İlişkiler her zaman sorunsuz devam etmez. Partnerler arasında fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar ve tartışmalar yaşanması çok doğaldır. Ancak bu davranışlar sıklaştıysa ve sürekli huzursuzluk yaşanıyorsa ilişkinizde yolunda giymeyen şeyler olabilir. İlişkinizi kurtarmanız gerektiğini düşünüyorsanız bu yazımıza bir göz atın.

SÜRPRİZLER YAPIN

Su samuru ve kedinin eğlenceli anları Su samuru ve kedinin eğlenceli anları

İlişkinizin monotonlaştığını ve sürekli sorun yaşadığınızı hissediyorsanız partnerinize küçük sürprizler yapmayı deneyin.

Hiç beklemediği bir anda iş yerinde onu ziyaret edin ya da çok sevdiği şeyleri hediye ederek onu şaşırtın. Sürpriz bir tatil planı bile aranızdaki tüm iletişimi canlı tutmanızı sağlayabilir. İlişkinizi kurtarmak istiyorsanız eşinize ya da sevgilinize sürpriz yapmaya başlayabilirsiniz.

ONU DİKKATLE DİNLEYİN

ONU DİKKATLE DİNLEYİN 

İlişkilerde çiftlerin birbirlerini dinlemesi ve anlaması gerekir. Çünkü bu şekilde sağlıklı bir ilişki kurulabilir. İlişkinizde sürekli konuşan ve dert anlatan kişi sizseniz buna bir son verin.

Eşinizin sorunlarını görmezden gelmeyin. Onu dikkatlice dinleyin. Partnerinizi dinledikçe ve onu anlayamaya çalıştıkça aranızdaki problemleri daha kısa sürede çözebilirsiniz.

İlişkilerde karşılıklı olarak dinlemek ve konuşmak önemlidir. Eğer ilişkinizin de yolunda gitmeyen şeylerin olduğunu düşünüyorsanız partnerinizi dinleyin.

ÖZÜR DİLEMEKTEN ÇEKİNMEYİN

ÖZÜR DİLEMEKTEN ÇEKİNMEYİN 

Partnerinizle tartıştığınız sırada ondan özür dilemek aklınıza gelmiyor olabilir. Ama aranızdaki tartışma yatıştığında ve biraz daha sakinleştikçe mutlaka özür dilemeniz gerektiğini unutmayın.

Her zaman her konuda haklı olamazsınız. Kendinizi haklı çıkarmak yerine hatanızı kabul edin. Onunla empati kurun. Böylece özür dilemek daha kolay bir hale gelebilir. Kurtarıcı ve karşı tarafın gönlünü alan cümlelerle aradaki iletişimi düzeltin.

ÖZGÜR ALAN TANIYINÖZGÜR ALAN TANIYIN 

İlişkilerde çiftler genellikle sürekli bir arada olmak ister. Ancak herkes yalnız ya da arkadaşlarıyla geçireceği zamana ihtiyaç duyar. Bu sebeple ilişkinizi yoluna koymak istiyorsanız sürekli birlikte olmak yerine birbirinize özgür alanlar tanıyın.

Birlikte geçirdiğiniz anlarında dışında yalnızda aktiviteler yapın. Böylece gün sonunda konuşacak çok konunuz birikir. Böylece aranızdaki iletişim daha çok gelişir.. Birbirinizle paylaştıklarınız arttıkça aranızdaki bağda güçlenir.