Sayın Sevinç ÇELEBİ;

Aşağıda yazacaklarımı, özelleştirmenin mağdur edici yüzü olarak ve halkın nasıl mağdur edildiğinin bilinmesi açısından yayımlamanızı rica ediyorum.

Kükürtlü Mahallesi Koru Sokak ER-ER 6 Osmangazi adresindeki dairemi, 15 Temmuz 2016 tarihinde bir şahsa kiraya verdim. Bu şahsı mahkeme ve icra kanalı ile 20 Mayıs 2018 tarihinde tahliye ettim.  Yeni kiracım ile 25 Mayıs 2018’de abone olmak üzere ilgili şirkete gittik. Ancak abone kısmına gittiğimizde bahsedilen şahsın 890 TL borcu olduğunu, bu borç ödenmeden de yeni abone yapılamadığını öğrendik.  Henüz şaşkınlığımızı atamamışken, aynı çatı altında bulunan kayıp-kaçaktan da, son 2 aya dayanan ve yaklaşık 300 TL borcu olduğu belirtildi.

HERKES KENDİ BORCUNDAN MESULDÜR

Konuya iyi niyetle ve doğru mantıkla yaklaşan görevli, her ne kadar yeni kiracının kira sözleşmesini isteyip, eski borcun bizleri ilgilendirmediğini, herkesin kendi borcundan mesul olduğunu, dolayısıyla yeni kiracının abonesinin yapılabileceğini belirtse de, abone kısmı 890 TL’yi benden tahsil ederek yeni kiracıyı abone etti.

Anlayamadığım konu şu ki: Nasıl oluyor da aynı çatı altında iki değişik uygulama yapılıyor!?

TEK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİYDİM

Bana gelince; 1971-1990 yılları arasında üst düzey yönetici olarak elektrik işletmesinde görev yaptım. 1987 yılı TEK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından çıkarılan, yönetmelikle elektrik faturalarının kesinlikle kullanıcıdan alınacağı ilk abone veya mal sahibine rücu etmeyeceği belirtilmiştir.

TAHSİL ETMEKLE HÜKÜMLÜYÜZ

Bunu Abone Kısım Müdürü Orhan Bey’e söylediğimde “Sizin söyledikleriniz eskidendi, biz kurumumuzun parasını tahsil etmekle yükümlüyüz” dedi ve bahsedilen 890 TL benden, yani mal sahibinden alındı.

ÖZEL OLMASIN

Sonuç itibariyle; bu durumda bence ilgili kurumu, direkt halkla ilişkili özelleştirmelerin daha dikkatli yapılması ve mevcutlarının daha önce İstanbul Anadolu Yakası’nda yapıldığı gibi devlete geri döndürülmesi düşüncesindeyim.

Saygılarımla

İsmail KARAKAŞ  

***

Plastik kokusundan bıktım!

Yıldırım Vatan Mahallesi 5. Ömür Sokak’ta bulunan ve plastik imalatı yapan iş yerini kaç kere şikayet ettiysem ilgilenen olmadı! Gürültü ve plastik kokusundan artık bıktım. Bir an önce bu duruma bir son verilmesi için gerekli müdahalenin edilmesini önemle rica ediyorum.

 Sayılarımla

M.B.

 ***

 Yağmur suyundan evime giremiyorum

Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanım. Osmangazi İlçesi, Hamitler Mahallesi’nin Aktürk Caddesi 1. Halaskar Sokak’ta ikamet ediyorum. Ancak evimizin önüne biriken yağmur suyundan dolayı eve girmekte zorlanıyoruz.

BAŞVURULARIM VAR

Bununla ilgili Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na internetten 2 kez 18 Mayıs 2017 tarihli 35022, 26 Mayıs 2017 tarihli ve 35295 sayılı şikayetim, 20 Haziran 2017 tarih ve 15997 sayılı yazılı şikayetlerim oldu.

