Migren, birçok kişiyi etkileyen nörolojik bir durumdur. Bir bölümün semptomları büyük ölçüde değişebilse de, migren atağı genellikle günlük aktivitelerinizi etkileyecek kadar önemlidir. Hatta bazı içecekler migren semptomlarınızda ve atak sıklığınızda fark yaratabilir. Bazı bileşenlerin migren ataklarını tetikleyebileceğini unutmayın. Fakat haberimizde paylaştığımız içecekler migrenden kurtulmanıza yardımcı olacak...

basliksiz-4.jpg

1. KAFEİNSİZ KAHVE

Çok fazla kafein bazı insanlarda migren ataklarını tetikleyebilirken, günlük kahve içmekten vazgeçmek zor olabilir. Normal kahvenizi kafeinsiz bir versiyonla değiştirmek yardımcı olabilir. Geçiş yaparken, kafeinli kahveden yavaş yavaş vazgeçmeye çalışın. Aksi takdirde, migren atakları için bir başka olası tetikleyici olan kafein yoksunluğu yaşayabilirsiniz.

shutterstock-251566309-custom.jpg

2.YEŞİL ÇAY

Kafein içeriği açısından mutlu bir ortam ile kafeinsiz veya normal kahveye bir alternatif arıyorsanız, yeşil çay demlemeyi düşünün.

nane-cayinin-faydalari-ofix-blog.jpg

3. NANE ÇAYI

Analjezik etkileri ile bilinen nane yağı, alternatif tıpta gerilim tipi baş ağrıları için topikal bir tedavi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Çay formunda nane içmenin ve bir migren atağı için aromayı solumanın faydaları olabilir - özellikle zonklayan baş ağrısı yaşıyorsanız. 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre nane çayının hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda ağrı kesici etkisi olduğu görülmüştür. Nane çayı kafein içermez, bu nedenle uykunuzu etkileyebileceğinden korkmadan günün herhangi bir saatinde içebilirsiniz.

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

2670584-810x458.jpg

4. ZENCEFİL ÇAYI

Migren ataklarını rahatlatabilecek kafeinsiz bir başka bitki çayı da zencefil çayıdır. Bu çay türü bitkinin yapraklarından değil kökünden yapılır. Migren ataklarının tedavisi açısından zencefil, mide bulantısı ve kusmayı azaltmada belki de en faydalı olanıdır.

esy-011134304.jpg

5. YEŞİL SMOOTHİELER

Yeterince yeşil yapraklı sebze yemiyorsanız, folat adı verilen önemli bir B vitamini (B9 vitamini) eksikliğiniz olabilir. Bu, migren ataklarınıza yardımcı olmayabilir. Yapılan bir araştırmada folik asidin (bir tür folat) migren semptomlarını azalttığını gösterdi.