Son günlerde Gemlik’e bağlı Küçükkumla’da tam bir çevre felaketi yaşanıyor. Müteahhitlerin periyodik olarak mahalle girişine boşalttıkları çöpler, yerli halkın öfke ve isyanına sebep oluyor.

Yaklaşık bir yıldır, periyodik olarak, sorgusuz sualsiz, inşaatlardan çıkan molozları mahalle girişine boşaltan Müteahhitlere karşı öfke çığ gibi büyüyor. Mahallenin çok kısa sürede ‘belediye çöplüğüne’ dönmesine razı olmadıklarını belirten Kumla’lılar, bu durumun bir an evvel son bulmasını istiyor.

ÖFKENİN SINIRI YOK

Kıvanç Bozacı ve Ercan Endes’in iddialarına göre, geçen yıl başlayan doğal gaz çalışmaları sırasında, sokak ve caddelerden çıkan parke taş ve molozları mahalle girişine boşaltan ve çok kısa sürede Kumla’yı belediye çöplüğü haline getiren müteahhitlere karşı, halk sonsuz öfke duymaya başladı.

Olup biteni ise Kumlalılar şu şekilde anlattı

“Bir sabah gözlerimizi açtık ve mahallemizin ‘Zeytinlik alanı’ adı verilen mevkiinin, yol inşaatından çıkan moloz ve parke taşlardan oluşan atıklar yüzünden çöplüğe dönüştüğünü gördük. Özetle: belediyenin ve iş yaptığı Müteahhitler, kaş yaparken göz çıkardılar.

SÖKÜLEN PARKE TAŞLAR KULLANILABİLİR DURUMDAYDI

Özellikle de; doğal gaz inşaatı sırasında sokak ve caddelerden sökülen parke taşların kullanılabilir olması bizi ayrıca üzdü ve de öfkelendirdi.

Çünkü çöpe atılan parke taşlarla rahatlılıkla bir başka mahallenin yolları yapılabilirdi. Burada gördüğünüz parke taşlar aslında bir dramın da ifadesidir. Halktan toplanan vergilerin hizmet adı altında çöpe atıldığının da en büyük ispattır. Ve de bize göre burada olup bitenler kesinlikle sıradan bir olay değildir. Aksine, Türkiye’de, yani ülkemizde, halktan toplanan vergilerin hizmet yerine çöpe atıldığına en büyük delil teşkil ediyor. Bizler bu duruma bir son verilmesini ve de israfa dur denilmesi için tüm yetkili mercileri duyarlılığa ve de göreve davet ediyoruz.”
Demetevler, PTT’sine  ve şadırvanına kavuşuyor

12 bin 500 nüfusu olan Demetevler Mahallesi halkının büyük eksiği ve ihtiyacı olan ve uzun zamandır mücadelesini ettiğimiz halde bir türlü yapılmayan PTT binasının inşaatına, nihayet bir hafta önce başlandı.

Özetle; Muhtarlığın hemen yanına (Mahalle Konağı’nın içine) inşasına başlanan PTT binası (Konağımız zaten baştan büyük yapılmıştı ki, Sağlık Ocağı, PTT, Kreş gibi halkın ihtiyacı olan kurumlar yapılabilsin…)  bittiğinde ve hizmete açıldığında, halk rahat nefes alabilecek.

BAŞKAN EDEBALİ’YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Bu sebeple ve bu vesileyle, bir ay içinde bitmesi planlanan PTT’nin yapımında verdiğim mücadelede beni yalnız bırakmayan ve gerçekten olması için çok büyük mücadele eden başta Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali’ye, PTT Genel Müdürü’ne ve emeği geçen herkese şahsım ve tüm Demetevler Halkı adına çok çok teşekkür ederim.

CAMİ ŞADIRVANINDA SONA DOĞRU

Ayrıca; 2011 yılında inşaatına başlanan Nur Yıldız Camimizin (o dönemde Camii Dernek Başkanıydım) bugünlerde tuvaletleri ve şadırvanı yapılıyor. Sağ olsun bu anlamda da yine Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali imdadımıza yetişti.

ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Götürdüğümüz teklifi geri çevirmeyen, bizi kırmayan Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Edebali, Nur Camimizin tuvalet ve şadırvanın (İki kattan, altı tuvalet ve üstü kapalı şadırvandan oluşacak) yapımını üstlendi ve vakit kaybetmeden inşasını başlattı.

Duyarlılığı, ihtiyaçlarımız için canı başla çalıştığı ve olması için mücadele ettiğinden dolayı, başkanımıza Allah Razı Olsun diyoruz ve bir kez daha çok çok teşekkür ediyoruz.

SIRADA KARAKOLUMUZ VAR

Ve şimdi de projede karakolumuz var. Şükürler olsun ki o da yürürlükten geçti ve de yapımı onaylandı. Şükürler olsun ki diyorum çünkü, Demetevler Mahallemiz’de de, bir çok mahallede olduğu gibi, esrar sirkülasyonu çok fazla olduğundan ciddi karakol ihtiyacı doğuruyor.

Dolayısıyla mahallemize karakolumuz da yapıldıktan sonra, (ki kısmetse yakın zamanda inşaatına başlanacak), halkımız büyük ölçüde özlemini çektiği huzuruna kavuşacak.

ÇOK MUTLUYUM

Elbette ki bunca önemli ihtiyacın giderilmesinin Demetevler Muhtarı olarak bana ve de benim dönemlerime nasip olduğu için de ayrıca mutluyum ve de huzurluyum. 2 dönemdir hizmet konusunda verdiğim mücadelede beni yalnız bırakmayan ve emeği geçen herkese bir kez daha çok teşekkür ederim. İyi ki varlar.

Saygılarımla

Demetevler Mahalle Muhtarı

Nurettin MOLLA
 Misi elden gitti gidecek

Sevinç Hanım merhaba;

Öncelikle hepinize iyi günler

Köşenizde yer vermenizi istediğim bir konu var. Yayınlarsanız hem kendim ve de tüm halk adına çok sevinirim.

TARİHE GEÇECEK AMA…

Bursa’da yaşayan hemen hemen herkes iyi bilir ki, Misi Köyü şehrin en meşhur lokasyonlarından biri. Ancak ne yazık ki son zamanlarda bürünmeye başlayan haliyle çok yakında ‘en pis yerlerden’ birisi olarak tarihe geçecek. Çünkü, köyün içinden akan ve kenarında çay bahçeleri de bulunan dere çamur ve pislik içerisinde. Halbuki daha birkaç yıl öncesine kadar derenin içinde bulunan masalarda oturuyor ve berrak suyla serinliyorduk…

SAHİP ÇIKALIM

Sözün özü; Bursa olarak turizme bu kadar ihtiyacımız var iken, şehrimizde bir sürü turist çekecek yer bulunurken, değerlerimize neden sahip çıkılmıyor. Ben tüm Bursa halkı adına ilgili veya değil, tüm yetkilileri temiz ve turistik bir Bursa için göreve davet ediyorum. Çünkü Misi elden gidiyor!

Saygılarımla

Barış HEKİMOĞLU

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

 26 Haziran 2018 tarihli a Gazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Ne zaman yapılacak” isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili yazıda “...Güneştepe Mahallesi Şehit Er İlhan Demir Sokak’ta gider çalışması yapılacaktı ancak hiç bir çalışma yapılmadı...” denilmektedir.

İlgili yazıda bahsedilen adrese yağmursuyu ızgarası imalatı programa alınmış olup; 2018 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılacaktır...

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı