agazete olarak; ikamet ettiği ve de çok sevdiği Lalaşahin Mahallesi için karşılıksız ve maksimum hizmetler vermek üzere faaliyetlerini sürdüren Vedat Altıntaş ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 Sevinç ÇELEBİ

Vedat Altıntaş kimdir? Kendinizden biraz bahseder misiniz?

1973 Mustafakemalpaşa Lalaşahin doğumluyum. Evliyim ve iki kız çocuğu babasıyım. Doğduğum günden bu yana Lalaşahin Mahallesi’nde ikamet etmekteyim ve mahallemin sorunlarını yakından bilmekteyim. Yaklaşık 5 bin nüfusu olan mahallemin sevinçlerinde de üzüntülerinde de hep komşularımla birlikte oldum.

Muhtar olmaya nasıl karar verdiniz?

Muhtar adayı olmaya ben karar vermedim. Mahallemizin en büyüğünden en küçüğüne kadar bu görevi benim üstlenmem gerektiği bugüne kadar zaman zaman bana hep söylendi. Şimdiye kadar böyle bir göreve talebim olmadım. Ancak gelişen şartlar ve mahallemdeki vatandaşların bu baskısının her geçen gün artması sonucunda bu göreve artık talip olmam gerektiğini anladım. 58 sokağı bulunan, ilçemizin en köklü mahallelerinden biri olan Lalaşahin Mahallesi’nin her sokağında oturan vatandaşlarımızdan böyle bir talep geldi. Ben de aza arkadaşlarımla beraber bu kutlu görev için ‘o sene bu sene’ diyerek yola çıktım.

Muhtar seçildiğiniz takdirde vatandaşlara neler sunacaksınız?

Bir milyon 241 bin metrekare olan mahallemizin her metrekaresine hizmet getirmeye ekibimle beraber söz veriyorum. 33 bin 200 metrekare olan yeşil alan miktarını daha da arttırmakla birlikte mahallemiz için gerçekleştireceğimiz projeleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Lalaşahin Mahallesi’nde ikamet etmenin bir ayrıcalık olacağını her evde oturan sakinimiz hissedecek. Bu nasıl olacak? 24 saat kesintisiz iletişimle her türlü sorunun çözüm noktasındaki muhataplarıyla bire bir temasa geçerek sorunun üstesinden geleceğiz.
  • Bizim için eğitim olmazsa olmazımızdır. Lalaşahin Mahallesi’nde ikamet eden ve şehrin diğer yakasında bulunan liselerde okuyan öğrenci kardeşlerimize bedava ulaşım imkanı sağlayacağız. Bu nasıl olacak diye düşünenleriniz olabilir. Daha şimdiden bu konuda gerekli sponsorlarımızı hazırladık. 2019-2020 öğretim yılının başından itibaren bu projemiz hayata geçirilecektir. Velilerimizin gözü şimdiden aydın olsun.
  • Yine eğitim konusuna devam edersek; mahallemizde hiç kreşin olmaması hepimizi üzüyor. Özellikle mahallemizde yaşayan anneler bu konuda büyük sıkıntı çekiyor. Bu konunun ivedilikle çözülmesi için başta şahsım olmak üzere aza arkadaşlarım, belediyemizin değerli yöneticileri ve kaymakamımız ile temasa geçerek sonuca ulaştıracağız. Mahallemizin en kısa zamanda bir kreşe sahip olması için gecemizi gündüzümüze katacağız.
  • Hastaneye ulaşım kolaylığı gelecek. Nasip olursa göreve geldiğimiz ilk aydan itibaren haftanın 5 günü sabah 08.00’de hastanemize ücretsiz servis sağlayacağız. Ayrıca ikinci servisimiz de saat 13.00’te olacaktır. Akşam 16.00’da ise hastaneden mahallemize dönüş için servisler koyacağız. Bu konudaki sponsorlarımız ve araçlarımız hazır olmakla beraber bu müjdeyi şimdiden verebilirim.
  • İsmini taşımakla onur duyduğumuz Lalaşahin Paşa’nın anısına her yıl etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunu geleneksel hale getireceğiz.
  • Mahallemizin en önemli eksiklerinden biri olan çocuk oyun parkı konusunu da yine yerel yöneticilerimizle görüşüp en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.
  • Mahallemizde BUSKİ tahsilat şubesi bulunmamaktadır. Bu nedenle de su parası ödemek için vatandaşlarımız karşı yakaya gitmek zorunda kalmaktadır. Yaşlı olanlar su faturasına ek olarak bir de otobüs ücreti vermektedir. Bunu önlemek ve vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak için mahallemize en kısa zamanda BUSKİ tahsilat şubesinin açılmasını sağlayacağız.
  • Okullar bölgesinde yaşanan trafik sıkışıklığının ve öğrencilerimizin yolları daha rahat kullanabilmesi için her şeyden önemlisi can güvenlikleri için yeni Lalaşahin Camisi önüne sinyalizasyon çalışmamızı hayata geçirmek için ilgili birimlerle temasa geçip sonuca ulaştıracağız.
  • Mahallemizde bulunan spor kulübü ve derneklerimizle sürekli irtibat halinde olarak sorunları olduğunda çözümü için elimizden geleni yapacağız. Kendilerine maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağız.
  • Halk Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçerek mahallemizdeki hanım kardeşlerimiz için gerekli kursların düzenlenmesini sağlayacağız.
  • Mahallemizdeki 7-12 yaş aralığındaki çocuklarımız için her ay düzenli olarak sinema, tiyatro ve gezi gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.

