GÖKÇE ÇALIŞCİ

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Dünyaya 2 seneden bu zamana kadar büyük bir sıkıntı yaşatan yeni tip Koronavirüs’ün verdiği tahribatların izleri devam ediyor. Salgının en yoğun yaşandığı dönemde sokağa çıkma kısıtlamaları ve işletmelerin kapanmasına giden süreçte esnaf ciddi anlamda sıkıntı yaşadı. Paket servisle ayakta kalmaya çalışan gıda işletmeleri biraz da olsa nefes alabilirken, geride kalan diğer esnaf ise ekonomik anlamda dip yaptı.

Pazarda IBAN dönemi

KEPENKLER KAPANDI
Farklı sektörlerin karşılaştığı problemler için devlet farklı bir aksiyon alırken, kurumların da yaşatılması adına birçok teşvik ve muafiyetle süreç yönetilmeye çalışıldı. 2022 yılının nisan ayına gelindiğinde ise geliştirilmiş aşı ve artırılan tedbirlerle birlikte yaşam yavaş yavaş normale dönmeye başladı. İşletmeler kapalı olan kepenklerini kaldırmıştı. Farklı işletmeler de yeni yöntemler geliştirerek olabildiğince nakit alışverişinin hızlı dönmesine imkan yaratmaya çalışıyor.
IBAN ile ödeme dönemi başladı! Manavdan kasaba, kuaförden doktora her yerde  geçerli - Ekonomi Haberleri

HER ALANA YAYILDI
Günümüzde işletmelerin ödeme anlamında ilk tercih noktaları elbette ki nakit yani sıcak para oldu. Birçok firma müşterilerinin yanında nakit taşımaması halinde geçmiş dönemdeki gibi kredi kartı kullandırmaya pek yanaşmıyor. Pek çok işletme artık masalara POS cihazı yerine kurumun IBAN numarasını hesap olarak getiriyor. Müşterilerden ödemeyi IBAN’a FAST yöntemiyle gerçekleştirmesini isteyen işletmeler paraya anında ulaşabiliyor. Gıda sektörünün yanı sıra mücevherat ile kuaför ve güzellik merkezleri alanında yöntem sıklıkla kullanılmaya başlandı.  

Editör: Gökçe Çalışcı