Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bayram ziyaretlerinin ilkini deprem bölgesi olan Adıyaman’da gerçekleştirdi. Adıyaman Valiliği Afet Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla afet döneminde bu yana devletin tüm kurumlarıyla milletin yanında olduklarını belirterek, “Tüm illerimize ivedilikle ulaşmak için insanüstü bir gayret gösterdik. Gerek kamu kurumlarımız gerekse vatandaşlarımız tek yürek olup, dünyada hiçbir ülkenin ve milletin bu kadar kısa sürede altından kalkamayacağı bir afetin üstesinden geldi ve gelmeye devam ediyor” dedi.

‘Devlet ve millet ile el ele’

Can kaybının telafisi olmadığını ancak maddi kayıpların telafisinin mümkün olduğunu belirten Işıkhan, Yıkılan ne varsa yerine daha iyisini yapacağız. Adıyaman’ı diğer şehirlerimizle birlikte; çalışma hayatını, sosyal yapıyı, ekonomiyi el birliğiyle tekrar ayağa kaldıracağız. Sağduyulu ve feraset sahibi aziz milletimiz genel tablonun ve devlet ve millet ile el ele verdiğimiz üstün gayretin farkındalığıyla hareket etti ve devletine güvendi. Biz de milletimizin bizlere duyduğu bu güveni boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız” diyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak her zaman depremzede vatandaşların yanında olacağını vurguladı.

‘İstihdamın arttırılması için çalışılıyor’

Adıyaman’ın ekonomisini, çalışma hayatını, ticaretini, üretimini, istihdamını eskisinden daha iyi bir hale getirip canlandırmak için çalıştıklarını söyleyen Bakan Işıkhan, “Bakanlık olarak ülkemizi daha müreffeh yarınlara taşıma yolunda işverenlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, sendikalarımız, yerel yönetimlerimiz ve ilgili tüm kamu kurumlarımız ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bu hususta İŞKUR çok önemli vazifelere sahip, deprem sonrasında Adıyaman başta olmak üzere tüm illerimizde bakanlığımız istihdamın arttırılması, işgücünün ve niteliğinin artırılması için çalışmalar yapıyor. Asrın felaketinden etkilenen; işini kaybeden, özel politika gerektiren grupların engelli, genç, kadın istihdamda kalma konusunda yaşadıkları sıkıntıların bertaraf edilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.

Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı

Hedef 13 bin 319 iş yeri

Özellikle gençlerin ve kadınların geleceğe güvenle bakacağı bir refah ortamı oluşturmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Işıkhan, “Özellikle bölge illerimizin çalışma hayatını yeniden harekete geçirmek için 11 il çerçevesinde 57 lokasyonda 13 bin 319 adet iş yerinin yapılması hedefleniyor. Şu an 9 bin 134 adet iş yerinin yapımı tamamlanmış durumda, 4 bin 185 kadar işyerinin ise yapımına başlandı. Adıyaman özelinde ise 768 iş yerinin yapılması planlanıyor. Halihazırda 676 iş yeri ise yapılmış durumda. Bizler de bakanlık olarak şehirlerimizin, istihdam olanaklarının geliştirilmesi, TYP gibi programların hayata geçirilmesi ve teşvikler noktasında gerekeni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:İHA

Editör: Aslı Yeşilyurt