Necati Şahin, kim ne derse desin Bursa kamuoyunda etkin bir teknokrattır. İMO Bursa Şubesi Başkanlığında ortaya koyduğu performansı takdire şayandır.

Zaten bu performansı, bir anlamda onu CHP’nin kadrajına soktu. Bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle 2013 yılında CHP’ye katıldı. Arkasından 2013 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Nasıl ki o zaman adaylığıyla bizleri şaşırttıysa, şimdide evet kararı ve istifasıyla şaşırttı. Kısaca Şahin şaşırtmaya devam ediyor.

Bakalım sırada ne var.

Kısaca 1 Aralık 2013’de başlayan yol hikayesini 18 Nisan 2017’de sonlandırdı.

İstifasını da Almira Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.Eleştirilerinde haklı yönlerde elbette ki vardı. Fakat zamanlama manidardı bana göre.

O zamanda yazmıştım şimdide söylüyorum; o dönem CHP’nin bulabileceği en donanımlı adaydı. Bunu kampanya süresincede gördük. Ekibiyle birlikte gösterdiği çaba belki partisini yerelde iktidara taşımaya yetmedi ama partiyi parlattığı da bir gerçek.

Kısaca muhafazakar bir aileye mensup Şahin, CHP’ye çok şey kattı. Önemli olan CHP’ninde toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir yapıya bürünmesiydi.

Kısır siyasetle bir yere varılamayacağını anlamış olacak ki parti yönetimideo dönem Şahinde karar kıldılar.

Buraya kadar her şey normal…

Fakat ne olduysa referanduma iki gün kala ‘evet’ oyu vereceğini açıklamasından sonra oldu.

Şahin’in kararı gündeme bomba gibi düşmüştü. Öyle ya CHP’nin geçmiş dönem başkan adayı ‘evet’ diyor. Tamda referandumun bıçak sırtı gittiği dönemde…Kusura bakmasın yakıştıramadım. Etik de bulmadım.

Ha, iş bir yerlere mesaj vermekse, iş gündem oluşturmaksa ona da bir şey diyemem.

Şahin,“Nasıl ki bazı AK Partililer hayır diyorsa CHP’liler den de evet denilebileceğini göstermek istedim” dese de bana göre zamanlaması yanlıştı. Üstelik orantısız bir yarış söz konusuydu.

CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’in“Gelişi yanlış, gidişi doğruydu”sözüne de değinen Şahin, bu noktadan sonra o yapı içinde durmasının anlamı olmadığını söyledi.

Bu konuda hem Özdemir’e hemde Şahin’e katılmıyorum.

O dönem Şahin’in CHP’ye katılımının doğru,şimdi ise gidişinin yanlış olduğunu düşünüyorum.En azından şekil itibarıyla…

Çünkü bir dizispekülasyonları da beraberinde getirdi.

Konuşmasının sonunda “Bundan sonrası ya nasip… Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler” sözleri de kafaları karıştırmadı değil.

Bekleyip göreceğiz.