• Özel aracınız ve cebinizde de para yoksa vay halinize!.. Yıldızevler Mahallesi’nden 1-1.5 saatte bir geçen otobüse ulaşmak için üstüne bir de 1 kilometre yol yürümek zorundasınız.

Osmangazi İlçesi’ne bağlı Yıldızevler Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Bir sürü sorunumuzun yanı sıra mahallemizin ulaşımla ilgili ciddi ve bir an evvel çözülmesi gereken sıkıntısının var olduğunu sayın yetkililere önemle duyurmak istiyorum.  Mahallemize ne bir dolmuş ne bir otobüs geliyor. Gelmeyince de halk en yakın otobüs durağına varmak için mecburen 1 km yol yürümek zorunda kalıyor. Hal böyle olunca burada ikamet eden herkes ulaşımda ciddi zorluklar yaşıyor.

İSTİSNASIZ HERKES YÜRÜYOR

Çünkü yaşlısı, genci, engellisi, hastası; şayet arabaları yoksa, istisnasız herkes bu yolu sabah-akşam yürümek zorunda kalıyor. Hava şartlarını da ilave ettiğimizde durum daha da vahim hal alıyor. Bu da yetmezmiş gibi bir de otobüslerimiz 1-1,5 saat arayla geçiyor. Şehirde mi yaşıyoruz, mağduriyet bölgesinde mi, belli değil. Buna rağmen hiçbir yetkili sesimizi duymuyor.

DALGA GEÇER GİBİ CEVAP

Aksine bu çok önemli olan ulaşım sıkıntımızı ulaştırmaya söylediğimizde, halkla dalga geçercesine “siz yine bir kilometre yürüyorsunuz, biz 1 buçuk kilometre yürüyoruz” cevabı veriliyor.  Sonra da “Otobüsümüz olmadığından ek sefer veremeyiz” diyorlar! 

ENGELLİ HASTAMIZ VAR

Bana gelince; evimde engelli ve bakıma muhtaç hastam var, annem. Dolayısıyla bu durum bizim için ulaşımı daha da önemli hale getiriyor. Kaldı ki sorun bir tek annemizle sınırlı değil. Çünkü annemizin dışında mahallemizde daha bir sürü yaşlı, öğrenci, işçi insanımız aynı sorunu yaşıyor.

1.5 SAATTE BİR 

Ha bir de ‘Sizde otobüs var’ deniliyor… Evet. Otobüsümüz var. 18B ve 19B No’lu otobüslerimiz var. Bu iki hattın birisi Demirtaş, birisi de Şevket Yılmaz Hastanesi-Terminal bağlantılı. Ve bu otobüsler bazen 1,5 bazen de 1 saatte bir geçiyorlar.

VATANDAŞ DÜŞÜNÜLMEMİŞ

Belli ki yetkililer bu geçişleri halkın ihtiyacına göre değil, her zaman olduğu gibi kendi ulaşım uygunluğuna göre ayarlamış ve minimum bir saat aralığını uygulamışlar. İlaveten de 1.5 saatte geçen otobüslere ulaşmak için vatandaşa 1 km yürüme yolunu reva görmüşler…

SÖYLEYİN BİLELİM

Dolayısıyla sabahları ‘mevcut’ otobüslerle ne okula ne işlerimize yetişemiyoruz. Öyle görünüyor ki Yıldızevler Mahallesi olarak, Yasemin Park Evleri’nin gölgesinde kalmış çiftlik bir köyüz… Şayet öyleyse lütfen söyleyin bilelim.

Tüm bu sebeplerden dolayı yetkililere sesleniyoruz:

Sayın Yetkililer;

  • Sizden ricamız, öncelikle seferleri arttırmanız yönündedir.
  • Ayrıca en azından sabah ve akşam saatlerinde, hiç olmazsa bir iki otobüs bari Yıldızevler Mahallesi’nin içine kadar girsin ki okula veya işe giden yolcuları alsın. Böylece herkes işine gücüne vaktinde varabilsin.

