ASLI YEŞİLYURT

Uzun saçlar, çoğu kadının hayalidir. İstediği modeli yapabileceği saçlara sahip olmak kadınları iyi hissettirir. Ancak hem uzun hem sağlıklı uzayan saçlara sahip olmak oldukça zor. Doğal bir şekilde saç uzatmaya çalışırken saçlarımız illa ki yıpranıyor veya uzaması çok uzun sürdüğü için sıkılıyoruz. Ama hem doğal hem sağlıklı saçlar uzatmanıza yardımcı olacak birkaç yöntem biliyoruz.

Sağlıklı saçların en temel ihtiyacı sağlıklı beslenme ve bakım rutinidir. Beslenme düzeninizi zenginleştirerek ve bakımlarınızı rutin haline getirerek uzun saçlara sahip olabilirsiniz.

pexels-bennie-lukas-bester-1159334

  • Beslenme düzeni önemli

Saçlar için beslenme de oldukça önemli. Saçlar da beslenmek ve güçlenmek için tıpkı vücudumuz gibi zengin besinlere ihtiyaç duyar. Tabi bu zengin beslenmeyi rutin haline getirmek de oldukça önemlidir.

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Sağlıklı uzayan saçlar için ilk adım; Beslenme düzeni oturtmak ve zenginleştirmek.

beautiful-woman-doing-self-care-treatment

Saçınıza iyi gelen vitaminler ve değerler ise şu şekilde;

  • C Vitamini: Saç tellerinin gücünü ve ışıltısını korur.
  • Folik asit: Saçların yumuşaklığını ve parlaklığını korur. Saç tellerindeki kırıkları onarır.
  • Omega 3: Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır. Saçlara canlılık getirir. Kuru ve kırılan saçlara dolgunluk kazandırır.
  • Biotin: Saç derisindeki dokuyu güçlendirir. Saçların dolgun ve sağlıklı durmasını sağlar.
  • A vitamini: Saç derisinin saç köklerini ve tellerini beslemesine yardımcı olur. Nem dengesi sağlar.
  • B12 vitamini: Süt ve süt ürünlerinde ve yumurtada bulunan vitamin, hücre yenilenmesi sağlar. Oksijen taşınmasına yardımcı olur.
  • Niasin: Vücuttaki enerji üretimine ve kan dolaşımına etki eder. Saç derisinin sağlığını korur. Derideki kan dolaşımını ve hücre yenilenmesini devam ettirir.
  • Çinko: Saç dokusunun onarılmasına yardımcı olur.
  • E vitamini: Balık, badem, yer fıstığı gibi besinlerde bulunan vitamin, saç dokusunun oluşumuna ve doku onarımına yardımcı olur.
  • Isıtıcılardan uzak durun

Evet hepimiz saçlarımıza şekil vermeyi seviyoruz. Ancak bu durumda saçlarımız aşırı ısıya maruz kalıyor ve zarar görüyor. Saçlarımızı düzleştiriyoruz ama elimizde kalan yıpranmış saçlar oluyor. Bu nedenle saçlarınızı olabildiğince doğal şekilde, ısı görmeden kullanın. Saçınızı duştan çıkar çıkmaz hemen kurutmayın, önce havlunun saçın nemini biraz alması gerekir. Islak saçla saçınızı kurutursanız, direkt ısı gören ıslak saçlar daha çok zarar görecektir.

hairdresser-does-hairstyle-her-client

  • İçindekileri kontrol edin

Kozmetik ürünlerde alkol bulunmasının çok zararlı olduğunu biliyoruz. Bu durum saç ürünlerinde de geçerli. Saçınız için alacağınız krem, sprey gibi ürünlerin içeriğini mutlaka okuyun. Hoş bir koku vermek için veya kalıcı olması için içinde alkol gibi saçınıza zarar verecek katkı malzemeleri olabilir. Bu durum da saçınızı yıpratır ve uzamasını engeller. Kozmetikleri kontrol ederek almak hem yüz ve vücut hem de saç için en iyisi olacaktır.

flat-lay-skincare-products