GÖKÇE ÇALIŞCİ

Kot pantolon deyip geçmeyin, Bunu bile düzgün kombinlemeyince rüküş ve 90’lardan fırlamış gibi görünebilirsiniz. Peki ama kotları nasıl kombin edilmeli? 

Mavi Taşlanmış Lori Kot Ceket

AYNI TONLAR 

Hepimiz kot pantolonumuzun rengine uygun ceketi bulmak için mağazaları talan etmişizdir. Bir aralar trend olan tamamı kottan oluşan kombinler yeniden moda oldu. Ama sevinmeni gereken nokta şu aynı renkte giyinmek zorunda değilsiniz.  Farklı tonlar bir kontrast oluşturacak ve görünümünüzü daha parlak hale getirecektir. 

 Kadın kot yüksek bel elbise geniş bacak Denim giyim mavi Streetwear Vintage  kaliteli Harajuku düz pantolon
KESİMİ NASIL OLMALI? 

Düz kesim kotlar gardıropların vazgeçilmezi. Bu parça ayağınıza kadar uzanmalı. Aksine çok uzun pantolon paçaları bacaklarınızı iri ve hatta şişman gösterebilir. 

PAÇALARA DİKKAT!

Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta ise paçaların boyları eşit olmalı. Bunun içinde  başparmağınızdan yardım alarak paçanın üzerine koyun  ve öyle ölçü alın. 


Pantolon Bel Yüksekliği Nasıl Anlaşılır?

NE KADAR MESAFE VAR?

Kot pantolonun belinden bacak arasındaki dikişe kadar olan mesafe, pantolonun kişide nasıl görüneceğini etkiler. Yüksek belli kot pantolon giyerken dikkat etmelisiniz çünkü bu parça uzun boylu kadınlarda bile absürt durabiliyor. Bu sebeple vücudunuzun özelliklerini, gövde uzunluğunu vb. göz önünde bulundurun. 

Gönül Köprüsü 28'nci durakta Gönül Köprüsü 28'nci durakta

UZUNLUĞU NE KADAR OLMALI?

Bu sebeple vücudunuzun özelliklerini, gövde uzunluğunu vb. göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yüksek belli kot pantolonlar uzun gövdeli ve uzun boylu bir kadın için bile yetersiz yüksekliğe sahip olabilir. Bu durumda görsel olarak şık olmayan sonuçlarla karşılaşmak mümkün. 

ÇİZMELER 
Dar çizme giyecekseniz ve paçalarınızı içine sokacaksanız skinny pantolon tercih edin. 

 
 

Editör: Gökçe Çalışcı