ASLI YEŞİLYURT

Yorucu bir günün ardından eve geldiğinizde makyajınızı çıkarmaya üşeniyor ve bir an önce uykuya geçmek istiyoruz. Ancak bu durum cilde oldukça zararlı ve ciddi sonuçlar doğurabiliyor. İşte makyajla uyumanın zararı. 

BAKTERİLER ÇOĞALIR

young-female-pink-bathrobe-after-shower-covering-her-eyes-blue

Yüzünüze sürdüğünüz güneş kremi, fondöten ve kapatıcıyı uyumadan önce silmezseniz  cildiniz gece nefes almaz bakteri ve mikroplar da cilde zarar vermeye başlar. Böylelikle sabah ağır ve daha kirli bir ciltle uyanırsınız.

SİVİLCELER OLUŞUR

joyful-caucasian-girl-resting-morning-overhead-photo-beautiful-red-haired-woman-sleep-mask

Uyurken ciltte kalan makyaj, özellikle yağlı bir cilde sahipseniz daha fazla sivilce ve siyah nokta oluşmasına neden olur. Bu durumda karşılaşmamak için en azından gece uyurken cildi temiz tutmak gerekir. Ancak uyku halinde makyaj ürünleri yüzünüzdeki gözenekleri tıkadığı için sivilce ve siyah noktalar oluşur.

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

DUDAKLARINIZ ÇATLAYABİLİR

beautiful-caucasian-woman-with-long-brown-curly-hair-portrait-pretty-young-adult-girl-sexy-face-attractive-lady-posing-studio-grey-background

Ruj ve parlatıcıları uyurken çıkarmamak, uzun süre dudakta kaldığı takdirde dudakların kurumasına ve çatlamasına yol açar.

YAŞLANMA HIZLANDIRIR

portrait-young-beautiful-female-white-lingerie-towel-head

Makyajla uyumak cildin havasız kalmasına, gözeneklerin tıkanmasına, siyah nokta ve sivilce oluşmasına neden olur. Bu durum da ciltte hızlı yaşlanmaya ve kırışıklık oluşumuna neden olur.

KİRPİKLER DÖKÜLEBİLİR

beautiful-girl-with-colorful-makeup

Bazılarımızın vazgeçilmezi olan rimelleri her ne kadar çıkarmak istemesek de göz makyajını temizlememek ciddi sonuçlar doğurur. Uyumadan önce rimelinizi çıkarmadığınız taktirde kirpiklerde dökülmeler yaşanabilir.
Göz makyajınızda bulunan far, rimel, kalem, eyeliner gibi ürünler gözlerde kızarıklık, şişlik ve kaşıntı yaratır. 

CİLDİNİZİN YENİLENMESİ ENGELLENİR

healthy-long-dream-comfortable-bed-with-white-linen-orthopedic-mattress-young-caucasian-woman-sleeping-bed-relaxed-calm-dreams

Uyku halinde tüm vücutta olduğu gibi yüzümüzde de yenilenme yaşanır. Ancak makyaj ile uyuduğunuzda cildin hava alması engelleneceği için bu yenilenme gerçekleşemez. Cilt ancak temiz hava alabildiğinde yenilemeyi gerçekleştirebilir.

Editör: Aslı Yeşilyurt