Ulaş Girgin

Michael Jackson kariyeri boyunca sadece müziğiyle değil, dans yetenekleri, ikonik sahne şovları ve özgün tarzı ile müzik dünyasında unutulmaz bir iz bırakmıştır. 14 yıl önce bugün hayata gözlerini yummuş olan Jackson, ona hayranları tarafından takılmış olan “King of Pop” (Pop'un Kralı) unvanını sonuna kadar hak etmektedir. Jackson başarılı müzik kariyeri boyunca milyonlarca hayran edinmiş ve listeleri alt üst eden birçok parçalara imza atmıştır.

_methode_times_prod_web_bin_b1389d00-6740-11ed-b661-1218c187ba9f

Ünlü sanatçı müzik kariyerinde, Thriller, Beat It, Billie Jean, Smooth Criminal, gibi dünya çapında popülerleşmiş olan şarkılar ve bu şarkıların klipleri ile dünya müzik listelerindeki liderliğini uzun süre kimseye kaptırmamıştır. Jackson’ın vokal yeteneği ve şarkı sözleri, yaşadığı dönemde birçok yaştan insanı kendine hayran bırakmış ve günümüzde de yeni nesli kendine hayran bırakmaya devam etmektedir.

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

hqdefault

Büyük sanatçıyı sadece müziğiyle hatırlamak ona haksızlık olacaktır. Jackson aynı zamanda ikonik dans hareketleriyle de birçok insanı kendisine hayran bırakmıştır. Özellikle “Moonwalk” olarak adlandırılan geri yürüyüş dansı kendisi ile ikonikleşmiş muhteşem figürlerin başında gelmektedir. Ayrıca Jackson, kendine özgü dans figürleri ve sahne şovları ile dans ve koreografi alanında bir müzik devrimi gerçekleştirmiştir. Günümüzde birçok sanatçı Jackson’dan etkilenerek büyük sahne şovları hazırlamaktadır.

AP20197173064383

Diğer yandan kapsamlı dansların oluşturduğu bir hayli hareketli sahne şovlarında aynı zamanda başarılı bir şekilde şarkı söylüyor oluşu onu pop dünyasının en tepesine çıkartan özelliklerinin başında gelmektedir. Aynı zamanda çok güçlü bir ses rengine sahip olan sanatçı, albüm kayıtlarında şarkılarının çoğunu hem normal tonda söylemiş hem de kendi sesine iki farklı geri vokal kaydı yapmıştır.

jackson_bw

Günümüzde hala televizyonlardaki dans ve yetenek yarışmalarında, sosyal medya platformlarında Michael Jackson’ın sahne şovlarında sergilediği dans figürleri sıklıkla tekrarlanmaktadır. Eşsiz tarzı, müziği ve dansı ile dünyada bu denli büyük çapta iz bırakan ve tekrarlanan başka bir sanatçı bulmak çok zor olacaktır. Ölümünün 14. yılında Michael Jackson, dünya pop müzik tarihinin en büyük değerlerinden biri olarak yaşatılmaktadır ve yaşatılmaya da devam edilecektir.  

Editör: Ulas Girgin