Duygu Doğan

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan ve Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet MaçoğluMudanya Belediyesi ve Yay-Koop iş birliği ile bu yıl 5.'si düzenlenen  düzenlenen Mudanya Kitap Fuarı'nında Bursalılarla buluştu. Ülkenin değerli gazeteci, akademisyen, yazar, şair ve siyasetçilerinin konuk edildiği fuarın üçüncü gününde Kemal Okuyan ve Fatih Mehmet Maçoğlu "İkinci Yüzyıl Halkın Yüzyılı" temalı söyleşide halkla buluştu. 

WhatsApp Image 2023-08-22 at 01.49.32 (1)

"Biz bir bakıma, cumhuriyet söz konusu olduğunda ev sahibiyiz" sözleriyle konuşmasına başlayan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "Bizim tarihimiz boyunca cumhuriyet değerlerinin karşısında olmak hiç olmadı. Biz hep cumhuriyeti savunduk, halkçılığı savunduk, bağımsızlığı savunduk, eşitliği savunduk, ekonomik anlamda devletçiliği savunduk. Ama hiç çalmadık, hiç yobazlık yapmadık, hiç işbirlikçilik yapmadık, hiç rantçılık yapmadık, hiç gerçekten bağımsız bir Türkiye sevdasından vazgeçmedik"  ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-08-22 at 01.49.32

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, halkçı belediyecilik anlayışlarının bir programa dayalı olduğunu belirterek sağlıklı bir program olmadan yola çıkan yi niyetli denemelerin bir yerde tıkanmaya mahkum olduğunu, bunu aşmak için ise halkla birlikte ve bir program dahilinde çalışmak gerektiğini, Dersim'de yaparak örnek olmaya çalıştıkları belediyeciliğin gücünü buradan aldığını söyledi.

WhatsApp Image 2023-08-22 at 01.49.59

Kemal Okuyan söyleşinin sonunda, 12 Eylül darbesini izleyen günlerde çok genç yaşlarında olduğunu ama asla umutsuzluğa kapılmadığını ancak bugün gençlerin geleceğe dair hiçbir umutlarının kalmadığını söyleyerek bu umutsuzluğu kırmanın yolunun örgütlü olmaktan geçtiğini sözlerine ekledi.

Genel oy hakkının insanlığın en önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayan Okuyan sözlerini "İş yerinde, okulda, mahallede, siyasi partide... Hayatın her alanında çok daha örgütlü olmalıyız. Örgütlü olmak demek yalnız olmamak demektir. Örgütlü olmak demek bir sorun ya da olanakla karşılaşıldığında yanındakinin elini tutup birlikte yola koyulmak demektir. Örgütlülük demek gencecik insanların gözündeki o umut ışığını yeniden yakmak demektir" diyerek tamamladı.

WhatsApp Image 2023-08-22 at 01.50.03 (1)

Söyleşi sonrası Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Okuyan ve Maçoğlu'nu kutladı. Kemal Okuyan'ın Yazılama Yayınevi standında kitaplarını imzalamasının ardından etkinlik sona erdi.

Ata'mız sevgi saygı ve özlemle anıldı Ata'mız sevgi saygı ve özlemle anıldı

Editör: Duygu Doğan