Akın Güler

Siz farkında olmadan köpeğinizi sinir edebilecek şeyler yaptığınızı biliyor muydunuz? Köpeğinizin sevdiğini düşünüp yaptığınız bazı şeyler onun hiç hoşuna gitmeyebilir. Köpekler cana yakın ve sadık hayvan olduklarından dolayı size karşı bunu hissettirmiyor da olabilir. Fakat bazı şeyler var ki yapılmasından oldukça rahatsızlık duyuyorlar. İşte köpeğinizin yapılmasından hoşlanmadıkları şeyler...

8725b5fa96

Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede Yeşim, cinsiyet eşitliği alanında en yüksek seviyede

Kovalanmayı sevmezler

Köpekler sahipleri ile oyun oynamayı çok severler. Kovalama oyunu da bunlardan biri fakat kovalanan taraf olmaktan hiç hoşlanmazlar. Kovalama oyunu esnasında kovalayan tarafın onun olmasına dikkat edin ve oyunu bozmayın.

c68b668agetimagebyurl1

Sarılmaktan hoşlanmazlar

Köpeğinize sarılmanın güzel bir şey olduğunu düşünseniz bile çoğu köpek bu durumdan hiç hoşlanmaz. Özellikle yabancı insanlar sarıldığında bir tehdit olarak algılayıp kendilerini aşırı stresli ve huzursuz hissederler. Köpeğinize sarıldığınızda kendisini geri çekiyorsa, başını eğiyorsa veya korkmuş gibi gözüküyorsa sarılmaktan hoşlanmadığını anlayabilirsiniz.

Kopeklerin-En-Sevmedigi-sey-scaled-e1674658669181

Cezalandırılmaktan hiç hoşlanmazlar

Tabii ki köpeğinize bağırmak veya cezalandırmak istemiyorsunuzdur. Fakat bazı durumlarda özellikle eğitim zamanlarında sıklıkla bağırma veya cezalandırma yapılan uygulamalardan oluyor. Köpekler sizin yüksek ses tonunuzdan veya sergilediğiniz beden dilinizden vermek istediğiniz duyguyu çok iyi anlayabilen canlılardır. Bu durumda köpeğinizi oldukça mutsuz etmektedir. Ona bağırmak veya cezalandırmak yerine olumlu yöntemler ile de köpeğinize olmasını istediğiniz şeyleri aktarabilirsiniz.

kopeklerin-uzulmesi

Keskin kokuları sevmezler

İnsanlardan kat kat güçlü koku alma duyusuna sahip köpekler, keskin kokulardan nefret ederler. Koklamayı ve koku almaktan hoşlansalar da parfüm, temizlik ürünleri gibi kimyasal maddelerin kokularından hiç hoşlanmazlar.

köpek-giysi

Kıyafet giydirilmesinden hoşlanmazlar

Köpeklere kıyafet giydirilmesi oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Köpeklerin büyük bir çoğunluğu ise giydirilmekten hiç hoşlanmazlar. Giydirilen kıyafetin kumaşı derisini rahatsız edebilir veya kıyafet sıkarak onun rahat hareket etmesini engelleyebilir. Kıyafet giydirmek istiyorsanız da onu yavaş yavaş alıştırarak yapmalısınız ve ona uygun, rahat kıyafetler giydirmelisiniz.

c8bf0efd3e0f6a2f25e84f779ff2b4542760a72c

Yalnız kalmayı hiç sevmezler

Uzun süre yalnız kaldıklarında korkarlar ve stres yaşarlar. Uzun süreli yalnızlıklar köpeklerin hiç hoşuna gitmez. Sahiplerine oldukça bağlı olan köpekler yalnız kaldıklarında korkma sebepleri de terk edilme korkusu yaşamalarıdır. Bu yüzden köpeğinizi yalnız bırakmaktan kaçınmalısınız. Bunu yanı sıra sevimli dostunuzu ilgisiz bırakmanız da onu epey mutsuz edecektir.

Editör: Stajyer1 Stajyer1