Selamet Mahallesi’nden ve Gazi Caddesi’nden aşırı derecede gelen sular yukarıda sayılı sokaklara gelmekte… Dolayısıyla gerek bu sokaklarda yaşayan ve gerekse bu sokakları kullanmak zorunda kalan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Bu sebeple artık buralara acil olarak yağmur suyu kanalları yapılması gerekmektedir.

Mahallemizin diğer bir sorun da okul sorunu;

2018-2019 döneminde bütün okulların tekli eğitime geçileceği ifade edilmektedir. Belirtmek isteriz ki bu durum mahallemizde büyük bir sıkıntı yaşatacaktır. Bunun nedeni de; mahallemizde ilkokul ve ortaokul olarak 12+12 toplam 24 derslik bulunmakta olup, tekli eğitime geçildiğinde mevcuda göre mahallemizde ya ilkokul olmayacak yada ortaokul olmayacaktır.

30-35 BİN NÜFUSA 2 DERSLİKLİ SINIF…

Nüfusu 30-35 bin civarında olan bir mahallede bu oldukça sıkıntı yaratacaktır. Çünkü: 30-35 bin nüfuslu ve 24 dersliği olup, ilkokul ve ortaokul olarak toplamda 2 bin civarında öğrencisi olan bir mahalleyiz. Yetkililerin buna bir an önce bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Mevcut binaları yıkarak yerine 3 veya 4 katlı bir bina yapılmış olsa Başaran Mahallesi’nin okul sorunu ortadan kalkacaktır. Ayrıca böyle büyük bir nüfusa sahip olan mahallede, barakadan 2 derslikli ana sınıfı bulunmakta. Bu da ayrıca bir eksikliğimiz diye düşünmekteyim.

SPOR TESİSİMİZ YOK

Gelelim diğer çok önemli eksiğimize. Spor tesisimiz yok! Halbuki bunun için yerimiz mevcut. Muhtarlık binamızın hemen karşısında bulunan Eski Tombaşlar İnşaat Malzemelerinin satıldığı 3 bin 500 metrekarelik alanı, Osmangazi Belediyemiz 8 senedir kamulaştırmasını bir türlü yapamamaktadır. Bu alanın yüzde 40 kamulaştırılmış olup yüzde 60‘ı kamulaştırılamamaktadır. Oysa herkesinde bildiği gibi Osmangazi Belediyesi koca Kamberler Mahallesini 2 sene gibi bir zamanda kamulaştırdı. Ama Başaran Mahallesindeki 3 bin 500 m2 yeri 8 senedir kamulaştırmıyor! Bu yere rahatlıkla halı saha yapılabilir.

SOKAKLARIN KOTLARI YÜKSELMEKTE

Ayrıca Başaran Mahallesi’nin sokak asfaltları, yama üstüne yama yapılması nedeniyle, yama tutmaz hale geldi! Öyle ki bu durumun çok kötü bir görüntü arz etmekte olduğunu geçtik, bu yamalı bohça görünümlü sokaklarda yürümek bile ciddi mesele söz konusu olmaya başladı. Kaldı ki sokakların kotları yükselmekte ve eskiden sokağına 2-3 basamak ile inen evler artık sokak ile düz olmuş durumdadır.

TAPULAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Sayın yetkililer; Mahallemizin muhtelif bölgelerinde vatandaşlarımız hala kadastro tapularını alamamış durumdadırlar. Burada bulunan kayıp arsalar ve kadastro tapuları için gerekli çalışmaların bir an önce başlatılması, vatandaşların bu arsalar üzerinde 3-4 katlı binası olmasına rağmen hala tapularında bahçe-tarla veya böcekhane diye yazmakta. Dolayısıyla satarken ve alırken sorunlar yaşanmaktadır bilginize.

