Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

GÖKÇE ÇALIŞCİ

Muradiye Devlet Hastanesi olarak hizmet veren Memleket Hastanesi, kentin sağlık hizmetini karşılamak için Padişah Abdülaziz döneminde atanan Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından 1862 yılından halkın hizmetine sunuldu.  O günden bugüne  birçok ek hizmet binası ile Bursalılara hizmet veren hastane, Bursa Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla boşaltıldı. Kent merkezindeki hastanenin kapanmaması için bir çok kez vatandaşlar girişimde bulunurken, deprem yönetmeliğine uygun olmayan, hizmet alanlarıyla yetersiz kalan ek binalar için gereken izinlerin alımıyla yıkımı gerçekleşmişti. 

memleket1-1
DAYANIKSIZ BÖLÜMLER YIKILDI
Memleket Hastanesi hakkında son gelişmeleri agazetecomtr’ye aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, “Depreme dayanıksız bölümler yıkıldı, şimdi inşaat aşamasında. İhaleyi alan firmaya inşaat alanı teslim edildi. Orası zaten lokasyon olarak yıllarca halkımıza hizmet etmiş tarihi bir alan. Dolayısıyla biz Memleket Hastanesi’ni Şehir Hastanesi'ne taşıdığımız zaman vizyonsuz her şeye karşı olan muhalefetin bir sürü eleştirisine maruz kalmıştık”dedi.


VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLDİ
İşin en başında da buranın tekrardan hastane olarak hizmet vereceği sözünü verdiklerini söyleyen Özen, “O sözümüzü yerini getiriyoruz ve bölge insanımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde 300 yataklı bir hastane olarak 2024'ün sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Dolayısıyla çalışmalar başladı, hep birlikte bu mutluluğu yaşamış olacağız. Memleketimize kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Gökçe Çalışcı