ASLI YEŞİLYURT

Birçoğumuz mecburi olarak ruhumuzu daha da daraltan yerlerde yaşıyoruz. Çoğumuz kocaman odalara ve yüksek tavanlara sahip değiliz. Ancak doğru dekorasyon teknikleriyle bulunduğunuz yeri olduğundan daha ferah gösterebilirsiniz. Odanızı daha iç açıcı, daha geniş yapmak istiyorsanız işte size birkaç tüyo…

YÜKSEK MOBİLYALARDAN UZAK DURUN

desk-empty-office

Özellikle tavanı alçak olan odalarda bu alçak tavanı ele vermemek için yüksek mobilyalar kullanılmamalıdır. Mobilyaları olabildiğince alçak kullanmak hem odayı daraltmayacak hem de tavanın alçaklığını gizleyecektir.

AÇIK TONLARDA DUVAR RENGİ SEÇİN

3d-rendering-modern-dining-room-living-room-with-luxury-decor

Odayı en çok etkileyen ve en çok yer alan şey duvarlardır. Duvarların koyu renk olması da dolayısıyla odayı karanlık ve küçük gösterecektir. Hele bir de odanız zaten küçükse daha da vahim bir durum ortaya çıkabilir. Bunun yerine açık tonlarda bir renkle duvarlarınızı süslerseniz odanız olduğundan daha geniş görünecektir.

AYNA KULLANILMALI

interior-decor-with-mirror-potted-plant

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

Özellikle odada boy aynası olmalı odaya öyle bir boyut katacaktır ki sadece bir aynayla bu derinlik nasıl sağlandı diyeceksiniz. Odada büyük aynalar kullanmak ışığı yansıtma olarak da işe yarayarak odanın daha geniş görünmesine katkı sağlayacak ve ferah bir atmosfer oluşturacaktır.

DESENLERDEN UZAK DURULMALI

patio-deck

Desenler göz yorduğu için geniş alanlarda kullanılması tercih edilmemelidir. Odada desenli kumaşlar çoğunlukta ise o oda daha da küçük görünecektir. Küçük odalarda mobilyaları mümkün oldukça sade veya az desenli kullanmak odanın küçük görünmemesi için önemlidir. Odada bir farklılık olsun istiyorsanız desenli öğeleri sadece yastıklarda kullanabilirsiniz.

DUVARLAR ÇOK SÜSLENMEMELİ

stylish-scandinavian-living-room-with-design-mint-sofa-furnitures-mock-up-poster-map-plants-eleg

Duvarlara çok fazla eşya asmak, odanın derinliğini kötü etkileyen bir davranıştır. Duvarlardan olabildiğince uzak durun.

DUVARLA AYNI RENK PERDE TERCİH EDİN

window-curtains

Perde seçimi olarak duvar rengine olabildiğince yakın renk seçmek odadaki aydınlık havayı bozmayacak, perdeler kapalıyken bile odanız ferah görünecektir. Aynı zamanda perdelerde dikine çizgi tercih etmek de derinlik kazandıracak ve alanı daha geniş gösterecektir.

TELEVİZYON ÜNİTESİNİ KÜÇÜK TUTUN

caucasian-man-playing-action-games-tv-console

Eğer odanızda televizyon varsa TV ünitesini olabildiğince küçük tutmak gerekir. Zaten başlı başına büyük yer kaplayan televizyonlardan vazgeçemiyorsanız, en azından bulunduğu dolabı küçük tutabilir ve alanı geniş gösterebilirsiniz.

Editör: Aslı Yeşilyurt