Kadınlar artık her yerde. Kadınlar artık özgür iradesiyle hayatın her alanında yerini almaya başladı. Başladı diyorum evet aslında daha öncelerde de başlayanlar vardı ama bu oran arttı. Kadınlar mecliste, uluslararası toplantılarda, ekonominin zirvesinde, hukukta, trafikte hatta otobüs direksiyonunda, her alanda hatta artık otoparklarda görev yapabiliyor. Bu biz kadınlar için güzel bir gelişme.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER)Türkiye’deki araştırmasına göre, ‘çalışmak-para kazanmak’ kadınların yüzde 53.4’ü tarafından kadının temel görevi olarak görülmüştür. Bu oran erkekler arasında yüzde 42.5’e düşüyor. Anadolu Ajansı’nın ‘Kadınların İşgücüne Katılımı Kamuoyu Araştırması’nın sonuçlarından derlediği bilgilere göre, kadının toplumdaki görevleri arasında ‘çocuk doğurmak-büyütmek’, ‘ev işleriyle ilgilenmek’, ‘çalışmak para kazanmak’ ve ‘sivil toplumda gönüllü işler yapmak’ öne çıkıyormuş.  Türkiye’nin kentlerini temsil eden 14 ilde 15 yaş ve üzeri 1.313 kişiyle görüşülerek yapılan araştırmaya göre, kadın-erkek ayrımında bakıldığında ‘çocuk ve ev işleriyle ilgili konuların’ kadınlara oranla erkekler arasında daha fazla kadının temel görevleri arasında sayıldığı tespit ediliyor. Çalışmak para kazanmak kadınların yüzde 534’ü tarafından kadının temel görevi olarak görülürken erkekler arasında bu oran yüzde 42.5’e geriliyor. Erkeklerin yüzde 58.7’si de ‘çocuk büyütmeyi’ kadının temel görevi olarak görüyor.

Yapılan araştırmalara göre yine de umutluyuz. Bu oranlar da iyiye gittiğimizi gösteren oranlar. Biz mücadele etmeye her yerde olmaya devam edeceğiz. Sadece evde oturup yemek yapmakla, çocuk büyütmekle geçirmeyeceğiz hayatımızı. Çocukta bakarız, yemekte yaparız kariyerde. Ülkemize katkı da sunacağız. Çünkü biz hep beraber varız, hep beraber ülkemizi kalkındıracağız. Hani kadın elinin değdiği her yerde güller açar derler ya işte kadın eli değsin ki ülkemize güller açsın!