ASLI YEŞİLYURT

Günümüzün rekabetçi iş dünyasında, markalaşma ve tanıtım markanın büyümesi açısından oldukça önemlidir. Markalaşma yolunda en göze çarpanlar ise logo ve slogandır. Bu noktada, bir işletmenin veya ürünün kimliğini temsil eden bir logo, önemli bir araç haline gelir. Peki kaliteli bir logo için nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte kaliteli bir logo tasarımı oluşturmak için dikkate almanız gereken bazı temel unsurlar…

MARKANIZI ANLAYIN

hand-holding-notebook-with-drew-brand-logo-creative-design-ideas

İlk olarak markanın veya ürününüzün kimliğini anlamak ve değerlerini içselleştirmeniz gerekir. Logonuz sizin ideallerinizi, anlayışınızı yansıtacak en önemli adımdır.

RENKLERİN ETKİSİNİ ARAŞTIRIN

female-logo-designer-working-graphic-tablet

Renklerin psikolojik etkileri olduğunu zaten biliyoruz. Gerek giyimde gerek dekorasyonda dikkat ettiğimiz bu renk psikolojisi konusuna logoda da dikkat edilmelidir. Logo renklerinizi dikkatlice seçmelisiniz. Örneğin, mavi güveni, kırmızı enerjiyi temsil edebilir.

ÖLÇEKLEMEYE DİKKAT EDİN

hands-male-graphic-designer-using-graphics-tablet

Logo tasarımcılarının en dikkat ettiği konulardan biri de ölçeklemedir. Logonuz, farklı boyutlarda ve medya türlerinde kullanılabilir olmalıdır. Hem büyük billboardlarda hem de küçük promosyon ürünlerinde bozulma olmadan, kalitesiz durmadan sergilenmelidir.

KARMAŞIK OLMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN

3d-render-new-text-calligraphic-pen-tool-created-clipping-path-included-jpeg-easy-composite

Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik Müstakil konutta yeni trend konteyner evler, 1 günde teslim ve ekonomik

Karmaşık logolardansa sade logolar daha akılda kalıcıdır. Logo tasarımınız mutlaka sade olmalıdır. Karmaşık logolar, genellikle unutulur ve anlaşılmaz hale gelir. Basit, temiz tasarımlar daha etkilidir.

TİPOGRAFİNİN ETKİSİNİ UNUTMAYIN

hipster-young-illustrator-artist-black-simple-tshirt-creates-authentic-unique-hand-lettering-drawing-his-bright-industrial-studio

Logonuzun sizin ideallerinizi anlatması gerektiğini söyledik. İşte tipografi de bu yollardan biri. Kullanacağınız yazı karakteri veya tipografi, logonuzun tarzını ve kişiliğini yansıtır. Bu nedenle dikkatle seçilmelidir.

TANINABİLİRLİĞİ ES GEÇMEYİN

high-angle-woman-working-as-interior-designer

Logonuza renk seçmeli ama her şeyi renklerin üzerine kurmamalısınız. Logonuz siyah-beyazda veya tek renkte basıldığında bile tanınabilir olmalıdır.

ÖZGÜN OLUN

high-angle-woman-working-with-color-palettes

Kopyalar mutlaka ortaya çıkar ve bu sizin markanızın itibarını zedeler. Başkalarının logolarından kopya çekmekten kaçının. Özgün bir tasarım ile markanızın benzersizliğini yansıtın.

Editör: Aslı Yeşilyurt