Türkiye’nin 3 büyük takımı arasında potansiyel olarak, futbol seyri ve oyun olarak çok büyük bir fark olmasa da şu sıralar suni tartışması gündemde.

Aykut Kocaman’ın, Galatasaray’ın 8 haftalık performansına atıfta bulunarak, “Puan farkı suni, ilerleyen haftalarda kayıp yaşanacak demesinden sonra” Galatasaray, 2 haftada 5 puan kaybetti. Neydi doğru olan, Galatasaray’ın suni puanı mı, yoksa Aykut hocanın tespiti mi?

Aykut Kocaman’ın tespiti de doğruydu, puan farkının suni olmadığı da!

Takımlar puan kaybeder, ilerleyen haftalarda yine kayıplar yaşanacak fakat oynanan futbol, seyirci ortalaması; her şey yine düşüşe geçecek.

Zevk veren futbolu Beşiktaş oynuyor.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman idaresinde dertli, mecali yok.

Galatasaray, Tudor yüzünden büyük sıkıntı yaşayacak.

Bu 3 denklemin sonucunda şampiyonluk adayım Galatasaray olarak devam ediyor. Tudor, facia gibi hatalar yapmazsa Galatasaray şampiyon olabilecek yapıda kadroya sahip.

3 yıldır oluşturduğu düzen ve futbol anlayışıyla kendinden söz ettiren takım olan Beşiktaş, şampiyonlar liginde fırtınalar koparırken ligimizdeki maçlarda biraz daha alt seviyede oynuyor. Maç seçtiği konusunda düşüncelerim sabit. Yine de Şenol Güneş yönetiminde daha etkili olmaya ve organize olmaya çalışan Başakşehir ile beraber iki takımdan biri Beşiktaş.

Bundan sonraki haftalar ne öngörüyoruz!

1- Beşiktaş toparlanır puan farkını kapatabilir.

2- Galatasaray; oynayacağı Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında en az 4 puan alırsa liderliği sağlamlaşır.

3- Fenerbahçe en az 6-7 hafta seri galibiyet almadığı sürece şampiyonluk yarışında kalamaz.

 

Bu arada şampiyonlar ligi gruplarında kalan 2 Maçta en az 1 puan aldığı takdirde 2. tura çıkacak olan temsilcimiz Beşiktaş’ı kutluyorum.