Özkan YILDIRIM

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi
  • Tuncay  Ustam , öncelikle bizleri Mustafakemalpaşa sanayisinde bu güzel donanımlı  oto  servisiniz de konuk  edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette sorularımızda olacak.


1974’TEN BU GÜNLERE

Bize böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve buralara kadar geldiğiniz için bende sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Tuncay Tapo 1968 Mustafakemalpaşa Koşuboğazı Köyü doğumluyum. Usta Çırak ilişkisi ile bugünlere geldim. İlkokul 1. sınıf yaz tatilinden itibaren, yani 1974 yılında ilk olarak bu meslekte tanıştım ve bugünlere geldim, aşağı yukarı 46 yıldır bu meslek içerisindeyim. 1990 yılına kadar çırak kalfa ve ustalık yaptım. 1990 yılında edinmiş olduğum deneyim ve  birikimlerime  istinaden ilk iş yerimi  Mustafakemalpaşa sanayide açtım. 2006 yılında Bursa'ya gittim aşağı yukarı 14 yıl kadar Bursa’da kaldım büyük çoğunluğunda Bursa  Küçük Sanayi’de çalıştıktan sonra 5 ay kadar önce tekrardan Mustafakemalpaşa’daki bu iş yerimize açtık.


Araç ayırt etmiyoruz

  •     Hangi araçlara  bakıyorsunuz acaba Tuncay Ustam, bu konularla ilgili bizlere bilgi verir misiniz?

Küçük araç olarak benzinli ve dizellere  bakıyoruz, onun yanı sıra  işte gördüğünüz gibi jiplere, kamyonetlere, özel otomobillere  bütün araçlara bakıyoruz. Kesinlikle biz burada marka ayırt  etmiyoruz o şekilde yetişmedik. Biz çünkü karışık olarak yetişmiş olduğumuz için şimdi bütün araçlara bakabiliyoruz. Motor, şanzıman, aktarma organları bütün bakımları onarımları yapabiliyoruz. Boya,kaporta elektrik hariç bütün onarımları yapıyoruz. Tabii Elbette bunları yapan arkadaşlarımız da var . Gelen araçta Boya, kaporta, elektrik işleri ile ilgili sıkıntı olduğunda  yine sanayide arkadaşlarımız var onlara  yönlendirerek  aracın bütün eksikliklerini  giderebiliyoruz. Evliyim bir kızım bir oğlum var kızım anasınıfı öğretmeni oğlum makina mühendisi Bursa'da çalışıyor. Bir de torunum var adı Yamaç. Emekliliğime de az kaldı.

GELECEKTE MEKANİKÇİ BULUNAMAYACAK

Bir tane çıraklık eğitimine giden  çırağımız var. O da bugün okulda hafta içi  geliyorlar bizim sektörün  zaten en büyük sıkıntısı bu eleman sıkıntısı . Bu sıkıntı hemen hemen 20 yıldır var gelecekte mekanikçi bulunamayacak diye tahmin ediyorum. Bu tür  insan yetiştirmemiz lazım, kalifiye insan,usta  yetiştirmemiz lazım mutlaka bu konuyla ilgili değerlendirmeler yapılması meslek liselerinin dizayn edilmesi lazım  çocukların ,ailelerinin  teşvik edilmesi lazım. Hatta ilkokuldan hangi mesleğe  çocuklarının öğrenebilecekleri yönünde düzenlemeler yapılması çocukların yönlendirilmesi teşvik edilmesi lazım diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten sektörde aşağı-yukarı  20 yıldır böyle bir sıkıntı var. Burada  ayrıca bir de usta arkadaşımız var birlikte çalıştığımız.

DOSTLARIMIZ ARKADAŞLARIMIZ  SAĞ OLSUNLAR


Birçok tamirci var otomobillere araçlara bakan sizin bu konuda farkınız ne diğerlerinden  Tuncay Ustam?

En önemlisi kaliteli hizmet kaliteli bir iş ortaya çıkartabilmek. Tamiri elbette  yapayım derken bozanlarda  oluyor. Bir şeyi yaparken aracın diğer yerlerini bozabiliyorlar. Burayı açmadan önce buraya ben sigorta araştırması yapmaya  gelmiştim kendi zamanlarımda ilgili döneceğim gün karşımdaki esnaf arkadaşımız abi hiç gitme burada boş bir dükkan var buraya bir dükkan açalım dediler. Böylelikle burasını açmış olduk. Bursa da olsun, önceleri Mustafakemalpaşa ve şimdi  yine tekrardan Mustafakemalpaşa'da çok özel müşterilerimiz oldu halada şimdi tam oluyor. Sonuçta dile kolay 74’ten beri bu sektörün içerisindeyim arkadaşlarımız dostluklarımız var sağ olsunlar.

Kaliteli hizmet ince ustalık 

 

  •     Peki Tuncay Ustam son olarak Mustafakemalpaşa’daki araç sahiplerine araçları bozulduğunda tamir durumu ortaya çıktığında  ne yapsınlar, ne önerirsin?

Araçları arızalandığında yarım yüzyıla yakın tecrübemizle onlara  Mustafakemalpaşa Sanayi’sinde hizmet verdiğimizi  unutmasınlar.Kısa bir zaman içerisinde arıza giderilebilecek gibiyse birkaç saat araç sahipleri bekliyorlar, teslim alıp gidiyorlar.Yok  eğer tamirat uzunsa sabah bırakılmışsa araç akşama gelin alın diye biliyoruz, ama bazı zamanlarda motor üzerinde çalışma yaparken motorun soğuması vesaire iş uzun olduğunda akşama ya da ne bileyim yarına teslimat  kalabiliyor. Acele işi olanlar olduğunda geceleri de  çalışarak teslimatı zamanında yapmaya çalışıyoruz. Kaliteli hizmet ince ustalık bizim için gerçekten çok önemli olan şeyler ve bizlerde  bu düsturla Mustafakemalpaşa'da  çalışmalarımızı Mustafakemalpaşa Sanayi Sitesi, Yunus Emre Mahallesi, 62. Sokak, No 5 te devam ettirmek teyiz. Herkesi Tuncay Usta özel oto servisine bekliyoruz. Son olarak bütün araç sahiplerine kazasız belasız günler dilediğimide eklemek istiyorum.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

YUNUSEMRE MAHALLESİ  (MUSTAFAKEMALPAŞA SANAYİ)

62.SOKAK      NO:5

Gsm: 0 533 203 85 21

MUSTAFAKEMALPAŞA/BURSA