İznik’e bağlık Sansarak Köyü’nde bulunan ve fotoğraflarda görünen bina İznik Belediyesi’ne aittir. Bu bina ile ilgili bir karar vermek için illaki birilerinin başına mı göçmesi gerekiyor.

Yoruma dahi ihtiyaç olmayan harabe binanınzaten eski olan köyümüze, her an yıkılma veya yanma tehlikesi olasılığı yüksek oluşuyla köyümüz ve köylümüz için büyük tehlike arzettiğini onlarca kez söyledik, sağır sultana duyurduk bir tek İznik Belediyesi’ne duyuramadık.

SESİMİZİ DUYURAMADIK

Her toplantıyı, ziyareti fırsat bildik, telefon, maille durumu ilettik, sürekli bu tehlikeli binanın yıkılması gerektiğini İznik Belediyesi’ne söyledik durduk… yine de bir arpa boy alamadık, kimseciklere sesimizi duyuramadık.

Bu yüzden de;Bende bu dakika itibariyle agazetearacılığlaİznik Belediyesi’ne diyorum ki:

Burada, Sansarak Köyü’nde harabe binadan kaynaklı herhangi bir şey olur,veya birinin başına bir şey gelirse… Sorumlusunun kim olacağı belli

İznik Belediyesi’ne ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sansarak Köyü Muhtarı

İsmail AltınSessiz çığlığıTSYD Bursa da duydu

Son dönemde artan çocuk cinayetleri ve istismarlarına karşı Bursa tek ses ve yürek oldu. TSYD Bursa Şubesi’de sorumluluğunu yerine getirdi ve protesto yürüyüşünde en ön saflarda yerini aldı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda gerçekleşen ‘Çocuğuma Dokunma’ adlı protesto yürüyüşüne binlerce insan katıldı. Son olarak 8 yaşındaki Eylül ile 4 yaşındaki Leyla’nın katledilmesine sessiz kalmayan Bursalılar sokaklara akın ederken, sosyal sorumluluktan hiçbir dönem ödün vermeyen Türkiye Spor Yazarları Derneği(TSYD) Bursa Şubesi de bu anlamlı organizasyonda yerini aldı. Organizasyon katledilenler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’yla başladı.

ÇOCUGA DOKUNAN ELLER

FSM Bulvarı’ndan Esentepe Kavşağı’na kadar süren yürüyüşte binlerce insan ‘Çocuğa dokunan eller kırılsın’, ‘çocuklar vatandır, vatanına sahip çık’, ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganlarıyla tüm Bursa’yı inletirken, son dönemde artan çocuk cinayet istismarına karşı adalet istediklerini haykırdı. TSYD Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi başta olmak üzere üyeler de yaşanan katliamlara karşı sessiz kalmadı. TSYD üyeleri ‘Çocukların Çığlığıyız’ yazılı pankartla kortejde yerini alırken, katılımcılar da alkışlarıyla TSYD Bursa Şubesi’ne destek verdi. İnsan seline araçlar da alkış ve kornalarla destek verirken, yürekleri soğutacak kararların bir an önce verilmesi ve uygulanması çağrısında bulunuldu.
Tur atladı mağdur etti…

22 Haziran Cuma günü, Özlüce’nin Plaza Kent otobüs durağında saat 12:33’te geçmesigereken 6E No’lu otobüsü bekliyordum. Ancak beklediğim 6E No’luotobüs,durağa tam saat 12:57’de geldi. Kısacası: tur atladı!

YAŞAYARAK ÖĞRENDİM…

Daha önce özel otobüslerin tur atladıklarını duymuş, ancak başıma böyle bir durum henüz gelmemiş olduğundan, belki de söylenenler asılsızdır diye düşünmüştüm uzunca bir süre...

İŞİNDEN OLABİLİR

Ancak artık olayı birebir yaşayan birisi olarak; ‘tur atlayan’ otobüs sonrası, insan ne hissediyor, bu ‘atlama’ insana nelere mal oluyor en iyi şekilde anladım. Çünkü bu tür tur atlamalar, bir insanı Allah korusun işinden bile edebilir… düşünemeyenlere duyurulur.

ŞOFÖRLERİNİZİ DENETLEYİN

Sayın BURULAŞ ve ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLER DERNEĞİ; Lütfen, Özel Halk Otobüs şoförleri saatlerine uysunlar. Otobüslerinizi ve şoförlerinizi denetleyin. İnsanlar bir yandan mağdur edilirken diğer yandan da, soru sorulduğunda hiçbir açıklama yapılmıyor.

KLİMA HAK GETİRE

Aynı zamanda genel olarak klima çalıştırılmıyor. 6E No’lu otobüs, mahallemizden çarşıya ulaşan tek otobüs olduğu için, gideceğim yere ancak onunla gidebiliyorum. E tur atladığında da acil bir durumda direk her yönlü mağdur oluyorum.

MAĞDURUM DA MAĞDUR…

Çünkü geriye: Ya beklemek, ya da taksiyle gitmek kalıyor… Yani ünlü bir dizi oyuncusunun deyimiyle: “Mağdurum da mağdur…”Bu sebeple; kimsenin mağdur olmaması için, sistematik bir şekilde, gerekli uyarıların ve denetlenmelerin yapılmasını sayın yetkililerden önemle rica ederim.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

İşini layıkıyla yapanlara da bahtlarının ve yollarının açık olmasını dilerim.

Saygılarımla

Derya TÜRKOĞLU
Misi elden gidiyor…

Sevinç Hanım merhaba;

Öncelikle hepinize iyi günler

Köşenizde yer vermenizi istediğim bir konu var. Yayınlarsanız hem kendim ve de tüm halk adına çok sevinirim.

TARİHE GEÇECEK AMA…

Bursa’da yaşayan hemen hemen herkes iyi bilir ki, Misi Köyüşehrin en meşhur lokasyonlarından biri. Ancak ne yazık ki son zamanlarda bürünmeye başlayan haliyle çok yakında ‘en pis yerlerden’ birisi olarak tarihe geçecek. Çünkü, köyün içinden akan ve kenarında çay bahçeleri de bulunan dere çamur ve pislik içerisinde. Halbuki daha birkaç yıl öncesine kadar derenin içinde bulunan masalarda oturuyor ve berrak suyla serinliyorduk…

SAHİP ÇIKALIM

Sözün özü; Bursa olarak turizme bu kadar ihtiyacımız var iken, şehrimizde bir sürü turist çekecek yer bulunurken, değerlerimize neden sahip çıkılmıyor. Ben tüm Bursa halkı adına ilgili veya değil, tüm yetkilileri temiz ve turistik bir Bursa için göreve davet ediyorum. Çünkü Misi elden gidiyor!

Saygılarımla

Barış HEKİMOĞLU

***

NİLÜFER BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

28 Haziran 2018 tarih ve Barış Sokağımızla bizi barıştırın başlıklı yazınızda yer alan Feyzullah GÜLER ve mahalle sakinlerimizin asfaltlama talebi ile ilgili Konak Mahallesi Barış Sokağa devam eden inşaatlar ve alt yapı bağlantılarının yapılmaması sebebi ile asfalt kaplama çalışması yapılamamaktadır.  Konunun takibi tarafımızdan yapılmaktadır.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Nilüfer Belediyesi Basın Müdürlüğü