Bursa, Türkiye’de örnek gösterilecek dev bir spor tesisine kavuşuyor. Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan İbrahim Yazıcı Stadyumu anlamlı bir tarihte, Bursaspor’un şampiyon başkanı İbrahim Yazıcı’nın beşinci ölüm yıldönümü olan 7 Mayıs’ta yani bugün hizmete açılıyor.

ÜNLÜLER GEÇİDİ

Bursaspor'un merhum başkanı İbrahim Yazıcı'nın adını taşıyan 6 bin kişilik stadyumun açılışı şöhretler geçişine sahne olacak. Bursaspor’u şampiyonluğa taşıyan dev kadro ile Milli Takım’da forma giyen sevilen futbolcular, İbrahim Yazıcı Stadyumu’ndaki ilk maçı oynayacak. Ömer Erdoğan, Bekir Ozan, Ivankov, İvan Ergiç, Sercan Yıldırım gibi isimlerin yer aldığı Bursaspor’un şampiyon takımı, Ertuğrul Sağlam’ın teknik direktörlüğünde, Milli Takım’ın sevilen isimleri Rüştü Reçber, Emre Aşık ve Tuncay Şanlı’nın aralarında bulunduğu futbolcular da Bülent Korkmaz’ın teknik direktörlüğünde gösteri maçı yapacak. 

BOZBEY’DEN AÇILIŞA DAVET

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şampiyon başkan İbrahim Yazıcı’nın adını yaşatacak olan İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun açılışına bütün Bursalıları davet etti. Başkan Bozbey, “Hem Nilüfer’e hem Yazıcı’nın adına yakışan bu tesisimizi gelin hep beraber hizmete açalım. Türkiye’ye örnek olacak olan bu tesisin açılışında Bursaspor’un şampiyon başkanını da rahmetle, sevgiyle ve özlemle analım” diyerek herkesi açılışta yer almaya davet etti.

Bu nasıl bir mantık!

 20 Nisan Cuma günü Sur Yapı Marka AVM’ye 12.30’da alışverişe geldik. AVM’nin 3 katlı otoparkı olduğu halde sadece 1 katı çalıştırdıklarını gördük. Dolayısıyla otopark da tıklım tıklım doldu.

Bize de geriye yarım saat park yeri aramak kaldı. Durumu güvenlikçilere söyledik fakat onlar da “Yok oraya park etmeyin, şuraya park etmeyin” diyerek durumu geçiştirdi. “2. katı açın bari insanlar rahat etsin” dedik, bu kez de “Oraları açmak yasak” cevabı verdiler. Böyle bir mantık olabilir mi?

Neziha SEVER

 

Gülümsemek bizim de hakkımız!

Dumlupınar Mahallesi, Irmak Sokak’ta bulunan Çimkent Sitesi’nde ikamet etmekteyim. Mevcut olan yürüyüş parkurunun yetmediğini düşünüyorum. Çalıştığım için yürüyüşe ancak akşam saat 20.00’dan sonra çıkabiliyorum. Ve yürüyüş parkuru öyle aşırı kalabalık ve de yürüyüş yolu öyle amacı dışında kullanılıyor ki yürüyüş yapmak neredeyse imkansızlaşıyor. Ancak daha da önemlisi, bölgemizde tek bir yürüyüş parkı bulunmasıdır.

İHTİYACIMIZI KARŞILAMIYOR

Bu yüzden, bu tek yer tüm Görükle’nin ihtiyacını karşılamadığı için yeni yürüyüş parkurlarının yapılmasını bekliyorum. Tıpkı Ataevler’de, İhsaniye’de olduğu gibi. Sonuçta biz de Nilüfer’deyiz ve gülümsemek bizim de hakkımız… Gereğinin yapılmasını önemle arz ederim.

Nilgün KILIÇ

38 No’lu terminal otobüsü durakta durmadı!

Sayın BURULAŞ yetkilileri, 4 Mayıs 2018 Cumartesi saat 18.50’de Panayır lambalarının ilerisindeki duraktan 38 terminal otobüsü durakta yolcuları görmesine rağmen durmamıştır. Hatta bırakın durmamayı, durağa bile yaklaşmamıştır. Bunun adı resmen mağduriyettir. Bu konu hakkında acilen işlem yapılmalıdır.

HOR KULLANMASINLAR

Ayrıca; özel halk otobüsleri şoförlerinin bazıları, özellikle de ileri yaştakiler, otobüsleri sanki insan değil de, eşya taşıyor cinsinden kullanıyorlar. Kaldı ki, eşyaların bile zarar görmemesi adına otobüs şoförleri yine dikkat etmeli. Yeter ama daa!..

SAVRULAN SAVRULANA

Buna rağmen 5 Mayıs 2018 Pazar günü saat 13.00 civarı B25 otobüs şoförü aracı (istenildiği halde plaka agazete’de) öyle kullandı ki koltuklarında oturan insanlar dahi sürekli bir yerlere tutunmak zorunda kaldılar. Ayakta olanlar ise otobüsün içinde bir o yana bir bu yana savrulup durdular.

CANIMIZI EMANET EDİYORUZ

Lütfen tüm bu davranış ve kullanım biçimleri gözden geçirilsin, gerekli uyarılar yapılsın ve belirli bir yaştan sonra otobüs kullanma hakkı verilmesin. Bizler o otobüslere paramızla biniyor ve şoförlere de canımızı emanet ediyoruz. Bunun bilincinde olmayanlar lütfen görevden uzaklaştırılsınlar…

Saygılarımla

Neşe KAAN

***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Nisan 2018 tarihinde ‘Itır Parkı Çok Kötü Durumda!’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan parkımızda 26 Nisan 2018 tarihinde belediyemiz ilgili ekiplerince gerekli tetkik ve kontroller yapıldı. Bölge halkımız tarafından aktif kullanılan parkımız, ilgili müdürlüğümüz ekiplerince belli periyotlarda temizlenmektedir.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

***

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Nisan 2018 tarihinde ‘Bu Karar Gözden Geçirilmeli’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Çırpan mahallemiz, ilçe nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerimizden biri. Belediyemiz ilgili ekiplerince, sürekli kontroller yapılıyor. Evsel atıklar ve kaba atıklar haftanın 6 günü alınarak periyodik aralıklarla ekip çalışmaları yapılıyor ve temizleniyor. Çevre temizliğine vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

3 Nisan 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Dar Yol Çilesi” başlıklı, Duaçınarı Mahallesi 2. Tezcan Sokak’tan Vişne Caddesi’ne çıkışın dar olmasından yakınan okurun talebi Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce incelenmiştir.

Bahse konu olan 1776 Ada, 1 ve 11 Numaralı Parseller şahıs mülkiyeti olduğundan yol genişletme çalışması yapılamamaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü