GÖKÇE ÇALIŞCİ

Pürüzsüz bir cilt için hepimiz uğraşmışızdır. Ama ya kullandıklarımız değil de bakım sırası yanlış ise. Gelin Koreli kadınların günlülk bakım rutinlerine birlikte göz atalım. 

Sonbahar manzarası büyüledi Sonbahar manzarası büyüledi

Kore Cilt Bakımı: 10 Adımdan Oluşan Rutin Nasıl Uygulanır?

YAĞI TEMİZLEYİN 

İlk önce yüzünüzü yağdan arındırın. Özel ipek pedler ile yüzünüzü temizlemek cildinizi tahriş etmeyecektir. Amorphophallus konjac adlı bir bitkiden yapılmış özel bir sünger kullanın. Bu ürün ölü hücreleri temizler ve cildinizin PH dengesini korur. Koreli kadınlar hidrofilik yağlar ile ciltlerini temizlerler.  

SU BAZLI TEMİZLİK 

Yağ ile temizledikten sonra su ile temizlik yetmiyor. Yumurta ile temizlik bu kadınların sır gibi sakladığı bir bakımdır. Kore'de yumurta sarısı bazlı cilt bakım ürünleri sıkça kullanılıyor. Bu bileşen, gözeneklerin boyutunu azaltmak için her türlü bakım ürününde kullanılıyor.   

CİLDİ ARINDIRIN 

Asıl mesele ölü hücreler arındırıldıktan sonra başlıyor. Cildi arındırdıktan sonra kullanılan ürün cildin altına daha iyi nüfuz eder. Peeling ciltte sert olabilir, bu nedenle günde 1-2 kereden fazla yapılması önerilmez. 

Bunun yerine esmer şeker peelingi bal şeker peelingi cildi soymak, siyah noktaları ve sebumu çıkarmak için mükemmel bir ürün olabilir.  

TONER 

Bakılardan sonra cilt savunmasız hale gelir. Fark etti iseniz cildiniz kurumaya başlar. Cilt bir sünger gibidir ve ne kadar nemlendirilirse, cilt bakım ürünlerini o kadar iyi emer. Toner bakım da ise maya ve maden suyu kullanılabilir.  

SERUMLAR 

Ciltteki en büyük sorununuz ne? Kırışıklık veya sivilce mi? Buna uygun öz kullanırken cildinize masaj yaparak yedirin. 

MASKE 

Koreli kadınların tercihi salyangoz özlü maskeler. Bu ürün cildi daha parlak hale getirir maskeden sonra ise C vitamini serum kullanmktan vazgeçmiyorlar. Kore trendlerinden biri de eşek sütü maskesi. Bu maske cildi nemlendirir ve mikro yaraları iyileştirir.  

CİLDİ NEMLENDİRME 

Son aşama ile cildinizi yatıştırın. Bazı ürünlerin içinde yumurta sarısı kiminde ise kuş yuvası özlü ürünler bulunuyor. Kore kozmetiğinde büyük yer edinen bu ürünlerin içinde cildin genç görünmesini sağlayan amino asitler bulunur.  

Editör: Gökçe Çalışcı