Sararmış olan cep telefonu kılıflarını etkili ve doğru temizleme formülleri ile son derece kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Peki, sararmış olan telefon kılıflarını yeni aldığımız günki haline getirebilir miyiz? İşte detaylar.

haberici2-003.jpg

ŞEFFAF TELEFON KILIFLINI TEMİZLEMEK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Herhangi bir pamuk yardımı aseton sayesinde bu sorunu çözebilirsiniz. Tek yapmanız gereken pamuğun üzerine aseton döküp sararan yerlere uygulamak.

Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede

Uygun bir kabın içerisine sirke ekleyin ve telefon kılıfını içerisine yerleştirin. Bir süre beklettikten sonra sararmaların yok olduğunu fark edeceksiniz.

Sararmış olan şeffaf telefon kılıflarını diş macunu yardımı ile arındırmak mümkün. Bu işlem için nemli şekilde olacak bir bezin üzerine biraz diş macunu ekleyerek sararmış olan alanları silmeniz gerekiyor.

BU YÖNTEMLER SARARMIŞ OLAN TELEFON KILIFLARINI ANINDA TEMİZLİYOR!

Derin olacak şekilde bir kabın içerisine ılık su ve biraz bulaşık deterjanı ilave ederek iyice karıştırın. Ardından bez veya sünger ile sararmış olan alanları güzelce ovmaya başlayın. Ancak suyun ılık olmasına dikkat edin.

Sirke, limon ve karbonat sayesinde sararmış olan telefon kılıflarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bu ürünlerin içerisinde bulunan asidik maddeler ile sararmış olan bölgelerin temizlenmesini sağlayacaktır.

Çamaşır suyu kullanarak sararmış olan telefon kılıflarının renginin açılmasına yardımcı olabilirsiniz. Ama bu yöntem kimyasal olduğun için telefon kılıfına zarar verme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

haberici-003.jpg

ŞEFFAF TELEFON KILIFLARINDA SARARMALAR NEDEN MEYDANA GELİR?

Özellikle şeffaf telefon kılıfları güneş ışınlarını sebebi ile sararmalara yapabilir. Güneş ışınlarına maruz kalmış olan telefon kılıfları çok daha hızlı eskir ve sararma yapabilir.

Telefon kılıflarını uzun süreler boyunca kullanmak isteyen kişilerin güneş ışınlarından muhafaza etmesi gerekir. Farklı yöntemler eşliğinde renginin açılmasını sağlasanız bile güneş gören kılıflar eski haline geri dönebilir. Bu sebeple açık alanlarda kullanırken güneşe maruz kalmamasına dikkat edin.

Şeffaf telefon kılıfları sararma yaptıktan sonra bazı yöntemler sayesinde eski haline getirme şansınız oldukça yüksek. Bu yöntemler arasında son derece etkili olanı ise sirke, karbonat, diş macunu olarak bilinir.

Bu malzemeler sararan telefon kılıflarının renginin açılmasına ve tertemiz olmasına yardımcı olabilir. Özellikle sirkenin içerisinde bekletilmiş olan telefon kılıfları eski haline daha hızlı dönebilir. Bunların yanı sıra çamaşır suyu, cif gibi kimyasal madder içeren temizlik malzemeleri renginin açılmasına yardımcı olsada telefon kılıfına zarar verebilir.