Gökhan Şenyavaş 

Spor, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için yapılması gereken önemli bir aktivitedir. Herkes bir dönem spora başlama isteği duymuştur. Fakat kendinize sunduğunuz bahanelerle sporu devamlı erteliyorsanız size vereceğimiz motivasyon ipuçlarını dikkate almalısınız. Spor yapman gerektiğinin farkındasın ama bir türlü kendinde spor yapacak motivasyonu bulamıyor musun? İşte seni spor yapmaya itecek motivasyon ipuçları...

hedefi-biraz-buyutun

Kendinize bir hedef koyun

Spora niçin başlamak istediğinize karar verin. Sağlıklı bir yaşam için mi, kilo vermek amacıyla mı yoksa daha estetik bir görünüme sahip olmak amacıyla mı spora başlıyorsunuz? Öncelikle bunun kararını verin ve bunun doğrultusunda kendinize bir hedef koyun. Yapacağınız egzersizleri kendi limitlerinize göre ayarlayarak başlayın. Limitlerinizi aşacak hedefler koyarsanız sonucunda başarısız olma ihtimaliniz olur ve motivasyon kaybı yaşarsınız.

954CD47F-EEB6-40D9-85AC-B12BC1C21645

Başkasından yardım al

Spora başladığınızda sizi harekete geçirebilecek motivasyonu başkasından bulabilirsiniz. Örneğin bir spor salonuna kayıt oldunuz ve oradaki eğitmenin yönlendirmesi sizi harekete geçirecektir. Spor yapmayı bir sorumluluk olarak görün ve bunu motivasyon kaynağı olarak kullanın.

spor-arkadaşi-1160x609

Arkadaş edinin

Kendinize birlikte spor yapacak bir arkadaş edinin. Böylece birbirinizi spor yapma konusunda teşvik ederek harekete geçmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Spor-Planı-Nasıl-Yapılmalı3

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

Plan oluşturun

Kendinize bir spor planı oluşturun ve bu plandan ayrılmamaya özen gösterin. Yapacağınız sporun süresini, yapacağınız egzersizleri belirleyecek bir plan oluşturarak, kendinizi bu planı tamamlamadan sporu bitirmemek adına motive edin.

motivasyonun-performansa-etkisi

Kendinizi ödüllendirin

Spor yapmak için yüksek motivasyon ihtiyacı duyuyorsanız bunu spordan sonra kendinizi ödüllendirerek sağlayabiliriz.

Editör: Stajyer1 Stajyer1