Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret
Özkan YILDIRIM
Kentimizin başarılı işadamlarından ESPEN Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kurucusu ve müdürü Gürsoy Akpınar ile güzel çalıştığı sektör üzerine kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.
 
Gürsoy Bey, öncelikle size merhaba demek istiyorum , iyi çalışmalar.   Röportajımıza  sizi tanıyarak başlayalım isterseniz?
Ben Gürsoy Akpınar… Ardahanlıyım ,  49 yaşındayım. 1996 yılında  Espen Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adı altında kurmuş olduğumuz işletmemiz de çeyrek asırdır  çalışmalar yürütmekteyiz. Plastik kapı  pencerenin yanı sıra cam balkon , alüminyum  doğrama, cephe giydirme, komple bina içi tadilatları ,  hafriyat çalışmaları, fabrika çalışmaları , çatı temel hizmetleri, çelik kapı hizmetleri başta olmak üzere birçok dalda çalışmalar yapmaktayız.
 
Gürsoy Bey ,  1990'lı yıllarda kuruluş aşamasında önceleri sade  plastik kapı pencere  üzerine çalışmalar yürütürken sonrasında görmüş olduğum kadarıyla değişik sektörlere de girmişsiniz. Bu gelişimi anlatır mısınız?
Evet biraz önce de söylemiş olduğum çalışmaların yanı sıra anahtar teslim inşaatlarda gerçekleştirmekteyiz. Şu anda Kayapa ve Akçalar’daki inşaatlarımızda satışlarımız devam etmektedir.
 
Ortalama işletmenizde kaç kişiye istihdam sağlamakta sınız?
Daha önceki yıllarda 25-30 kişiye  işletmemizde istihdam sağlarken , son yıllarda  15-20 civarı arkadaşımıza iş olanağı sağlamaktayız ,  ilerleyen süreçte inşallah işlerin daha da iyi olmasıyla eski sayılarımıza  ulaşmayı hedeflemekteyiz.
 
Peki Gürsoy Bey,  şirketinizin gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylemek istersiniz?
Daha güzel,  daha müreffeh bir Türkiye olması istikrarlı bir Türkiye'nin olması durumunda,  tabii bizim için de bu ortam ve durum çok iyi olur insanların önünü gördüğü ürettiği bir Türkiye'de bizimde işlerimiz iyi olacaktır ,  açık olacaktır. Biz de kendimizi ileride belirlemiş olduğumuz hedeflere  böylelikle daha kolay  taşımış olacağız . Ülke olarak da yerli üretime ağırlık veren, kendi ihtiyaçlarını, silahını, mühimmatını  üretebilen bir ülke olmamız lazım, dışa bağımlı olmamız durumunda ileride bunun sıkıntısını yaşarız . Mutlaka kendi yerli üretimimize ağırlık vermemiz lazım, teknolojiye ağırlık vermemiz lazım ve böylelikle üretmiş olduğumuz  malları yurtdışına satarak çok daha kolay  müreffeh Türkiye'ye ulaşabiliriz. Elbette ülke içerisinde de insanların birbirlerine olan saygılarının sevgilerinin  artmasını ön planda tutmamız durumunda çok daha güzel günler yaşayacağınıza eminim.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülke,   kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk çok büyük bir lider, onun göstermiş olduğu ilkeler doğrultusunda yürümek zorundayız .  Dünyada eşi benzeri olmayan bir lider.  Liderimizin daha bundan 100 sene önce söylemiş olduğu gibi “İstikbal göklerdedir” manzumesinin peşinde olmamız lazım. Sonuç itibarıyla 2020 yıllarına yaklaşmış olduğumuz şu günlerde kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediklerini daha iyi anlamış oluyoruz onun geleceği görmüş olduğunun da kanıtıdır aslında bu sözler.
Peki insanlarımıza , halkımıza neler söylemek istersiniz?
Büyük Türk milletine en öncelikli olarak birlik ve beraberliğimizi bozmadan , daima hep birlikte geleceğe yürümemiz birlik olmamız  gerekmekte .  Şartlar ne olursa olsun , ülkemizi vatanımızı sevmeliyiz. Bu vatan bizim, bu toprak bizim , bu ülke bizim buna  canımız pahasına sahip çıkmamız lazım, bunun akabinde en önemli durumda yerli üretimdir . Kendi milli değerlerimizi üretmeliyiz. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın da söylemiş olduğu gibi üretmeliyiz , üretmeliyiz ,  üretmeliyiz .  Ne kadar fazla üretirsek  bu daha fazla ekmek demektir , daha fazla  aş  demektir .  Bu bizim için çok önemli sonrasında insanlarımızın birbirlerine olan saygılarını  artırmalıyız. Sonrasında üniversitelerde ki yurt eksikliği had safhada, çok  yüksek düzeyde. Mutlaka belediyelerimizin olsun , devlet kurumlarımızın olsun, yurt meselesine el atması lazım.  Öğrencilerimizi ona, buna, şuna emanet etmememiz lazım. Devletin mutlaka bu konuya el atması lazım, üniversiteyi kazanıp da yurt bulamayan gençlerin ve ailelerinin sıkıntılarının çözülmesi lazım. Sonrasında değinmek istediğim diğer bir konu ise emeklilerimizin sıkıntıları, yaşlılarımız için yaşlı Bakımevi değil de Yaşlı  Yaşam evlerinin yapılması lazım.  Yaşlılarımızın toprakla uğraşabileceği  ,  haşır neşir olabileceği çeşitli fideleri fidanları dikebileceği,  çiçekleri ekebileceği yerlerin  alanların oluşturulması lazım .  Yani kısacası yaşlılarımızın sonbaharlarını  güzel geçirebileceği mekanların yaşam evlerinin meydana getirilmesi lazım  .  Ayrıca emeklilerimizin aylıkları çok düşük, ben emekli değilim ama bir vatandaş olarak, eski bir STK görevlisi olarak  onlar için bu konuları dile getirmek istiyorum emeklilerin mutlaka emeklilik koşullarını iyileştirmemiz gerekiyor maaşlarını artırmamız gerekiyor.  Maalesef birçok emekli torunlarına bir şeker bile   alamaz durumu gelmiş  olması bizleri derinden üzmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu konularla ilgili güzel kararlar alması durumunda bu kesimlerdeki halkımızın bir nebze olsun rahatlamaları sağlanmış olacak. Oradaki 600 vekilimiz ve birçok bürokrasideki  arkadaşlarımızın bu konulara da el atmaları lazım diye düşünüyorum. 
 
Türkiye Cumhuriyeti'nde 81 il ve 81 milyon insanımıza sevgi saygı ve hürmetlerimi iletmek istiyorum, yarınlarımızın bu günlerden daha güzel olacağını düşünüyorum. Büyük Önder Atatürk'ümüzün izinden ayrılmayın , unutmayın ki o hiçbir zaman  yanılmamıştır . O bu ülkenin kurucusudur, hepimizin  ona sahip çıkması,  onun ilkelerinden vazgeçmemesi gerekmekte. Unutmayalım ki Atatürk bizler için bütün arkadaşları ile beraber bu vatanı bizlere emanet etti. Bizlerde birey olarak onun göstermiş olduğu ilkelerin arkasından gidip ona sadık kalmalıyız, unutmayalım ki bu vatan hepimizin. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur.  Bunu hiçbir zaman unutmadan , bütün vatandaşlarımıza  esenlikler diliyorum sevgi ve saygılarımı iletiyorum . Sizlere de teşekkür ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı. Bursa’da sektörünün önde gelen kuruluşlarından Espen Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin Kurucusu ve Müdürü Sayın Gürsoy Akpınar'a ve Şirketin İşletmecisi Sayın Nuran Akpınar’a  röportajımıza vermiş oldukları  desteklerden ötürü teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. 
 
İLETİŞİM BİLGİLERİ.
Arabayatağı mahallesi 
Ankara Caddesi  No:359
Tel: 0 224 368 24 34 
     0 224 368 44 66
 BURSA