Yeni yapılan 1. Şentepe Sokak ve Şehit Er İlhan Demir Sokakta bulunan parkın salıncaklarımız, akşam saat 17:00’dan sonra kadınlar tarafından kullanılmaya başlandı. Bu traji-komik durum çevre sakinlerinin tepkisine neden olurken bir yandan da kafalarda sorular oluşturdu.

Çocuklar için yapılan salıncaklar, büyüklerin kullanması sonucu muhtemelen kırılacaktır, hem de zincir kopma durumunda salınan kadınlara da zarar verecektir. Kıssadan hisse: Hem mala, hem de cana zarar gelecek. Ancak kısa bir sohbet sonrası öğrendik ki, kadınlar parkta banklar olmadığından çocukları oynarken dinlenmek için salıncaklara oturuyorlar.

Keşke parkta birkaç tane bank olsa da, kadınlar salıncakta dinlenmek zorunda kalmasa… Yetkililere duyurulur.

Saygılar

 N.Çavuş

***

Meydan sorularıma

yanıt bekliyorum

2016 yılının ortalarında Osmangazi Belediyesi tarafından Çekirge bölgesine değer katmak amacıyla ulusal çapta bir meydan projesi yarışması açıldı. Ancak ortalama 2 yıl geçtiği halde bölgeye tek bir çivi dahi çakılmadı. Herkesçe bilinir ki Belediyeler böyle bir yarışmayı açarken önce bütçelerinin yetip yetmediğine, sonra da uygulanabilirliğine bakar ve kararlarını öyle verirler.

DEVAMI GELECEK Mİ?

Demek ki bu meydan projesi yarışması için Osmangazi Belediyesi’nin bütçesi yetiyormuş, uygulanabilirliği de varmış ki yarışma açılmış. Yarışmaya 47 proje katılmış ve basından okuduğumuz kadarıyla da yarışmada çeşitli kategorilerde dereceye girenlere ödüller verilmiş. Buraya kadar her şey güzel fakat devamı gelmeyince kafalarımızda oluşan soruları sormak istedim sayın Osmangazi Belediyesi’ne;

  1. Katılan yarışmacılara kaç TL ödül dağıtıldı.
  2. 3-4 yerde toplantılar düzenlendi. Bunların maliyetleri kaç TL idi.
  3. 2 defa kitap basıldı. Kaç adet ve bu duruma kaç TL harcandı.
  4. Son olarak da, Proje sadece yarışmadan mı ibaretti. Projeden vaz mı geçildi, yoksa başlanacak mı, neden 7-8 aydır ses çıkmıyor, ve başlanacaksa ne zaman başlanacak?

Sorularıma Belediye Başkanlığınca cevap verilmesini istirham eder saygılarımı sunarım,

Şefaat ÖZDEMİR

*** 

Ölüme davetiye çıkarıyor

Çekirge Çocuk Hastanesi Bahçesi’nde iki yıl önce kuruyan meşe ağacı ölüme davetiye çıkarıyor... Yüzlerce aracın ve İnsan'ın altından geçtiği bu ağacın acilen kesilmesi lazımdır... Yetkililere duyurulur, gereğinin önemle yapılması arz olunur.

Aytaç YELER

 

***

 

İnternet ve telefon altyapımız yok

Demirtaş Dumlupınar Mahallasi, 42. Cadde civarı internet ve telefon altyapımız yok. Bize söylenene göre fiber ağ altyapısı olması lazım. Bölgemizde yaklaşık 3 bine yakın oturan mülk sahibi var olduğu halde internet telefon altyapısı yok.

ÖNCE BELEDİYE, SONRA BİZ

Türk Telekom’a konuyu ilettiğimizde, “Belediyenin altyapıyı oluşturması gerekiyor. Çalışma yapıldıktan sonra biz internet ve telefon altyapısını oluşturabiliriz” şeklinde yanıtları oluyor.

Osmangazi Belediyesi'nin bölgemizle ilgili acil ilgilenmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla

Bölge Sakinleri

Osmangazi’nin Yatırımlarına Tam Not

Dündar: “Bursa’ya Anıt Eserler Kazandırıyoruz”

Bursa Basını olarak, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın göreve gelişinin dokuzuncu yılında belediye yatırımlarını gezdik. Gezi boyunca yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, ilk olarak Bursa’ya değer katması beklenen, Osmangazi Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından biri olan Osmangazi Meydanı’nın eskisini tanıttı, sonra da dev projenin temelinin bu yaz atılacağını müjdeledi.

HERŞEY BURSA’NIN MENFAATİ İÇİN

Başkan Dündar, Osmangazi Meydanı projesinin hazırlanmasındaki en önemli etken, Bursa’nın ve vatandaşların menfaati olduğunu, bu doğrultuda ve buna göre hareket ettiklerini, yüksek maliyetlerde olmasından dolayı da kolay kolay hiçbir belediyenin yapmaya cesaret edemeyeceği bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Osmangazi Meydanı projesini tek başına hazırlamadıklarını önemle belirten Başkan Dündar, aksine birçok kişi ve her kesimden insanın görüşlerini aldıkları gibi, Osmangazi Meydanı projesi için siyasi partilerin ve akademik odaların temsilcileri ile vatandaşların görüşlerini de alarak hareket ettiklerini ve en doğru noktaya ulaşabilmek adına farklı bakış açılarını harmanladıklarını anlattı.

Böylece; bölgede yoğun araç trafiği olduğundan, Osmangazi Meydanı’nın altına 4 katlı ve bin 500 araç kapasiteli bir otopark inşa edilerek, Osmangazi Meydanı belediyenin bahçesiyle bütünleştirecek. Bölgedeki cami yıkılarak yeni bir cami inşa edilecek. Ayrıca bölgeye içerisinde tiyatro, opera ve sinema gibi faaliyetlerin de yer alacağı bir kültür merkezi kazandırılacak.

Özetle;

Osmangazi 7/24 yaşayan bir meydana kavuşacak. Bu meydanın üzerinde fazla bir bina yer almayacak ve Osmangazi Meydanı Bursa’ya özgü mimari ile inşa edilecek.

EN KISA ZAMANDA FAALİYETTE

Gezi boyunca hem bölgeyi tanıtan, çalışmalar ve yatırımlar hakkında bir bir bilgi veren ve de gelen tüm soruları cevaplayan Başkan Dündar, Kaliteli Yaşam Merkezi çalışmaları hakkında da ayrıntılı bilgi verirken, Türkiye’nin en büyük atletizm salonun olan Osmangazi Atletizm Salonu’nun en kısa zamanda faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi.

Özellikle son birkaç yıl şehrin gözdesi haline gelen ve Osmangazi’nin gelişim bölgesi olan Yunuseli–Hamitler-Güneştepe bölgesinin Bursa’ya ayrı bir güzellik ve değer katacağına inandıklarına, bunun için en güzel çalışmaları yaptıklarını söyleyen Dündar, geziyi inşaatının sona gelindiği ve açılmasını sabırsızlıkla beklemeye başladığım Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’yle noktaladı.

Daha güzel bir Osmangazi için yaptığı güzel çalışmalardan dolayı Başkan Dündar’ı içten kutluyor, başarılarının devamını dileyerek yatırımlara tam not veriyorum.

Sevinç ÇELEBİ