Saçın sağlığını iyileştirmek için pahalı ürünlere ve tedavilere hemen başvurmak her zaman gerekli değildir. Çoğu kişi önce doğada var olan bazı doğal çözümleri denemeyi tercih edebilir. Hindistan cevizi yağı kesinlikle bunlardan biri çünkü doğru kullanıldığında birçok saç tipi için büyük faydaları olduğu görülüyor. Piyasada daha likit bir kıvamda, yağda veya daha yoğun ve hindistancevizi yağı olarak bilinen bir şekilde bulmak mümkündür. İlk durumda şeffaf, ikinci durumda süt beyazı olabilen bu ürünün kıvamını aslında bulunduğu ortamın sıcaklığı etkiler. Ancak her saçta yağ söz konusu olduğunda farklı tepki verdiğini belirtmek gerekir. Bu nedenle, uygulamayı önce tek bir saç tutamında denemeniz ve ardından tedaviyi saçın geri kalanına kadar uygulamanız her zaman tavsiye edilir.

sacc.jpg

NE ZAMAN KULLANILMAMALIDIR?

İnce saçları hacimlendirmek için hindistancevizi yağı, saç derisine iyi gelen ilk seçeneklerden biri olduğunu kanıtlıyor. İnce saçlar için faydaları gerçekten şaşırtıcı. Saç kurutma makinesini kullanmadan önce evde kullanmak üzere ısıya karşı koruyucu bir sprey hazırlamak için badem yağıyla bile birleştirebiliriz. Ancak saçta kullanmamanın daha iyi olacağı durumlar var mı? Hindistan cevizi yağını gerçekten sık sık tek başına kullanmak, ince saçları daha az esnek ve kırılmaya daha yatkın hale getirebilir. Bu özellikle kuru, dalgalı veya kıvırcık saçlı kişiler için geçerlidir.

YUMURTA MASKESİNİ DENEYİN

Yumurta; özellikle yumurta sarısı biotin, folat, A vitamini ve D vitamini gibi besin ve proteinlerle yoğun bir şekilde doludur. Bu vitamin ve proteinler özellikle kuru saçları nemlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca sağların sağlıklı şekilde uzamalarına da yardımcı olur.

Yumurta sarısını saç derisine uygulamak saçın kökünü vitaminlerle besleyebilir. Bu, yeni saçın daha güçlü çıkacağı ve kırılmaya ve dökülmeye daha az eğilimli olacağı anlamına gelir.

yumurta.jpg

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

DOĞAL MASKE

Bu nedenle, hindistancevizi yağı ve yumurta maskesinin kullanımını dönüşümlü olarak kullanmak, saçın kalınlığını ve elastikiyetini korumanın harika bir yolu gibi görünüyor. 1 yumurta,1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 kaşık balı karıştırıp saç uçlarınıza uygulayın. 20 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile durulayın. Saç tellerinizin güçlendiğini ve hacimlendiğini göreceksiniz.(Karar)