Mahallelinin sizden beklentisi nedir?

Mahallemizin muhakkak ki bizden beklentilerini biliyoruz. Yukarıda da saydığımız gibi yaşanılabilir bir mahalle, temiz bir çevre ve eksiklerin bir an önce giderilmesini arzulayan bir yönetim biçimimiz olacak.

Muhtarlığa adaylığınızı açıkladığınızda yaşadığınız zorluklar nelerdir?

Hiçbir zorluk yaşamadım, hatta çok mutlu olduğum anlar oldu. Çevremde de 7’den 70’e bu konuda çok olumlu tepkiler aldım.

Bilişim ve iletişim araçlarını kullanıyor musunuz?

Evet kullanıyorum. Bu konuda da oldukça iddialıyım diyebilirim. İki tane yetişkin genç kız babasıyım, onlardan bu konuda zaman zaman da destek alıyorum.

Muhtarlık seçiminde halk neden size oy versin?

İlk önce mahallemizin hep birlikte daha iyi yaşanabilir bir hale getireceğimiz için diyebilirim. Hep birlikte üretmek, hep birlikte sorunlara çözüm bulmak, sevinç ve üzüntülerimizi birlikte yaşamak için mahallelimden oy istiyorum. 

Seçimden galibiyetle çıkacağınıza inanıyor musunuz?

Tabii ki inanıyorum. Benim gibi adaylığını açıklayan diğer muhtar adayı arkadaşlarımız da projelerini ortaya koyacaktır. Ancak bizim projelerimizin daha iyi olduğuna ve mahalleye katma değer sağlayacağına inanıyorum. Halkımız da bunu zaten görecek ve değerlendirecektir.

Muhtar olduğunuz takdirde yapacağınız ilk iş ne olacak?

Hazırladığımız projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya başlayacağız. Uygunluk ve şartlarına göre yapımı ivedilik taşıyanlardan başlayıp devamını getireceğiz. Görev süremiz bitene kadar bizim kenarda bekleyen projemiz kesinlikle kalmayacak. Projelerimizin tamamını bir an önce bitirip, aza arkadaşlarımızla birlikte yeni projeler üretmeye başlayacağız.

31 Mart’ta gerçekleşecek seçime ciddi bir katılım bekliyor musunuz?

Evet bekliyorum. Lalaşahin Mahallesi gerçekleştirilen tüm seçimlerde vatandaşlık görevini en iyi şekilde yapmıştır. Bu seçimde de yapacaktır. Yüzde yüze yakın bir katılım bekliyorum. Seçimin ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.