Ufuk IRGAŞ-Özkan YILDIRIM

Yusuf Muhtarım, öncelikle bizleri, ekibimizi Gemlik Eşref Dinçer Mahallesi’ndeki bu güzel muhtarlık binanızda konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Gemlik'te sizi tanımayan yok ama kısaca sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Bir yılı aşkın aradan sonra tekrardan bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. 1964 Trabzon-Akçaabat doğumluyum. Gemlik İmam Hatip lisesini tamamladım. 25 sene şehirler arası kamyonculuk yaptım, uzun yol şoförü olarak. 2013 yılında kamyonculuğu bıraktım. 2015 yılında emekli oldum. Burada 2014, 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı oldum. Eşref Dinçer Mahallesi'nde ekibimizle birlikte seçildik sonrasında 2019 seçimlerinde de başarılı bir şekilde halkımızdan güvenoyu aldık. 2014 seçimlerinde 3, 2019 seçimlerinde de 2 aday vardı. Seçimleri gerçekten rahat bir şekilde açık ara aldık. Buradan bizleri her iki seçimdede destekleyen oyları ile muhtar olmamızı sağlayan değerli Eşref Dinçer Mahallesi sakinlerine tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Biz de onların bu  güvenini  karşılamak üzere çalışmalar yürütmekteyiz. Geldiğimizden beri evraktan kesinlikle halkımızdan para almıyoruz bu yedi buçuk yıldır bu şekilde devam ediyor, bundan sonra da böyle devam edecek.

Peki Muhtarım bu 7,5 yıllık süreçte neler değişti ne gibi hizmetlerin gelmesini sağladınız Eşref Dinçer Mahallesi’ne, sonrasında elbette yapılması gereken hizmetlerle ilgili de bizlere bilgi verirseniz sevinirim?

İMAR SIKINTISININ GİDERİLMESİ HUSUSUNDA ÇOK YOL KAT ETTİK

En çok ihtiyacımız olan yerler yeni hastanenin alt tarafındaki mevkiler oranın bir çok sokağının asfaltlarını yaptırdık, parke taşlarını yaptırdık. Olmaz denilen yerlere doğalgaz getirdik, altyapı getirdik yine olmaz denilen yerlerden 1-2 sokağımız kaldı oraları da yapılacak en kısa zamanda inşallah. 7,5  senedir uğraştığım sadece bir imar sıkıntım var. 150.000 metrekarelik alanda onu da Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki harita mühendisleri ile birkaç kuruluş ile birlikte görüştük, inşallah 7- 8 ay sonra semeresini toplayacağız. Allah kısmet ederse bunun da müjdesini değerli Mahalle sakinlerine iletmek istiyorum. 7 buçuk yıldır işte bu imar sorununu  halledemedik ama onuna hal yoluna koyduk diyebilirim.

Peki altyapı anlamında, üst yapı anlamında sıkıntılar var mı Eşref Dinçer Mahallesi’nde muhtarım?

Var, geçen dönemki belediye başkanımızla yaptığımız 3-4 metre genişliğinde asfaltlar vardı ,yollar yedi 8 metreydi oralarda doğalgaz hattı geçsin diye yanlarında boşluk bırakıldı o aralar kaldı onları da binalar yapıldıkça peyderpey  yapacağız.

YARDIMDA KOORDİNASYON SAĞLANMALI MUHTARLAR YETKİLENDİRİLMELİ

Yedi buçuk yılda Eşref Dinçer Mahallesi'ne birçok hizmetin gelmesini sağlamış sınız, peki Muhtarım halihazırda eksik olan şu da olsa iyi olur,bu da olsa güzel olur diyebileceğiniz, Gemlik Belediyesi'nden ,  ya da Büyükşehir Belediyesi'nden beklentileriniz neler?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik’e erzak gönderiyor kendi elemanları ile beraber bana geliyorlar buraya adres olarak Eşref Dinçer muhtarlığından alın diyorlar. Bu erzak bana gelmiyor adresi bulamadıklarından buraya geliyor aslında. Ben de burada vatandaşlarla karşı karşıya kalıyorum. Eğer Bursa Büyükşehir Belediyesi mahallemize bir şey yapacaksa bana “mahallenize 300 koli erzak gönderiyorum kimler ihtiyaç sahibi ise sen onlara dağıt “desinler. Bu koordinasyonun mutlaka sağlanması lazım koordinasyon olmayınca biz de işte vatandaşla arada kalıyoruz. Bunlar yanlış durumlar mutlaka bu koordinasyonun sağlanması lazım. İşte Kızılay'dan gelen var, kaymakamlıktan gelen destekler oluyor, belediyelerden gelenler, insani yardım derneklerinden, kuruluşlarından gelen erzak kolileri oluyor. Bunun bu şekilde mutlaka hak edenlerin hak ettikleri ölçüde destekleri alabilmeleri için muhtarların aracı kılınması gerekiyor. Çünkü muhtarlar kendi mahallesindeki durumu en iyi bilen kişiler bu konuyu mutlaka yeri sırası gelmişken belirtmek istedim.