YARALAMALI KAVGALAR ÇIKABİLİR

Birde Emniyet ile ilgili sorunlarımıza değinmek istiyorum. Mahallemizde Ender Caddesi ve devamı olan Badem Caddesi, sağlı sollu park yasağı olmasına rağmen tek şerit olarak çalışmaktadır. Buradan 19/İ – 19/A No’lu otobüsler ve dolmuş taksilerin çalıştığı güzergah olması nedeniyle trafik oldukça  sıkıntılıdır. Trafiği aradığımız zaman gelen giden olmamaktadır. Burada cezai işlem uygulanmadığı sürece ileride yaralamalı kavgalar çıkabilir.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILSIN

Emniyet ile ilgili bir diğer sorunumuz da, mahallemizde aşırı derecede uyuşturucu satışı ve kullanımı yapılmakta olmasıdır. Emniyet teşkilatının mahallemize biraz daha sık denetimlerde bulunmasını vatandaşlar tarafından talep edilmektedir.

Saygılarımla

Başaran Mahalle Muhtarı

İsmail YILMAZLARDerdimizi başkanlarımıza iletin lütfen

Merhaba Sevinç Hanım. agazete’de bulunan sayfanızı merakla takip ediyorum. Görüyorum ki okuyucularınızın sorunlarına yardımcı oluyorsunuz. Bu yüzden sizden benim de bir ricam olacak. Umarım beni kırmaz ve rahatsızlık veren konumuzu yayınlar, sorunumuzu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a ve Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar Bey’e iletirseniz.

Şayet bir çözüm bulunursa ben ve Çiftehavuzlar Fatih Mahalleleri Sakinleri olarak çok memnun olacağız.

HER GÜN KAZALAR OLUYOR

Osmangazi’ye bağlı Çiftehavuzlar ve Fatih Mahalleleri’nden geçen bir bulvar yolu yapıldı.

Bu yol 07 Şubat 2014 yılı (Cuma günü) eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve Milletvekilleri, Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanları tarafından hizmete açıldı. Fakat o gün bugün burada yaklaşık her gün trafik kazaları oluyor. Yol yapıldı yapılmasına ancak denetleyen yok!

YAYA YOLLARI ENGELLENİYOR

Yaya yollarını kullanan esnaflar yayaların geçmesi gereken yerlere varillere ekilmiş fidanlar bırakıyorlar. Kahvehaneler sandalye masa  bırakarak yayaların geçmesini engelliyor. Ne hikmetse bunu özellikle Çiftehavuzlar Muhtarlığının etrafındaki bulunan esnaflar yapıyor. Dolayısıyla bu durumda biz kadınlar, kahvehanelerin önünden geçemiyoruz.

HIZ SEVİYESİ ÇOK YÜKSEK

Araçların  hız  seviyeleri çok yüksek ve araçlar ters yönlerden yolları kullanıyor… Oto parklarına düzensiz araç bırakılıyor. Kadın Mahalle sakinleri olarak tüm bunlardan çok sıkıldık. Hatta bıktık, usandık. Sizden gazeteci kimliğinizin dışında bir kadın olarak, ilgi ve alakanızı bekliyor ve bu soruna nihai bir çözüm getirilmesi isteğimizi başkanlarımıza iletmenizi önemle rica ediyoruz. Şimdiden teşekkürler.

 Saygılarımızla

Çiftehavuzlar Fatih Mahalleleri Sakinleri adına bir okuyucu

Saygısızlığın bu kadar da fazla artık!

Güneştepe Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Sabah saat 07:00’da karşılaştığım manzarayla gerçekten hem şok oldum hem de midem bulandı. Birçok kez olduğu gibi çöp arabası personeli yine yapmıştı yapacağını. Bu durumun düzelmesi için ne yapmamız gerekiyor anlamadım… Arabamın hali berbat, yollar berbat. Bu nedir… Saygısızlığın bu kadarı da fazla artık! Lütfen belediye gerekli müdahaleyi yapsın.

Fisun Katı Akıllı