ANA CADDEDEN GEÇİYORLAR

Mahalle Muhtarımız Seyhan Mesut’un dediğine göre Yıldızevler Mahallesi olarak 3 bin 500-4 bin nüfusa sahip bir mahalleyiz. Bu rakama rağmen mahallemize ne bir dolmuş, ne otobüs, hiçbir şey girmiyor! Var olan otobüsler de ana caddeden geçip gidiyor.

VAY HALİMİZE!..

Kısacası, özel aracınız yoksa, cebinizde de para yoksa vay halinize. Çünkü yazın sıcaklığı, kışın soğuğu var. Promosyon olarak da, durağa varmak için yürümeniz gereken 1 km yolunuz var.

Bu yüzden de yetkililerden rica ediyoruz;

Lütfen artık, otobüsler mahallemize kadar girsin.

Gerekli düzenlemelerin yapılması ricamla.

Erhan SEÇKİN

Hava şartları nedeniyle  iptaller bitti, şimdi de…

İstanbullu olup, Uludağ Üniversitesi’nde okuyan dört öğrenciyiz. Okul yoğunluğundan dolayı çok sık ailelerimizin yanına, evlerimize gidemiyoruz. Tam fırsat bulduk derken, BUDO’nun tam 2 gün boyunca hava şartlarından dolayı değil de, teknik arıza nedeniyle, keyfi bir şekilde seferleri iptal etmesi, kısacık ev ziyaretlerimizi zehir etti, burnumuzdan getirdi.

2 GÜN BOYUNCA İPTAL EDİLDİ

2 gün boyunca BUDO, Büyükçekmece-Mudanya, Mudanya-Büyükçekmece arası seferleri hava şartlarından dolayı değil, teknik arıza nedeniyle iptal edildi. Kanımız, ilgililerce bunun kontrolü bir an evvel sağlanmalı. Gemi Mühendisi, Makine Mühendisi teknik olarak ne gerekiyorsa yapılmasını önemle rica ediyoruz.

İNSANLAR SÜREKLİ MAĞDUR

Halbuki gemiyi iptal etmek yerine, diğer yerlere giden BUDO’nun saatleri azaltılıp, boşa çıkarılmış gemiyle bir sefer Büyükçekmece’ye gidilebilirdi ama bu da düşünülmedi. İnsanlar sürekli mağdur, sürekli mağdur ediliyor. Neden? Umarız Büyükşehir Belediyesi özelleştirilmiş BUDO’ya el atar. Şikayetimizin dikkate alınmasını önemle rica ediyoruz.

Tuğba, Esra, Erol, Buğra

İstanbul

 ***

OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi;

A Gazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 31 Mart 2018 tarihinde ‘Sokağımız Açık Hava Meyhanesi Durumunda’ başlıklı habere yer verilmiştir.

Bahse konu olan Kuruçeşme Mahallesi Gelin Sokak üzerinde bulunan Seyyid Usul Kültür Merkezi önünde ilgili ekiplerimizce kontroller yapıldı. Şikayete konu olan iş yerinin ruhsatlarının mevcut olduğu tespit edildi. Konuya ilişkin tarafımızca ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir.

Ancak söz konusu adreste, akşamları içki ve uyuşturucu içilmesi ile ilgili yetki ve sorumluluk Emniyet Müdürlüğümüze aittir. Konunun emniyete intikal ettirilmesi gerekiyor.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 ***

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

11 Nisan 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Ölümün Sınırı Var mı?” başlıklı okur şikayeti incelenmiştir. 

Bahse konu okur şikayeti Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce detaylıca araştırılmıştır. Habere konu olan yaralı köpek ile ilgili şikayet, Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğüne telefonla iletilmiştir. Ancak şikayet sahibi vatandaşa söz konusu adresin Osmangazi Belediyesi sınırları içerisinde kaldığı, Osmangazi Belediyesi ile irtibata geçmesi gerektiği ifade edilmiştir. 10 dakika sonra vatandaşımızın tekrar araması üzerine Müdürlüğümüz icapçı ekibi ivedilikle olay yerine yönlendirilerek 20.00 sularında, İsmetiye Mahallesi Samanlı Caddesi’nden, arka ayaklarında kırık bulunan yaralı köpek alınarak barınağımıza getirilmiş ve tedavi altına alınmıştır.

Bilgilerinize sunarız ve konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

 Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü