Beni bilen bilir, bilmeyene de söylediklerim oldukça ağır gelebilir. Ben bir süredir çuvaldız elimde geziyorum. Atalarımız boşuna söylememiş “İğneyi kendine çuvaldızı başkasına veya çuvaldızı kendine iğneyi başkasına…” ben işime geleni yapıyorum. İğneyi kendime batırdım; ben oldukça suçluyum ancak çuvaldızı batıracaklarım da ağlamasın, onlar da suçlu.

1060 MI SUÇLU?

3046 oy kullanılıyor ve 3020 oy geçerli sayılıyor. Bunun 1060 oyu Ali Ay’a gidiyor. Geriye kalan 1960 oy dağılıyor. Ben seçimden aylar önce çıktım dedim ki “Konyaspor maçından önce adaylığını kim açıklarsa ona destek olacağım” Ahmet Bozdemir çıktı ve açıkladı, ona destek oldum. İşte benim bütün suçum burada başladı. 1960 kişi kalkıp bir kişinin etrafında toplanıp başkan seçemiyor. Hangi köşeye baksam şu cümleler “Bu adam kazanırsa yönetime sokacak beni” veya “Bu kazanırsa işimiz görülecek.” Sonra da çıkıp sağda solda aynı isimler “1060 kişi suçlu, çorbacı” diye naralar atmasın boşuna. O dönemde Ahmet Bozdemir ve Lemi Keskin dirsek temasındaydı. Birleşmek üzereydiler. Hüseyin Akdemir ile de görüşüldü ki çok çok iyi biliyorum. Hiç birisi başkan olmaktan ödün veremedi. Neticede 1060 kişinin oy verdiği Ali Ay kazandı. Sonra ne mi oldu? Kongrede kavgalar, loca alıp para ödemeyenler, karşılıksız çekler vs. Sözüm o ki kongreden, kongreye Bursasporlu olanlar. Ahmet Bozdemir’in yanında gözüküp, Hüseyin Akdemir’in yemeklerinde cirit atanlar, Lemi Keskin’e destek veriyormuş gibi yapıp Ahmet Bozdemir ile takılanlar bu durumun baş suçlularıdır. Öyle şeyler gördüm ki o seçimde. Ahmet Bozdemir’in ofisinde yumruk yumruğa para kavgası yapanlar vs. Yani bir kongreye daha yaklaşıyoruz ya işte orada da yine bunlar yaşanacak.

TEK SUÇLU ONLAR MI?

Peki, tek suçlu kongrede oy verenler mi? Hayır. Bütün camia suçlu ağabey! Kimse kimseyi kandırmasın. Sen ne Store’dan alış veriş yapacaksın. Ne Bursaspor’u tribünde destekleyeceksin. Sonra geldiğin maçta 90 dakika susacak ve sadece rakip oyuncuya küfür edip, madde atacaksın. Ondan sonra Teksas çorbacı, Maraton çıkarcı, Radikal bilmem ne diye ortada dolanacaksın. Senin bu takıma verdiğin zarar ne olacak? Sen acaba kongre üyesi olmaya senelik 200 TL verecek kadar seviyor musun bu takımı? Acaba Store’a gidip güzel, çirkin ayırt etmeden alıyor musun ürününü? Forma mesela kaç tane aldın bu sene? Arkadaş bahane GÖZ gibidir her insanda bulunur. Ben 216 kilo olduğum dönemde bana Store’da olan bir ürün yokken bile alıp kenara koyuyordum. Biz bunları yapmasak daha nice başkanlar, yöneticiler gelir. Hanlar, hamamlar, arsalar alır. Göztepe örneği ortada, Ankaragücü örneği ortada. Bu adamlar neler yaşadı. Birisinin başkanı “Erkeksen tesislere gel” diye tehdit etti, diğerinin futbolcusu taraftarı dövdü. Biz böyle bir yere varamayız arkadaşlar. Bir an önce toparlanalım. Herkes üzerine düşeni yapsın ve senelik cüzi miktar olan kongre üyelik parasını ödesin, üye olmayanlar da olsun. Benim de ilk işim koşa koşa üye olmak olacak. Ondan sonra kongrelerde isteyen hür iradesiyle istediği adaya oy atsın. O zaman da kalkıp 1060 kişiye yüklenmek yerine en azından sandıktan çıkana eyvallah demeyi öğreniriz belki.