BİR YILDIR BİR ŞEY YAPILMADI

Ve tam 1 yıldır hiçbir şey yapılmadı. Gerekçe ‘Belediyenin borcu çokmuş!’. Halbuki ben evimi yaptırırken bu tür hizmet bedellerini peşinen ödediğimi hatırlıyorum. Lütfen mağduriyetimi giderin. Bir AK Partili olarak komşularımdan utanıyorum.

 C.S.

TEŞEKKÜR PANOSU

Teşekkürler Osmangazi Belediyesi

Teşekkürler Dündar Başkan!

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinde, Doğancı Mahallemizde ikamet eden ve 72 yaşında olan Hasan Yıldız Amcamızın 2 katlı evi sel sularının altında kaldı. Komşuları olarak evin büyük bölümünün yıkılışını büyük üzüntüyle seyrettik. Tam ‘ne yapabiliriz’ de Hasan Amcamıza yardımcı olabiliriz diye düşünürken Osmangazi Belediyesi’nin sahip çıkmasıyla derin ve rahat nefes aldık. 

Ve şimdi ne mutlu ki Osmangazi Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Dündar’ın talimatıyla sel sularının altında kalan 2 katlı evin yerine yenisi yapılıyor.

Dileriz Yıldız ailesine ait bina, kısa sürede bitirilecek ve Hasan Amcamız huzura erecek. Komşuları olarak Başkanımız Mustafa Dündar’a ve Osmangazi Belediyesi’ne en içten teşekkürlerimizi sunar, görevinde daha nice başarılar dileriz.

 Doğancı Mahallesi Sakinleri

Allah razı olsun!

Sel felaketine namaz kılarken yakalandım. Açıkçası neye uğradığımı anlayamadım. Evimizin yarısı yıkıldı, traktörüm toprak altında kaldı. Başkanımız Mustafa Dündar’dan Allah razı olsun. Olayın ilk anından itibaren yanımızda oldu. Evimizi de sağ olsun yeniden yaptırıyor. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Şu anda kardeşimin evinde emanet kalıyoruz. Rabbim bizi daha büyük afetlerden korusun, Başkanımıza da sağlıklı ve uzun ömürler versin. 

 Doğancı Mahallesi

Hasan Yıldız

 ***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

18 Mayıs 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Kartal Caddesi’ndeki Köpekler Çok Fazla” başlıklı, Beyazıt Mahallesi’nde sahipsiz köpeklerle ilgili okurun şikayeti Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce incelenmiştir.

Habere konu olan bölgede, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na istinaden; küpesiz, saldırgan ve sahipsiz köpekler ekiplerimizce alınarak Sahipsiz Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimize getirilerek aşıları yapılmakta, kısırlaştırılarak kulağına küpe takılmakta ve tekrar doğal ortamına bırakılmaktadır. 

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ,

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 25 Nisan 2018 tarihinde ‘Bu Karar Gözden Geçirilmeli’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Çırpan Mahallemiz, ilçe nüfusunun en yoğun olduğu mahallelerimizden biri. Belediyemiz ilgili ekiplerince, sürekli kontroller yapılıyor. Evsel atıklar ve kaba atıklar haftanın 6 günü alınarak periyodik aralıklarla ekip çalışmaları yapılıyor ve temizleniyor. Çevre temizliğine vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ------------

Sayın Sevinç ÇELEBİ,

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 18 Mayıs 2018 tarihinde ‘Bu Nasıl Bir Hizmet?’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan parkla ilgili, belediyemizin ilgili ekiplerince gerekli kontroller yapıldı. Hemşehrilerimizin yoğun kullanımından kaynaklanan temizlik sorunu giderildi.

Osmangazi Belediyesi olarak 136 mahallemizde de tüm çalışmalarımızı titizlikle yürütmeye devam ediyor, daha yaşanabilir bir Osmangazi için çalışıyoruz.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü