GÖKÇE ÇALIŞCİ

Yüzümüz fiziksel, zihinsel ve duygusal durumumuzun bir yansımasıdır. Baş ve boyundaki birçok kas ve lenf nodları sıklıkla aktiftir ve doğru yapılan bir yüz masajı ile bu bölgedeki lenfleri rahatlatabilirsiniz. 

Yüz Yogası Eğitmenliği Kursu - Uzmanlardan Online Ders Alın

YÜZ MASAJI NASIL ETKİ EDER? 

Vücutta toksinler biriktiğinde, cildin görünüşü bundan etkilenir. Alkol ve sigara kullanan yüz daha soluk ve cansızdır. Sigara ve alkol kullanımında damarlar genişler ve vücutta sıvı tutulmasına neden olur. Bu zararlı maddeler yüzde birikir. Elmacık kemiklerinize ve boynunuza yapacağınız hareketler ile bu birikimi boşaltabilirsiniz. 

Yüz Yogası Nedir ve Nasıl Yapılır? - PınarOnline

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

YÜZ MASAJI NASIL YAPILIR? 

KÖPRÜCÜK KEMİĞİ 

Köprücük kemiklerimizin üzerinde supraklaviküler lenfatik düğümler bulunur. Parmak uçlarıyla köprücük kemiklerinin üzerindeki oyuklara bastırarak bu düğümleri uyarırsınız. Hafifçe aşağı ve omuzlara doğru bastırırken  J harfi çizer gibi hareket edin ve bu hareketi günde 10 kez tekrarlayın. 

 
BOYUN 

3 aşamadan oluşan bu masajda ilk başta, iki avucunuzu da boynunuza yerleştirin ve köprücük kemiğinize doğru aşağı doğru inerken cildinizi narin şekilde hareket ettirin. 10 kez tekrarlayın. 

KULAKLAR

Serçe parmaklarınızı kulaklarınızın arkasındaki oyuğa oturtun. Parmak uçlarınız çapraz olarak kulaklarınızı işaret etsin. Cildi boynunuza doğru aşağı doğru germek için avuç içlerinizi kullanın. 5 kez tekrarlayın. Boynunuzun aşağısına kadar kulaklarınızın arkasından hafif hafif vurun.  

 YÜZÜK PARMAKLARI 

Orta ve yüzük parmaklarınızı birbirinden ayırın. Orta ve işaret parmağınızı kulağın arkasındaki kıkırdak oyuğuna, yüzük ve serçe parmağınızı ise kulağınızın önüne koyun. Bir C harfi çizecek şekilde nazikçe geri ve aşağı hareketlerle masaj yapın. Hareketi ritmik bir şekilde 10 kez tekrarlayın. 

 
YÜZ FIRÇALAMA 

Parmak uçlarınız ile çenenizden kulaklarınıza, yanaklarınızdan kulaklarınıza, burun köprüsünden alnınızın ortasına, parmak uçlarınızla hafif bir masaj yapın. Ardından kaşlarınızdan başlayarak kulaklara doğru masaj yapın. 

 
 

Editör: Gökçe Çalışcı