Özkan YILDIRIM

Bu günkü rotamızda Gemlik Haydariye Köyü Mahallemizi mercek altına alacağız. Aslında her şey 7 yıl önce Emin Şahin muhtarın Haydariye Köyü’ne muhtar adayı ve sonrasında muhtar olmasıyla başladı. Şimdi değerli muhtarımıza isterseniz biraz kulak verelim.

SUDÜŞEN ŞELALESİNİ GEMLİK’E YAKINLAŞTIRDIK!

“Gemlik’e 9 Km, Bursa’ya 40 Km, İstanbul’a Yalova üzerinden 45 km, Yalova’ya 20 Km, Ankara’ya 400 km ve İzmir’e mesafesi 300 km’lik mesafesi ile hem yurt içi, hem de yurt dışı yatırımcılar tarafından büyük rağbet görmektedir. 7 sene kadar önce ben yeni muhtar olduğumda köyümüzde dönüm fiyatları 20-30 Bin lira iken şimdi dönümü 300-400 Bin liralara kadar yükseldi. Son yıllarda köyümüze birçok yatırımcı yatırım yapmış durumda. Altyapı anlamında köyümüzün büyük kısmında sorun çözüldü. Sadece Doğandere tarafında birkaç eksiğimiz var onlarda tamamlanıyor. Ayrıca köyümüzün sınırları içerisinde yer alan Sudüşen Şelalemizin de köyümüze değer kattığını söyleyebilirim. Köyümüzle Sudüşen Şelalesi arasındaki 8 kilometrelik yolumuzu da 4 sene kadar önce yaptırdık. Daha önce 2 arabanın bile karşılıklı geçmesi zor olurken genişletilerek yapılan yeni yolumuz ulaşım anlamında güzel bir şehir zevki de vermektedir.

DÖNÜM FİYATLARI HER GEÇEN YIL HIZLA YÜKSELİYOR

Köyümüze hem Gemlik’ten gelmek ve de daha sonrasında Sudüşen Şelalemize ulaşmak yol durumu ve sehir zevki bakımından gelen konuklarımıza güzellikler sunmaktadır. Geçen 6-7 yıllık performans göz önüne alındığında aşağı yukarı 10 kat artan dönüm fiyatları bu şekilde gelen yatırımlar devam ettiği düşünüldüğünde gelecek 3-5 sene içerisinde 1,5-2 Milyonlara kadar çıkacağını tahmin etmekteyim.

HER MEVSİM ÇOK GÜZEL

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

Erzurum yaylaları gibi havası, suyu her şeyiyle çok güzel yollarda memba suyu kalitesinde sularımız akmakta çevre köylerden Gemlik’ten, Yalova’dan gelen insanlar sularını doldurmak için sırada beklemektedirler. Burada Ağustos ayında bile yorgansız yatamazsınız. İnternet altyapısının daha da güzel olması için gerekli anlaşmalarımızı da yapmış bulunmaktayız.

YATIRIMIN YENİ ADRESİ

Yalova’ya gelen, Bursa’ya gelen, İstanbul’a gelen Arap turistler Şelalemize uğramadan kesinlikle ülkelerine dönmezler. Bu anlamda köyümüz butik otel ve de pansiyon hizmeti bakımından da büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Müthiş yaylaları, doğal manzarası, mükemmel kalitedeki suları ve elbette şelalesiyle hem yurt dışı hem de ülke içerisinden gelen turistlerin uğrak yeri olan köyümüzde son yıllarda gelen yatırımcılar sayesinde büyük bir atılım göstermektedir.

BURADA YOK YOK

Gemlik Haydariye Köyü’nden 8 km uzaklıkta bulunan Sudüşen Şelalesi ve çevresi doğa tutkunlarına muhteşem bir şölen sunar. Şelaleye giden yol, rahat ve doğal bir yürüyüş parkuru olup, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerce yoğun olarak tercih edilmektedir. Haydariye Köyüne çıkışta ve sonrasında şelale yolunda Marmara Denizi manzarası ve çok çeşitli orman faunası ile karşılaşılır ki, bu güzergâh foto safari, doğa yürüyüşü ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yine Haydariye Köyü ile Sudüşen Şelalesi arasında birkaç noktadaki yüksek kalitedeki doğal sular da halkımız tarafından yoğun talep görmektedir. Şelalenin hemen yanında yapılmış olan gelen turist ve gezi araçlarının parklanmasını sağlayan yüzlerce araca aynı anda park olanağı sunan park alanı da Sudüşen Şelalemizin adına yakışmış güzellikte olmuş.

HERKESİ BEKLİYORUZ

Haydariye Köyümüzle bağlantıyı sağlayan 7 kilometrelik sıcak asfalt yolu ve sonrasında 4 sene kadar önce de Haydariye Köyümüzle Sudüşen Şelalemizi birbirine bağlayan 8 kilometrelik yolların yapımında büyük payı olan ve böylelikle ulaşım anlamında Bursalılarla, Gemliklileri adeta Sudüşen Şelalesiyle buluşmalarını sağlayan Haydariye Köyü Mahallesi Muhtarı Sayın Emin Şahin muhtarımıza Bursa’mıza, Gemlik İlçemize, Haydariye köyümüze vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder bu güzel çalışmalarının devamını dileriz.