Türk ve Arap işadamlarının ilgi gösterdiği programda değerlendirmelerde bulunan dernek il temsilcisi Mustafa Bircan, derneğin ilk temsilciliğinin yakın zamanda Kuveyt’te açılacağının müjdesini verdi ve ekledi: “Devlet büyüklerimizin desteğini bekliyoruz.”
 
Erkan ŞEN

Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı Uludağ’da yeni yıl buruk kutlandı

Türk Arap Dostluğu Derneği Bursa İl Temsilciliği’nin Çelik Palas’ta düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla gerçekleşti. Şehir protokolünün, Türk ve Arap işadamlarının ilgi gösterdiği programda BURYAP Group Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer, Zafer Sarıkabadayı, Feyyaz Özyüksel, Erdal Başnak, Zafer Karakılıç ile Mecit Yılmaz’dan oluşan dernek il yönetimi de hazır bulundu.

CİDDİ ADIMLAR ATILIYOR

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Arap Dostluğu Derneği Bursa İl Temsilcisi Mustafa Bircan, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında ticareti geliştirmek adına taşın altına ellerini koyduklarını dile getirdi. Bursa ekonomisinin daha da gelişmesi için Türk-Arap ticaretinin önemine değinen Bircan, “Biz bu yola çıkarken, il yöneticisi arkadaşlarımla beraber 22 Arap ülkesi ve Türkiye arasında hem ticari hem sosyal köprü olmayı hedefimiz olarak belirledik. Bu yolda da çok ciddi adımlar atıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ELÇİLİK GÖRÜŞMELERİ OLUMLU GEÇTİ

Türkiye’de bulunan 22 Arap ülkesinin büyükelçilikleriyle çok güzel ve verimli görüşmeler yaptıklarının bilgisi paylaşan Bircan, “İnşallah, hedeflerimizden biri olan 22 Arap ülkesine temsilcilikler açmak istiyoruz. İlk temsilciliğimizi çok yakın zamanda Kuveyt’te açmayı planlamaktayız. Tabi ki bu yolda yürürken kıymetli devlet büyüklerimizin de desteklerini bekliyoruz. Bursa ekonomisine katkıda bulunarak ülkemize fayda sağlayacak atılımlar gerçekleştirmek için biz göreve her zaman hazırız” ifadelerini kullandı. Programa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Taner, Orhangazi Kaymakamı Yalçın Yılmaz, MHP İl Başkan Yardımcısı Necati Çelik, MHP İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz, AK Parti il Başkan Yardımcısı Oktay Çiçek, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Yasar Elmas, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yunus Aydın, birçok parti ve belediyenin temsilcileri ile STK’lar katılım sağladı.