Özkan YILDIRIM

Öncelikle Muhtarım bizleri, ekibimizi bu güzel köyünüzde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Saffet  Şahin kimdir sizi tanıyarak röportajımıza  başlayalım.

Bizlere, köyümüze böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız ve de buralara kadar gelmiş olduğunuzdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Saffet Şahin 1967 İznik İnikli Köyü doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. Ailecek babalardan ,derelerden atalardan çiftçiyiz. Önceki dönem amca oğlum muhtardı 2019 seçimlerinde ben seçildim.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Peki Saffet Muhtarım bizlere İnikli’yi  tanıtır mısınız? Nüfusu ne kadardır geçim kaynakları nelerdir bir tanıyalım isterseniz?

KÖYÜMÜZÜN TARİHİ BİZANS'A DEK UZANIYOR

Köyümüzde 63 hanemiz var, 207  nüfusumuz, seçmen sayımızda yanlış söylemeyeyim  176.Köyümüz  çok eski tarihi bir köy. Tarihi Osmanlıların da eskisi ne dayanıyor Bizanslılara kadar gidiyor. Yukarıda kuzgun diye tarif ederiz bir yerler var oradan mermerler çok eski zamanlarda kesilmiş ,götürülmüş, pazarlanmış.Şöyle bir rivayet var İznik’in ünlü yeşil mermeri bizim buralardan çıkartılıyormuş çok eski zamanlarda  ama tabii şu an Ocaklar çalıştırılmıyor.Köyümüzün geçim kaynakları çok büyük oranda çiftçilik var,hayvancılık yok gibi.

BURADA HER ŞEY YETİŞİYOR BEREKET FIŞKIRIYOR

Bizim burada aklınıza ne geliyor her şey yetiştiriliyor.Muz, greyfurt yok işte bir de Kabe hurması yok. Onun haricinde her şey var mandalina var portakal var her şey ,her şey sebze olarak meyve olarak aklınıza ne geliyorsa var. İznik Ovası'nın en verimli toprakları bizde. Bizim Tabii arazinin tam orta yerinden derede geçiyor, bizim esas kaynağımız o dere sonrasında işte rahmetli Özal'dan  Allah razı olsun onun zamanında kanallar gelmiş yine rahmetli Demirel'den Allah razı olsun kanalları, kanaletleri  koymuşlar şimdi arazilerimizden gerçekten bereket fışkırıyor. Bu manada bütün her şey var gerçekten çok bereketli topraklarda yaşıyoruz.

Peki muhtar olma fikri nereden çıktı Muhtarlık seçimlerinde  kaç aday vardı?

Son 18 günde adaylığım ortaya çıktı ,hepsi akrabalarım sonuçta ya amcamdır ,ya dayımdır herkes birbirini tanır. 2019 muhtarlık seçimlerinde iki aday vardı İnikli’de halkımızın ,vatandaşlarımızın desteği ile Muhtar seçildim, onlara  buradan bana oy veren vermeyen herkese sevgilerimi saygılarımı göndermek istiyorum. Beni seçtiler bana güvendiler biz elimizden geldiğince en güzel hizmeti getirmeye çalışıyoruz.

PANDEMİ İŞLERİ YAVAŞLATTI

Bizi en çok bunaltan pandemi bizim yaklaşık bir buçuk yılımızı yedi  maalesef.Sağlık daha önemli biliyorsunuz ,hizmet biraz zayıfladı .Herkes kendince haklı şu anda Allah'a çok şükür bir düzene girdi, şu anda bir şeyler yapmaya başladık işte görmüş olduğunuz gibi mezarlıklarımızın etrafını telle çevirdik, köpekler vesaire giriyordu  sıkıntı olmuyordu şimdi bu sıkıntı giderilmiş oldu. Bir miktar parke taşımız  geldi aşağı yukarı 1680 metrekare , bunlar da en kısa zamanda döşenecek inşallah ama bizim ihtiyacımız tabii daha fazlaydı,4500 metrekare ihtiyacımız vardı, şöyle söylediler ‘sen yapmaya başla biz sana takviye yaparız’ dediler. İnşallah bir hafta 10 gün sonra bunlar  döşenmeyebaşlanacak. Sonra da işte gelecek diğer geri kalan kısımlar gelecek. Halkımızla beraber elimizden geldiğince çalışmalar yürütüyoruz.

Peki Muhtarım başkanlarımızla aranız nasıl ?

