BİZDE DEĞERLENDİRECEĞİZ

Allah büyük! Önümüzde yerel seçimler var. Açık yürekliliğimle belirtmek istiyorum ki, bundan böyle hem ben hem de bu mağduriyeti yaşayan bir sürü kişi, aldığımız hizmete ve de bu sitemimize gelecek geri dönüşe göre, başkanın aktifliğini ve de pasifliğini değerlendirecektir ve ona göre oylarını kullanacaktır.

Saygılarımla

Melih AKSU

***

Can yanmaması için…

Görükle Mahallesi’nde oturuyorum. Belirtmek istediğim şey; Ulusoy Market’in önü Bahriye Üçok Caddesi ve Fırat Caddesi'nin tam kesişim yerinde büyük bir çukur var. Şöyle ki: en azından bir arabanın jantını yamultabilecek kadar. Bu çukuru yaklaşık 17 gün önce görmüştüm. Ne yazık ki aynı çukur hala o vaziyette duruyor.

BÜYÜK SARSILDIM

2 kere kaçamadım ve mecburen aracımla oradan geçtim. Büyük bir sarsıntı oldu. İnsanlar çukurdan kaçmak için sağa sola manevra yapıyorlar. Can yanmaması için bilginize sunar gerekli çalışmanın yapılmasını önemle arz ederim. Saygılar

Kadir Bey

 ***

 

An meselesi!

 Sayın Nilüfer Belediyesi ve de ilgili yetkililer. Konak Mahallesi’ndeki Fatih Lisesi’nin yanına Murat Yıldırım Özel Okulu inşa edildi ve de faaliyete geçti. Açıkçası çevreye bir değer verdi. Ancak: inşaattan sonra yapılan çevre duvarları, kenarları bozulan kaldırımlar sebebiyle duvar ile yaya kaldırımı arasında çukurlar meydana gelmiş durumda.

VELİ OLARAK RİCAMDIR

Okul tarafından bu bozulan yaya kaldırımları onarılmamış ve yakında bulunan Fatih Lisesi ile Zekai Gümüş İlk Öğretim Okulları, öğrencilerinin sıklıkla kullandıkları yol olup, çocukların şakalaşarak bu çukur yerlere ayakları düşüp kırılması veya bir kazaya neden olması an meselesidir. Bu sebeple ilgili yerlerin uyarılarak bu kaldırımların onarılmasını bir veli olarak yetkililere arz ederim.

Saygılar

Nazan AGOLA

***

 Bu personel Seyhanlar’a yakışmıyor

Normalde çok ciddi ve de iyi marka olan Seyhanlar Market’in Dikkaldırım Mihraplı Cami şubesinde çalışan bir iki personelinizin kesinlikle uyarılması gerektiğinin kanaatindeyim. İsimlerini çok iyi bildiğim halde, şimdilik bu konuya değinmek istemiyorum, çünkü hiç kimseni ekmeğiyle oynamak değil derdim.

DİKKAT EDİLSİN

Tek arzum personelin bir an evvel kendine çeki düzen vermesi ve de müşteriye karşı hal ve tavırlarına dikkat etmesi yönündedir. Tam da bu düşüncelerle ve iyi niyetle bu satırları yazıyorum. Ancak düzelme görmediğim halde isim de belirteceğimi saygıyla duyururum.

ZARAR VERİYOR

Çünkü ben bu kadar saygısız ve insan ilişkileri zayıf bir personelin Seyhanlar Firmasına zarar verdiği düşüncesindeyim. Bilginize sunar gerekli uyarıların ve iyileştirmelerin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla

İsmini vermek istemeyen bir okur