Peki muhtarım Gemlik'te 2 seneyi aşkındır yeni bir Belediye Başkanı var. Uğur  Başkan ile çalışmalarınız, diyaloğunuz nasıl ilerliyor?

UĞUR BAŞKANI İYİ TANIRIM, FAKAT...

Şimdi şöyle söyleyeyim, Uğur Başkanla benim bireysel bir sıkıntım yok kesinlikte kendisini gençliğimizden beri benden bayağı ufaktır iyi tanırım. Amcalarını, babasını, büyüklerini tanırım…  Ama belediyecilikte, çalışma açısından eksik. Uğur başkan benim kardeşim babasını amcalarını büyüklerin tanırım dediğim gibi ama hizmet açısından eksiklik var. Bunu kesinlikle söyleyebilirim sevdiğim için söylüyorum bunları dost eleştirisi diye alabilirsiniz. Bağıra bağıra hastanenin altında 8000 metrekarelik bir parke yaptırdık doğalgaza da faydası oldu. Eksik mi?  Gene eksik, yeterli değil. Benim mahallemde 20000 kişi var Ahmet abim de biliyor Uğur Başkan Gemlik'te kazanmışsa benim aileme girdiği için kazanmıştır. Benim mahallem sayesinde başkan oldu. Ufak mahallelere köylere sıklıkla gideceğine bizim mahallemize hizmet  getirmesi lazım bizim nüfusumuz 20.000’lere ulaşmışken o söylediğimiz yerler 600-700 800 kişilik Mahalleler köyler. Elbette oralara da hizmetlerin gitmesi lazım ama burada da bir dengenin oluşması lazım.

UFAK TEFEK SORUNLARIN ANINDA GİDERİLMESİ LAZIM

Bu sene herkes görüyor hem rahatsızlıklarımdan dolayı, hem de siyasete rahatsızlığımdan dolayı fazla aktif değilim.İstediğimi alamayınca ben rahatsız oluyorum. Gönül kırgınlığı oluyor .”Muhtarım sen bana yaz, abi sen bana telefon aç” açıyorsun yazıyorsun arkası yok vallahi billahi bunu laf olsun diye söylemiyorum, Çevre yolunun berisinde bir binanın önünde sokakta iki tarafında kaldırım var bir tarafında kaldırım yok. Yeşildağ sokakta telefon açtım, adam getirdim, fotoğrafladım, tespit ettim gönderdim en son belediye başkan yardımcımızı aradım abi beni ara bildir dedi bildirdim bekliyorum birileriyle gönderdim söz verdiler, yapacağız dediler hala bekliyoruz. Çok kolay işler bunlar, birkaç saatlik işler ama aylardır bekliyoruz. Bu kolay işleri birkaç saatlik işleri de halledemeyeceksek gerçekten vay halimize. Böyle durumlar insanın gönlünü kırıyor, gönül kırgınlığı yaratıyor.

TEMEL ATILALI YILLAR OLDU OKUL İNŞAATI BAŞLASIN ARTIK

Mahallemizde eksiklerimiz var 6000 küsür metrekarelik bir yerimiz var tabanı doldurulmuş okul yeri. Rahmetli Asım Kocabıyık yapacaktı rahmetli olduktan sonra kaldı. Arsası, yeri hazır çimentosu da basılmış durumda duruyor oranın yapılmasını istiyoruz. Aşağı yukarı 4 sene oldu buranın temelinin atıldığı. İlköğretim ve lise olarak oranın değerlendirilmesini istiyoruz Her şeyi temeli hazır. Lale Kemal Kılıç İlköğretim ve lise olarak hizmet veren mevcut okulumuzda 35-40 kişilik sınıf mevcutları var bu yeni okulumuzun yapılması durumunda bu yoğunluk da ortadan kalkacak çocuklarımız çok daha yüksek standartlarda eğitim görecekler. Bir okulda yine odun depolarının oraya lazım İlköğretim Okulu olarak bunu da ayrıca belirtmekte yarar var diyorum.

Muhtarım 2014 seçimlerinde olsun,  2019 seçimlerinde olsun gerçekten güzel oylar alarak Eşref Dinçer Mahallesi'nde açık ara kazanmış  bir muhtar olarak buradan Mahalle sakinlerine halkımıza neler söylersiniz?

Eşref Dinçer Mahallesi sakinlerinden istediğim Bana dedikleri yere dedikleri şekilde yürürüm. Tamam dedikleri yerde de saygı duyarım. Ben vatandaşıma bağlıyım, vatandaşım yürü derse yürürüm hiç sıkıntı yok, arkamdan yeter ki yürüsünler klasik bir laf vardır “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” onlar benden isteyecekler ben yetkililerden isteyeceğim günü geldiği zaman da yapılacak. Son olarak buradan sevgilerimi saygılarımı kendilerine  göndermek istiyorum vermiş oldukları oylardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Gemlik’ten 84 Milyon insanımıza da sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar dilemek istiyorum. Bu güzel röportaj için sayın  muhtarımıza teşekkür etmek istiyorum, ayrıca İyi gününde kötü gününde muhtarımızın  yanında olan her zaman destek olan  muhtarımızın Değerli azalarından kardeşi Ahmet Gazi Memiş'e de röportajımıza vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyoruz.