Çukurca Mahallesi’nin sıkıntılarını sürekli duyurmaya çalıştıklarını ancak bunu bir türlü başaramadıklarından yakınan Emine Kaplan, “Lütfen artık sesimizi bir duyan olsun ve de sorunlarımıza çözüm getirilsin” diyor… İşte Emine Hanım’ın anlattıkları...

32 senedir Çukurca Mahallesinde oturuyorum. Evli üç çocuk annesiyim. Ne yazık ki Çukurca’nın yıllardır kronikleşmiş sorunları mevcut. Sıkıntılarımızın birisi ve biz Çukurca halkına göre en büyüğü de otobüslerin çok az oluşu ve de sefer saatlerine uymamalarıdır. Bundan dolayı halk olarak hem sıkıntı yaşıyoruz hem de mağdur oluyoruz. Zaman geliyor saatlerce durakta beklemek zorunda kalıyoruz. Alternatif aracımız yok. Dolmuşumuz yok. Minibüsler aktarmalı gelip gidiyor. Bunu dile getirdiğimiz zaman da bize rest çekiliyor.

İSTEDİĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDİN

Mağduriyetimizi bildirdiğimiz, şikayetlerimizi dile getirdiğimiz zaman ‘İstediğiniz yere gidin ve şikayet edin’ cevabını alıyoruz, yetmiyor üstüne bir de azarlanıyoruz! ‘Beğenmiyorsanız sizin bileceğiniz iş, bizim hizmetimiz budur’ deniliyor. Minibüsler ve minibüs şoförleri de aynı şekilde; canları isterse aşağıya iniyorlar, istemezse inmiyorlar. Halbuki biz köy merkezine 15 dakika gibi yakın bir mesafede ve Bursa’nın merkezine de çok yakınız. Sözün özü; Her şeyiyle en güzel şekilde kalkınacak ve de çok güzel gelişmelerin yaşanabileceği bir mahallede ikamet ederken bizler tam tersine her şeyden uzağız.

AKTİVİTE YOKSUNUYUZ

Çukurca aktiviteden yoksun bir mahalle. Özellikle de kadınlar bu anlamda hiç düşünülmemiş, düşünülmüyor da… Öyle ki çıkıp yürüyüş yapabileceğimiz bir yerimiz dahi yok. Ne yapalım peki biz bu durumda. Evlerimizde kapalı mı yaşayalım, kahveye mi gidelim?

KIŞ AYLARINDA SÜREKLİ KAPALI

Yıllar içinde mahallemize tek yapılan Sukaypark oldu, o da saat 20:00’da kapatıyor. Kaldı ki kış ayları zaten sürekli kapalı… Açık olsa da çok fark etmez ya hani… Çünkü bize göre belediye oraya vatandaş yararına değil, kendisine yer yaptı. Osmangazi Belediyesi bu yeri kendisi çalıştırıyor ve de her şeyinden yine kendisi yararlanıyor. Bizlere Sukaypark’ın ne bir faydası ne de bir getirisi yok!

EKMEK KAPISI OLABİLİRDİ

Halbuki belediye orada sıradan veya Çukurca’da ikamet eden vatandaşlardan birilerini de çalıştırabilirdi ve böylece birkaç kişiye de olsa ekmek kapısı olabilirdi. Ancak görüyoruz ki Sukaypark’ın 50 elemanı varsa 2’si belki Çukurca’dan veya değil.

SUKAYPARK’IN ORTASINA DÜĞÜN SALONU YAPTILAR

Ayrıca; Sukaypark’ın tam orta yerine ve de mezarlığın dibine (1 metre mesafeye) bir düğün salonu yapılması biz Çukurca halkı adına çok yanlıştı. Ve de benim gibi herkes bu duruma çok karşı. Yıllardır mezarlık konusunda tepkimizi dile getirdik. Ancak kimseye bu hususta sesimizi duyuramadık, bir arpa boyu yol alamadık.

KİM VE NASIL İZİN VERDİ?

Sayın yetkililer, mezarların dibine düğün salonu kurulmaz. Yanı başında gümbür gümbür düğün yapılmaz! Bu kabul edilebilir bir durum değil. Üstelik bir de Osmangazi Belediyesi’ni AK Partili olduğunu da düşünürsek, böyle bir konuyla gündeme dahi gelmemeliydi. Hangi düşünceyle böyle bir şey yapıldı, buna kim ve nasıl izin verdi bilmiyoruz ancak doğru olmadığına yüzde yüz eminiz ve de bir an evvel bu duruma bir çare getirilmesini istiyoruz.

GENÇLERİMİZ İŞSİZ GEZİYOR

İş demişken… Sukaypark’ın dışında mahallemize birde Park bahçeleri yapıldı. Naçizane tahminlerimize göre bir 500 kişi de orada çalışıyor… Ancak çok üzücüdür ki bu yerden de hiçbir şekilde gençlerimiz yine faydalanamadı ve işsiz gezmeye devam etti. Halbuki bu yer bizden, yani köyümüzden alındı… Belediye geldi, ‘bu yer bize ait’ dedi ve o yere el koydu. Geriye ise; mahallemize gençlerimizin de çalışabileceği bir sektör, çalışma alanı kazandırılmak yerine, mevcut işsizlik kaldı.

LÜTFEN ARTIK BİR ÇARE

Sayın yetkililer! Tüm bunları neden mi anlattık. Çünkü Çukurca’da ikamet edenler için iş konusu ulaşımdan dolayı da oldukça sıkıntılı… Yol sıkıntısından dolayı mahallemize servis gelmiyor. Hal böyle olunca da millet işsiz geziyor… Lütfen artık bir çare!

Emine KAPLAN

Çukurca halkı adına

***

Yetkilileri göreve davet ediyorum

Yıldırım İlçesi, Baruthane Mahallesi’nin 2. Korkmaz Sokak’ta bulunan çöp bölgesi çevreye mikrop saçmaya devam ediyor. Bölge ile ilgili daha önce de şikayetlerimizi bildirmemize rağmen ekiplerin geçici çözümleri ve ilgisizliği sorunu gittikçe büyütmektedir.

SÖYLEM İLE EYLEM ÖRTÜŞMEMEKTEDİR

Belediye yetkililerinin yaşanılabilir belediyeler söylemi ile, 2019 yılına girdiğimiz şu günlerde mahallemizin içinde bulunduğu durum kesinlikle örtüşmemektedir. Yetkilileri acilen göreve davet ediyorum.

Saygılar

A.K.

***

Sokağımızın fotoğrafını TV’lere göndereceğim

Mollaarap Mahallesi, Harmanyeri Sok. A.P. Sokağımız çamur ve inşaatların moloz kalıntıları yüzünden kötü bir halde (Yıldırım Belediyesi çok iyi biliyor bu sokak nerede). Lütfen artık belediye yetkilileri sokağımıza bir el atsınlar. Aksi taktirde sokağın fotoğrafını çekip TV’lere göndereceğim. Yazın tozdan, kışın çamurdan bıktık. Maalesef belediye çalışmıyor ve hizmet sıfır.

A.B.

***

Başaran’a spor tesisi istiyoruz

Sayın ilgililer, Başaran Mahallesi gençlerinin en büyük eksiği ‘halı saha’ diyoruz ve de mahallemize artık yapılmasını önemle rica ediyoruz. Ayrıca; Neden Atıcılar’da, Gülbahçe’de ve bir çok mahallenin kendine özgü halı sahaları var da bizde yok? sorusunu da büyüklerimize sormak istiyoruz. Bir halı saha bizlere çok mu görülüyor.

HALI SAHA BEKLERKEN KAYDIRAKLI PARK YAPILDI

Yıllar önce mahallemizde özel şahsa ait bir arsamız vardı ve belediye çok istekli davranarak bu arsayı şahıstan aldı. Bizler de bu yere halı saha yapılmasını beklerken gördük ki oraya sadece park yapıldı ve içerisine de kaydırak, jimnastik aletleri konuldu…

HEP İMRENDİK

Bu durum açıkçası bizleri çok üzdü. O gün bugün saha konusunu ne zaman gündeme getirsek aldığımız cevap hep aynı: ‘arazi yok’ oluyor. Yıllar boyu mahallemizin ne bir sahası ne de bir spor kulübü olmadı. Durum böyle olunca da bizler diğer mahallelere hep imrenerek baktık.

BİZİ DE HATIRLAYIN

Oysa biz de Başaran Spor Kulübü ismi altında bir kulübe sahip olmak istiyorduk ve de halen istiyoruz. Bunun için de yetkililere sesleniyoruz. Umarım bir kez bile sesimizi duyan olur ve mahallemiz biraz olsun olması gerektiği gibi hatırlanır.

İmza

Başaran gençleri