Ufuk IRGAŞ

Resul Dilber gazetemize yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “1999 Ocak ayında dünyaya geldim. Dört kişilik çekirdek bir aileyiz. Balkan göçmeni bir ailenin ferdiyim. İlkokul çağlarından itibaren bu mesleğe gönül verdim. Oturduğumuz semtin bir erkek kuaföründe mesleğe atıldım. Daha sonrasında kariyerimin ilk dönemlerinde hem okul hem iş üst üste gelince biraz zorluklar yaşamama rağmen üstesinden gelmeye çalıştım. Ailemin desteği de büyük oldu. Sonrasındaysa başladığım meslek lisesini bırakıp, liseye açıktan devam ederek kendimi genç yaşlarda tamamen iş ve kariyerime adadım.”

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

HAYIR İÇİN SAHNE 
“Artık iyice geliştiğim sıralarda Nilüfer’de bulunan lüks bir kuaförde mesleğime devam ettim. Bu dönemlerde yurt dışından takip ettiğim kuaför sayfalarında büyük ve başarılı kuaförlerin elde ettiği uluslararası başarılar beni daha da azimli bir hale getirdi. İlk sahne gösterimi Ankara Yunus Emre Kongre Kültür Merkezi’nde ‘Saç Kesim Şovu’yla yaptım. Ardından birçok sahne gösterisi için teklifler aldım ve bu sahne gösterileri sonrasında iki kez daha Ankara’ya giderek kimsesiz çocuklar için düzenlenen bağış gecelerinde sahne şovlarında yer aldım.”

EN GENÇ ŞAMPİYON 
“2018 yılında düzenlenmiş olan ‘Yerli Erkek Saç Modelleri Altın Makaslar Yarışıyor Türkiye Şampiyonası’nda ‘Artistik Şov Kesim Dalı’nda Türkiye 1.’liğini elde ettim. Bu şekilde Türkiye Kuaförler ve Berberler Federasyonu’nun ‘En Genç Türkiye Şampiyonu’ olma unvanını elde ettim ve bu sırada sadece 19 yaşındaydım. Aynı yıl içinde 1 Mart’ta düzenlenen Mehmetçik Vakfı Bağış Gecesi için Malatya’da düzenlenen saç kesim şovunda yer aldım. En sonunda hayallerimden biri olan kendi salonumu Nilüfer Beşevler Mahallesi’nde Men's Hair Cut ismiyle hizmete açtım. 2019 yılının ortalarında ise Dünya Kuaförler Federasyonu olan Confederazione Artistica e Tecnica Della Coiffure’ a Türk Milli Takımı üyesi olarak girme şansını yakaladım.”
 
PES EDERSEN OLMAZ
“Hikâyemde bahsettiğim gibi uluslararası yarışmalara katılma hayalim gerçekleşmiş oldu ve bundan sonra ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etme hakkına sahibim. Benim için geriye kalan tek bir şey var; dünyanın en iyi kuaförü olmak. Bunun yolu da çok çalışmaktan ve asla pes etmemekten, işiniz ile ilgili yenilik ve gelişmeleri yakinen takip etmekten geçiyor.”