GÖKÇE ÇALIŞCİ
İster sıcak isterseniz de soğuk olarak yapabileceğiniz birçok tarif ordövr tabağınızı zengin gösterecek ve lezzetlendirecek. Peki, ordövr tabağında neler olur? İşte detaylar...
Kısır ve patates salatası görmekten gına geldi ise işte size mükemmel ordövr tabağı...
Önce sıcaklar ile başlayalım;
Çeşitli baharatlar ile harmanlanmış patates kızartmaları
Minik patates köfteleri
Çin böreği, sigara böreği
Küçük et çeşitleri
Kroketler
Paneler
Sıcak kanepeler
Mini tostlar
Sıcak sosis, salam, sucuk, tavuk ve et soteler
Volovanlar
Küçük kürdana geçirilmiş kebaplar
Peynirli sufle
Ravioli ve lazanya
SOĞUK ÇEŞİTLER
Salatalar(Rus salatası, makarna salatası vb.)
Zeytinyağlılar (Sarma,baklagiller,dolma)
Karides çeşitleri
Soğuk kanepeler
Peynir çeşitleri
Pateler
Mezeler (Şakşuka,humus, lakerda,çiğköfte,fava)
Soğuk kokteyller
ORDÖVR TABAĞINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Ordövr tabağında en önemli şey görselliktir. İlk önce göze sonra mideye hitap etmelisiniz.
Ordövr tabağını servise yakın bir zamanda hazırlamalısınız, üstü kaymak tutmuş veya soğumuş ürünler size eksi puan kazandıracaktır.
Karışık ordövr tabağı yapılacaksa her çeşitten azar azar eklenmelidir.
Menüde çorba varsa; Çorbadan önce soğuk ordövr, çorbadan sonra sıcak ordövr tabağı sunulmalıdır.
Sunum için büyük kaşık kullanın.
Yemek sıralanışı; Soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, ana yemekler ve antreler şeklinde olmalı.