KAĞAN BAŞKANIMA, ALİNUR BAŞKANIMA SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Kağan Başkanımı çok uzun zamandan beri tanırım. Bir nevi çocukluğundan beri diyebilirim.Yollarımız  iyi bütün belediye personeliyle tanışıklığım çok iyi neden öyle dedim çünkü biz burada 50 bin nüfusu olan İznikliyiz.49 bini  birbirini tanır birbirinin cemiyetine cenazesine gider. Biz şöyle söyleyeyim İnikli Köyü değiliz hepimiz İznikliyiz. Sonuçta hepimiz birbirimizi tanıyoruz ,başkanlarımızla da aramız çok iyi dediğim gibi bir eksiklik  bir durum olması durumunda hemen ilgileniyorlar, sağ olsunlar buradan değerli Kağan başkanımıza  ayrıca teşekkürlerimi göndermek istiyorum. Şöyle bir sıkıntımız var Genelde köyümüzün insanları İznik'ten daire alıyorlar oraya gidiyorlar.Oradan gelirler sabah  gider tarlalarına işlerini  hallederler.Ama  çocukları orada okula gidecekleri için nüfuslarını da  oraya geçiriyorlar böyle bir sıkıntı yaşıyoruz.

Peki büyükşehirle bağlantılarınız nasıl muhtarım?

Büyükşehir belediyemiz ile de aramız çok iyi iyinin de üstünde. Bürokrasi ile  hiçbir sıkıntı yaşamadık.Ben de şöyle bir şey var ‘Sen diyorlar konuştuğun  zaman dinletiyorsun’ ben küçükle küçük, büyükle büyük olan biriyim kesinlikle gurur vesaire gibi şeyler yoktur.

BAŞTAN BİR ÇORBA

Peki  şu olursa güzel olur dediğiniz, bu da olursa iyi  olur dediğiniz neler var bir sıra anlamında koymuş olsan bizlere neler söylersin?

Ben köyümüz halk olarak bir yola çıkmışız, önceliğimiz ne?  Bizim parke taşlarımız döşensin ,yapılsın.Önce yani anlayacağınız çorbayı içelim. Şu parkeler bir düşensin. Sonra eski Okulumuzun orda bir istinat duvarı durumu var derlenip toplanıp düzeltilmesi gerekiyor Onu halledelim yemeğimizi yemiş olalım. Ondan sonra  bir ormanın içerisindeyiz etrafımız çevremiz hep orman yangın olması durumunda gerçekten büyük sıkıntı yaşayabilecek bir köy İnikli dozerlerle vesaire bir çevre yolu gibi üst taraftan  bir yol geçmesi çok önemli olacak bu da olursa tabii çok güzel olacak ve tatlıyı da yemiş olacağız.

SONUÇTA BİR TEK İNİKLİ YOK, ZAMANI GELDİĞİNDE HER ŞEY OLUR..!!

Ama hemen değil kademe kademe sırası gelmişken yavaş yavaş devlet işi ilerler biliyorsunuz ama illaki ağır ilerler. Hemen olsun derseniz olmaz, bir tek İnikli yok sonuçta İznik'te ,Bursa'da. Bu yanlış olur şimdi bize hizmet ağırlıklı olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden gelmekte istinat duvarını Bursa yapacak ,dozerişini  Bursayapacak .O yüzden yavaş yavaş  bunları sıraya koyarak bu parke taşları baştan bir döşensin ,inşallah hepsi yavaş yavaş olacak.

DEĞERLİ HALKIMA SELAM GÖNDERİYORUM

Camimizin yanı sıra eski tarihi bir camimiz vardı köy halkımız talepte bulundu 2017 senesinde Recep Altepe başkanımız Sayın Başkan restore ettirdi yaklaşık bu restore çalışmaları 1 yıl sürdü ama bu güzel şaheseri  köyümüze kazandırmış oldu aslına uygun bir şekilde yapıldı.Hiç unutulmuyor bu tarihimize  sahip çıktık bu manada Sayın Recep başkanımıza buradan teşekkür etmek istiyorum ama işte biraz önce söylemiş olduğum gibi istinat duvarı konusunda olsun dozerlerle köyün çevresinden açılacak yol ile ilgili olsun gerçekten Büyükşehir Belediyesi'nden de beklentilerimiz büyük buradan sayın büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş'a selamlarımı  göndermek istiyorum.Yapılan hizmetlerle ilgili teşekkür ediyorum ama bu hizmetlerimizin de inşallah yavaş yavaş devreye alınarak hal olacağına olan inancım tamdır. Buradan İnikli’de İznik'te Bursa'da yaşayan hemşerilerimiz başta olmak üzere 84 milyon Türk insanına sevgilerimi ,saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum.