1. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası ( 27 Mayıs - 2 Haziran)

LÖSEV ile alakalı ilk farkındalığım yaklaşık 2 sene önce Bursa LÖSEV başkanı Füsun Emecan Özcan’la ortak bir yemekte başlamıştı.Daha sonra seminerler, aktiviteler derken bu etkileşim bugüne kadar sürdü.Bu kurum sayesinde yüzbinlerce çocuk tedavi görüyor ve bizlerden moral alıyor. Gönüllü sayısı arttıkça onların gücü her geçen gün daha da artırıyor.Ben bu olanları gördükçe her defasında bana verilen görevi seve seve en layıkıyla yapmaya çalışıyorum ve biliyorum ki çok daha hızlı bir şekilde LÖSEV Ailesi büyümeye devam edecek.

Aslında uzun lafın kısası bizler seslerini duyarsak onları görmezden gelmezsek ve her zaman yanlarında olursak hastalık denen o illet şey tüm şekliyle anlamını yitirecektir.Bunun için de ilk adımınızı 24 mayıs çarşamba günü gerçekleşecek olan etkinliklerimize gelerek yapmanızı hatta zumba partisine katılarak aynı zamanda sağlıklı dakikalar yaşamanızı istiyoruz.

SEN DE KANSERE DUR DE

24 MAYIS ÇARŞAMBA - SAAT 15.00 18.00 arası Eski Atatürk Stadyumu yeni adıyla Atatürk Meydanında - Zumba 16.30’da başlayacaktır.

Zumba yapmak için 8 neden

Stresinizi atmanızı sağlar. Zumba’nın canlı hareketleri hem moralinizi yükselten endorfinleri salgılamanızı sağlayacak, hem de dans ettikçe endişelerinizden kurtulacaksınız.

KOORDİNASYONUNUZU GELİŞTİRİR

Kişinin, yaşlandıkça iyi bir koordinasyona sahip olmasının önemi artar. Şimdi koordinasyonunuz sizin ilk derdiniz olmasa da bu derslerin faydalarını ileriki yaşlarınızda bile görmeye devam edeceksiniz.

KİLO VERMENİZİ SAĞLAR

Zumba’nın en önemli faydalarından biri tabii ki, kilo vermenizi sağlamasıdır. Bir Zumba dersi toplam 600 ila 1000 kalori arasında kalori yakmanızı sağlar.

VÜCUDUNUZ SIKILAŞIR

Zumba’nın bir diğer mükemmel faydası vücudunuzu sıkılaştırmasıdır. Çünkü siz farkında bile olmadan bütün vücudunuz çalışır.

YENİ ARKADAŞLAR

Zumba derslerine düzenli olarak katılarak yeni kişilerle tanışabilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.

HER YAŞA UYGUNDUR

Zumba, her yaştan insanın katılabileceği bir egzersiz sınıfıdır. Hatta sadece çocuklar ya da yaşlılar için özel Zumba dersleri bile vardır.

KENDİNİZE OLAN GÜVENİ ARTIRIR

Zumba dersi boyunca yaptığınız dans hareketleri duruşunuzu düzeltir, koordinasyonunuzu geliştirir, kendi kendinize oluşturduğunuz kısıtlamaları ortadan kaldırır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Bütün bu değişimler hemen moralinize ve görünüşünüze yansır. Unutmayın, kendini iyi hisseden biri aynı zamanda kendine olan güvenini de geliştirir.

RUH HALİNİZİ İYİLEŞTİRİR

Pek çok araştırma, egzersiz yapmanın endorfin salgılatarak, insanın kendini daha iyi hissettiğini kanıtlamıştır. Zumba’nın depresyonu yenmede en etkili egzersizlerden biri olduğu da göz önüne alınırsa ne kadar çok endorfin salgılamanızı sağladığını anlayabilirsiniz.