“Bursa’nın caddelerinde, yere bakarak mı yürümek zorundayız?” sorusuna maalesef ki “Evet” cevabını veriyoruz her birimiz. Çünkü şehrimizin her yeri, adeta bubi tuzaklarıyla döşenmiş durumda.

Birkaç gün önce kucağımda 4 yaşındaki çocuğumla Nilüfer'de bulunan bir alışveriş merkezinden çıkarken, kaldırımın tam ortasındaki demir direğe takıldım örneğin. Kaval kemiğim hizasına gelen demiri görmek mümkün değildi. Aynı zamanda bu demir, engelli vatandaşların yürüyüş mesafesine de yarım metre uzaklıktaydı. Sonuç itibariyle, ayağımda 1,5-2 cm yarıldı. Daha onun acısı geçmeden bu seferde Yıldırım Kurtuluş Caddesi’nde kaldırım taşlarının üstüne döşenen ve sonradan tırpanlanmış bir taşa takılarak düşme tehlikesi yaşadım.

HANGİ ÇAĞDA VE NEREDE YAŞIYORUZ?

Yaşadığım bu iki olaydan sonra kendi kendime “Hangi çağda, nerede yaşıyoruz anlam veremedim” dediğimi duydum... Ve düşündüm: Benim yerimde hamile bir kadın ya da yaşlı bir vatandaş olabilirdi.  Bir anlığına da olsa iki arkadaşın kaldırımda yürüdüklerini ve de hararetli şekilde bir şey konuştuklarını düşünün… ve bu demir ile taşlar asla göremeyecekleri yükseklikteler inanın. Demem o ki; benim gibi o tuzaklara daha birçok kişinin takıldığından eminim. Sözün özü; Yetkilerden önce engelli sonra engelsiz herkesin rahatlıkla yürüyebileceği caddeler istiyoruz.

BİR VATANDAŞ

***

Köprü girişi su doluyor!

Kentin göbeğinde bulunan Hüdavendigar Kent Parkı, Mihraplı Köprüsünün yanında bulunan ve de yayalar için yapılmış köprünün yapımındaki hatadan dolayı, yağmurlu havalarda köprü girişi su doluyor. Durum böyle olunca (şaka gibi) karşıya köprüden geçebilmek için korkuluklara sarılarak geçmeye çalışıyoruz. Malum kış aylarındayız. Mümkün oldukça bu tatsız duruma bir an evvel bir çözüm bulunmasını çok rica ediyorum.

Saygılarımla

Selin DEMİR

 ***

Kar yağmaya görsün!

Mudanya yeni hastane yolundan Bademli’ye doğru devam eden güzergahta kar yağdığı zaman, buzlanmadan dolayı o yolu kullanmak mümkün değil. Sağolsun belediye tuzu sadece hastaneye kadar atıyor ve oradan ötesini umursamıyor. İleriye götürülen bir hizmet yok. Ayrıca oradan Bademli’ye ulaşım niye konulmuyor?

KERVAN GEÇMEZ KUŞ UÇMAZ

B36 belediye otobüsü 750 metre ilerden dönüyor ve maalesef hastaneye kadar gitmiyor. Bu şartlarda Bademli halkı hastaneye gitmekte sıkıntı yaşıyoruz. Geceleri deseniz o yoldan zaten kervan geçmez kuş uçmaz. Aydınlatma hiç yok! Vatandaş olarak yaşadığımız bu sorunların ortadan kalkmasını ümit eder teşekkürlerimi sunarım.

Nazan BUGAN

 ***

 İlla birinin ölmesi mi gerekli?

Hasanağa TOKİ yanında, Kızılcıklı Mahallesi, Bostan Sokak civarında 23 adet köpek bir kadına saldırdı. Ve de çoğunluğu kangal kırması. Köpekleri zorla ayırdım. Kaçtır dile getirdiğimiz bu sorun haline gelmiş duruma bir çözüm bulunması için, illa birilerinin ölmesi mi lazım. Ya ben oradan tesadüfen geçmiyor olsaydım. Bu kadının hali ne olacaktı? Ve bundan kim sorumlu tutulacaktı. Tutulsa dahi bunun kime ne faydası olacaktı? Sorular, sorular…

KİMSEYE BİR ŞEY OLMADAN…

Buna lütfen önlem alınsın. Geçen senede böyle bir durum yaşandı ve yine grup halindeki köpekler bir kadını yaraladılar. Kayseri’de yaşanan olay burada da tekrar etmeden gerekli tedbirler alınmalı.

Beytullah B.

Şehirde miyiz köyde mi

Eğitim Mahallesi, Arabayolu Caddesi’nde bulunan Şok Market civarında ve Şirinler Parkı’nda 10-15 köpek toplu geziyorlar, toplu yatıyorlar ve de çocuklara, arabalara, hatta başka köpeklere bile saldırıyorlar! Lütfen bunları buradan alın ve barınaklara götürün. Her an bir saldırıya uğrama korkusundan çocuklarımızı parka çıkartamaz hale geldik. Bir an evvel bu anlamda gereğinin yapılmasını istiyorum. Şehirde mi yaşıyoruz köyde mi vallahi anlayamadık…

Selin GÜVEN

Çocuğum da bende çok korkuyoruz

Bir şikayetim, daha doğrusu çocuğumun da benim de bir korkumuz var. Henüz küçük yaşta olan çocuğum Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’nda okuyor. Ancak artık okula bile gitmek istemiyor. Çünkü sabahları okula giderken çevrede sürü halinde dolaşan köpeklerden çok fazla korkuyor. Sayın yetkililer, buna bir çare bulmanızı rica ediyorum. Bir gün bunlardan birileri mutlaka çocuklardan birine saldıracaklarından çok korkuyorum. Gereğinin yapılmasını önemle arz ediyorum.

Burcu H.

***

 

 TEŞEKKÜR PANOSU

İsmail Karakaş’a sonsuz teşekkürler

350 metrekareden oluşan, 2 katlı ve 8 odalı bahçeli müstakil evini mahalle muhtarlığına tahsis eden, 4 yılda 100 kişinin BUSMEK kursu görmesine vesile olan mahalle sakinimiz Büyükşehir Belediyesi eski Kararlar Daire Başkanı Sayın İsmail Karakaş muhtarlığımızı ziyaret ettiler. Kendisine sonsuz teşekkür ederiz.

Coşkun ALINTAŞ

Çekirge Mahalle Muhtarı

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

04 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yetkilileri Göreve Davet Ediyorum” başlıklı, Baruthane Mahallesi 2. Korkmaz Sokak’ta bulunan boş alan, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince temizlenmiştir.  Bilgilerinize sunarız. Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü