ASLI YEŞİLYURT

Birçok kişinin tutkusu haline gelen makyajın güzelliği tartışılmaz. Ancak güzelliğinin yanı sıra kötü sonuçlar da doğuran makyajlarımız, cildimize birçok etki bırakıyor. Makyaja ara vermek veya tamamen bırakmak kişinin kendi tercihine bağlı olsa da cildiniz bu karardan çok memnun kalacaktır. Cildinize gelen bu makyaj detoxu, bazı bakış açılarınızın da değişmesine yol açacaktır. İşte makyaja ara verdiğinizde karşılaşabileceğiniz durumları…

DAHA GENÇ GÖRÜNECEKSİNİZ

fashion-portrait-woman-with-natural-make-up

Bakım ürünlerinin içerisinde bulunan bazı maddeler, sizi gençleştirmeyi amaçlasa da bu gençlik etkisi makyajsız olduğunuzdaki kadar olmayacaktır. Makyajın cildi yaşlandırdığı kesinleşmiş bir etkidir. Sürekli kullanılan bu ürünler içerisinde kimyasal ürün bulundurmasından dolayı gittikçe cildinizin yaşlanmasına neden olur. Bu kimyasallarla vedalaştığınızda ise genç görünmenin yolunu açmış olacaksınız.

HARCAMALARINIZ AZALIR

pleased-pretty-caucasian-woman-sitting-table-with-makeup-tools-holds-money-isolated-purple-wall-with-copy-space

20  Ekim 2023 Cuma   TV yayın akışı! 20 Ekim 2023 Cuma TV yayın akışı!

Gerek makyaj yapmak gerekse makyajdan cildimize kalan etkiyi azaltmak için kullandığımız ürünler cep yakacak boyuta geldi. Makyaj kullanımını tamamen bırakmak veya minimum düzeye getirmek, cildinizi iyileştirmek için harcadığınız parayı da minimuma indirecektir.

CİLDİNİZ GÜNEŞE KARŞI DAHA DAYANIKLI OLUR

closeup-shot-young-caucasian-woman-straw-hat-touching-her-face-gently

Bazı makyaj malzemeleri, cildinizin üst katmanını kuru bir yapıya dönüştürür. Bu durum da gittikçe cildinizin güneşe karşı direncinin kırılmasına neden olur. Ancak bu durum makyajı bırakıp güneş kremi sürmeye başlayınca düzelecektir.

FARKLI BİR KİŞİ GÖRECEKSİNİZ

creative-mirror-background-with-young-woman

Makyaj yapmadığınızda sanki farklı bir kişi görüyor gibi hissedeceksiniz. Beyniniz, makyajdan geriye kalan yüzünüzü sanki yabancı birinin yüzüymüş gibi algılayacaktır. Ancak bu durum sonrasında özgüveninizin artmasını sağlayacaktır.

Editör: Aslı Yeşilyurt