ASLI YEŞİLYURT

Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, ulusal çapta ününe ün katmaya devam ederken, filmleriyle de izleyicileri düşündürmeye, sinematografisi ile büyülemeye devam ediyor. Peki dünya çapında üne kazanan ve sayısız ödül alan filmlere imza atan Nuri Bilge Ceylan’ın filmleri ne kadar hasılat elde etti? İşte cevaplar…

MAYIS SIKINTISI (1999)

mahyıs

Film, küçük dertleriyle beraber huzurla kasabalarında yaşayan insanların bu huzurunun, çocukluğunun geçtiği kasabada film çekmeyi kafasına koymuş Muzaffer’in gelişiyle zedelenmesini konu alıyor. Film, 36. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi İkinci Film Ödülü’ne layık görüldü.

HASILAT: 38 bin 578

IMDb: 7.4

UZAK (2002)

uzak

Film, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamın anlamını yitiren bir adam ile hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir genci konu alıyor. Film, 39. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne, Nuri Bilge Ceylan ise En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülüne, Cannes Film Festivali’nde ise Büyük Ödül, En İyi Erkek Oyuncu ödülleri aldı.

HASILAT: 259 bin 198

IMDb: 7.5

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

İKLİMLER (2006)

iklimler

Film, farklı iklimlerin insanları olan İsa ve Bahar’ın hayatlarının kesişmesini ve bu iklim farklılıklarının ilişkilerinde yol açtığı şeyleri konu alıyor. Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan filmde başrol oyuncusu olarak da yer alıyor. Film, Cannes’da FIPRESCI Ödülü aldı.

HASILAT: 257 bin 556

IMDb: 7.1

ÜÇ MAYMUN (2008)

üçmaymun

Film, genel seçimlerde aday olacak olan iş adamı Servet’in geçirdiği trafik kazasının ölüme yol açmasını, bunun sonucunda araçta bile olmayan şoförüne para verip ölümün sorumluluğunu almasını istemesini işliyor. Film, Cannes'da En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı.

HASILAT: 1 milyon 173 bin 753

IMDb: 7.3

BİR ZAMANLAR ANADOLU’DA (2011)

birzamanlar

Film, polis memuru, savcı, doktor ve cinayet zanlısının işenen bir cinayetin ardından cesedin peşine düşmesini konu alıyor. Film, Cannes Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı.

HASILAT: 1 milyon 599 bin 541

IMDb: 7.8

KIŞ UYKUSU (2013)

kış uykusu

Kış Uykusu, emekli bir tiyatrocu olan Aydın’ın Kapadokya’ya yerleşmesi ile etrafındaki kadınlarla değişen hayatını konu alıyor. Film, Cannes'da Altın Palmiye'yi kazandı.

HASILAT: 3 milyon 577 bin 811

IMDb: 8.1

AHLAT AĞACI (2018)

ahlat

Film, edebiyata ilgili bir genç olan ve yazar olmak isteyen Sinan’ın, köye dönmesi ile kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamasını, bu yolda ise babasının borçlarıyla karşılaşmasını konu alıyor.

HASILAT: 3 milyon 258 bin 117

IMDb: 8.0

KURU OTLAR ÜSTÜNE (2023)

kuruotlar-1

Film, ücra bir kasabada zorunlu görevi tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin planlarının, bir kız öğrencisinin asılsız taciz iddiası üzerine altüst olmasını konu alıyor. Merve Dizdar bu film ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

HASILAT: 22 milyon 672 bin 522 (vizyonda)

Editör: Aslı Yeşilyurt