Her gün işe gelir ve giderken seyrettiğimiz bu görüntüler, Eğitim Caddesi’nden başlıyor ve de Demirtaşpaşa Köprüsü’ne kadar devam ediyor. 

Fotoğraflarda da görüldüğü gibi, yayalar için ayrılmış kaldırımlar, yayaların dışında her şeye ve de herkese hizmet ediyor. Hatta öyle ki, artık geçici olarak da değil, kaldırımların dışında, yeşil alanlar dahi kalıcı otoparka dönüştürülmüş durumda.

Özetle, yaya kaldırımları otoparka dönmüş vaziyette…

Halbuki kısa süre önce söz konusu köprülü kavşakta, ölümle sonuçlanmış kaza meydana gelmişti ve de bu kazaya büyük ölçüde sebebiyet veren unsur da hatalı park idi…

ÖNLEM ALINMIYOR

Ancak işin daha da vahimi, defalarca kez ilgili mercilere bu durumu iletmemize rağmen ne bir önlem alınıyor ne de bir yaptırım uygulanıyor. Vatandaş olarak bizler uyarmaya kalkışsak, bu kez de kavga çıkıyor!..

Yetkililerden ricam, bir an evvel ya kurallar ve kanunlar uygulanmalı ya da sert tedbirler alınmalı veya ağır cezalar uygulanmalı.

Çünkü hiçbir ağır ceza, bir insanın hayatının yok oluşundan daha ağır olamaz!

Saygılarımla

Berk YILMAZ

Ülkemiz için hayırlı olsun

 Yeni “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile açıklanan yeni Kabine’nin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını,

Ülkemizin Cumhuriyet’in 100. kuruluş yılında (2023) dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltilmesini,

Adaletin, hukukun, asayiş ve güvenliğin, sağlığın ve eğitimin birinci sınıf ülkelerin standardına kavuşturulmasını,

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 81 milyon insanımızın birbirlerini kardeşçe kucaklayıp müreffeh bir ülkenin hep birlikte inşa edilmesini C. Allah’tan niyaz eder, bu vesileyle en kalbi dileklerimle sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Ahmet ASLAN

Marmara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı

Çocuk parkımız kötü yola düştü!

Nilüfer İlçesi Beşevler Konak Mahallesi, Karaca Sokak’ta bulunan çocuk parkı, belli ki hiç kimsenin umurunda değil çünkü görünen o ki hiç kimse parkın durumu vaziyetiyle ilgilenmiyor!

PARK DEĞİL, İÇKİ ALANI

Çektiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi, ne yeşillik ne kum ne temizlik, hiçbir şey yok! Aksine bu park, çoktan park olmaktan çıkmış, içki alanına dönüşmüş. İçkisini kapan parka koştuğu için, parkımız içki şişeleri içinde kaldı.

POLİSİMİZ GÖRMÜYOR MU?

Oysa dibimizde karakol var. Merak ediyoruz; polisler biz vatandaşların gördüğünü görmüyor mu? Hiç mi çalıştıkları bölgede gezmiyorlar, devriye atmıyorlar ve bu denli kötü vaziyette olan durumu görmüyorlar.

ELEKTRİK ŞALTERLERİNİ İNDİRİYORLAR

Çevre sakinleri olarak hadi içmeyi geçtik. Ancak gençler içtikten sonra rahat da durmuyorlar. İçtikten sonra ve tabiri caizse ‘kafaları bulunca’ anlamsız bir şekilde elektrik direklerindeki şalterleri indiriyorlar.

ÇARDAK DA SEVGİLİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Polis çağırıyoruz, o da yarım saatte ancak geliyor. Ayrıca, parkın içki alanına dönüştüğü yetmezmiş gibi, hemen yanında çardak var, işte orası da gece gündüz sevgililerin buluşma noktası.

BIKTIK USANDIK

Ve bizler artık onları bu durumda görmekten bıktık usandık. Lütfen müdahale!

Saygılarımla

Çevre sakinleri adına

Halime KOÇ

Maliyet çok  klima yok

 Sevgili vatandaşlar;

Lütfen bunaltıcı sıcak havalara rağmen otobüslerde hâlâ klima açmayan veya söylediğiniz takdirde hâlâ açmamakta ısrar eden otobüslerin plakalarını alarak, anlık bulunduğu yer ile Özel Halk Otobüsleri Bürosu’na 0224 248 95 09 No’lu telefondan şikayet ediniz. Bizzat Halk Otobüsçüleri Derneği’ni aradığımda “Klima açmayan şoförleri, 153 Zabıta’yı arayarak ekstra ceza kestirin. Biz bunlarla uğraşamıyoruz” diyerek şahsıma söylendi. 

2017’DEN İTİBAREN

KLİMA AÇMAK ZORUNLU

Çünkü 1 Haziran 2017 tarihi itibariyle klimasız yolculuk belediye tarafından yasaklanmıştır. Ve de şu anki otobüslerin dizaynı daha çok klimaya yönelik olduğu için camlardan hava da gelmiyor. Buna rağmen yakıt maliyetinin artmasından dolayı klima açmadığını şoförler bizzat itiraf ediyor. Bilginize.

Saygılarımla

Mert M.

Gündoğdu’ya ne zaman ‘gün’ doğacak?

Kendimi bildim bileli Gündoğdu’da oturuyorum. Şehrin dört bir yanında olduğu gibi mahallemizde de bazı sıkıntılarımız hep var oldu ve olmaya da devam ediyor. Ancak son zamanlarda öyle bir sıkıntımız var ki, tüm rica ve minnetlerimize rağmen bir türlü çözüme kavuşmuyor yahut kavuşamıyor.

Kıssadan hisse;

Günümüzde iletişim ve ulaşımın ileri safhada olduğu dönemlerde (millet havadan, karadan, denizden, hatta deniz altından) dahi ulaşımını en iyi ve konforlu şekilde sağlarken, bizler Bursa’nın merkezinden köyümüze ulaşmakta zorluk çekiyoruz.

LÜTFEN ARTIK!

Sayın yetkililer; nüfusun arttığı bir bölgede küçücük ve tek otobüse mahkum olan biziz!

Balık istifi, üst üste yolculuk da yapan yine biziz.

Bir yere ulaşabilmek için çift vesait, üç vesait hatta zaman zaman dört vesaitle yolculuk yapan da biziz!

En nihayetinde de konu komşu olduğumuz halde birbirimizle kavga etmek zorunda kalan yine biziz!

Yeter artık! Lütfen bir çare…

Saygılarımızla

Bir kısım Gündoğdu sakinleri