Ulaş Girgin

sluishuis-residential-building-big-plus-barcode-architects_1

Sluishuis

Hollanda'da yer alan bu yapı fütüristik tasarımı ile su üzerinde konumlanarak apartman sakinlerine yeni bir yaşam deneyimi sunuyor. 442 daireden oluşan proje sürdürülebilir ilkeleri de önemsiyor. Yapı üzerinde bulunan 2200 metrekarelik güneş paneli, ısı ve aydınlatma gibi enerji gereksinimlerinin sağlanmasına yardımcı oluyor.

006_Ilot_Queyries_Bordeaux_2021_©Ossip

Ilot queyries

Fransa'nın Bordeaux kentinde yer alan bu yapı gün ışığı ve havalandırmadan maksimum düzeyde yararlanmayı sağlıyor. 282 konuttan oluşan projede binaların kat sayıları arsanın kuzeyine doğru artarken, güneş alma açılarına göre, 14-45 derece aralığında eğime sahip çatıları avluya doğru yükseliyor.

Bursa’da 1 Mayıs coşkusu yaşandı Bursa’da 1 Mayıs coşkusu yaşandı

ArbreBlanc_02_copyright_Cyrille_Weiner

Larble blanc

İtalya'nın Venedik kentinde konumlandırılmış olan yapı bir ağaç şeklinde modellenmiş ve balkonlar birer yaprak olarak ele alınmış. Balkonların açıklığı ve yakınlığı apartman sakinleri arasındaki etkileşimi artırırken açık havada yaşamanın keyfinden de vazgeçilmemiş oluyor. 

Case-Cubo-Rotterdam-1

Kubuswoningen

Hollanda'nın Rotterdam kentinde bulunan bu yapının en dikkat çekici özelliği, evlerin 45 derece eğik şekilde duran küpler olarak tasarlanmış olmaları. Evler düzgün bir kare prizma şeklinde olmadığından iç mekan düzenlemelerinde zorluklar yaşanabiliyor. Fakat bu evler formları itibarı ile turistlerin uğrak noktası oluyor.

H67_juillet_-064-Cramer-Miau

Habitat 67

Kanada'nın Montreal kentinde yer alan bu yapı, prefabrik birleşimden meydana geliyor ve konut maaliyetini düşürmeyi hedefliyor. Tasarımı ile müstakil ve toplu konut yapısının birleşimi olarak ele alınıyor.

Editör: Ulas Girgin